3x missed abort v 7. týždni tehotenstva

simonkamr
17. mar 2024

Chcem sa opýtať či ma niektorá skúsenosť s troma zamlknutými potratmi a ako sa Vam podarilo donosiť zdravé bábo ? Hematológiu+ endokrinologiu mam vyšetrenú po 2.potrate- zistená hyperagregabilita trombocytov + autoimunitné ochorenie ŠŽ. V 3.tehotenstvé uživaný Anopyrin 100mg rano + euthyrox 25 rano + utrogestan 3-2-3 tablety. Tehu skončilo v týždni 6+4 . Vo všetkých prípadoch srdiečko začalo biť a na ďalšej kontrole bez akcie.
Špinenie som mala vždy od 5 týždňa tehu. V Máji nás čaká genetika a repro.imunologia v Nitre. Ak ste niektorá zažila niečo podobné prosím dajte vedieť.

nairobi
17. mar 2024

@simonkamr práve prežívam podobné,2x missed,,,som z toho tak znechutená, ze sa uz budem báť s manželom keksovat,, nechcem uz treti krát toto zažiť,,,dohodli sme sa s muzom, že to uz nenechame na prírodu, ale pojdeme do ivf,kde si necháme urobiť pravdepodobne aj genetiku embryí

floki1994
17. mar 2024

@simonkamr áno mne pomohlo vymeniť anopyrim za clexane injekcie...hematolog.mi povedal ze sú istejšie...ale u vás može byt problém aj inde...dorobte si všetky vyšetrenia a potom uvidíte čo dalej

lucia7933
17. mar 2024

mam za sebou 2x MA do 8tt oba razy...treti krat s liecbou anopyrin+fraxiparine 0,3 , progesteron od zac. tehotenstva a uz som v 27tt
vsetky mozne vysetr.porobene, nic sa nikde nenaslo iba na hematologii

martaatram
17. mar 2024

Ja mam za sebou 10 vkladov vzdy len s clexanom … 11 vklad clexan +anopyrin a genetika embrya …
Su pripady ked zena nedokaze donosit jedno alebo druhe pohlavie ..urcite by som pouvazovala nad genetikou kedze nemas problem otehotniet

mirkasan
17. mar 2024

Mala som nasadený clexan, aspirin a utrogestan. Inak hemato som mala výsledky v poriadku, ale ako som ostala tehotná zacala som mat stále horšie a horšie výsledky. Po pôrode sa mi to vrátilo do normálu. Bola si na hemato aj v tehu?

lucia7933
17. mar 2024

@martaatram
@mirkasan aku davku aspirinu/anopyrinu ste brali pocas tehotenstva? a do ktoreho tt.
ja najprv 100, teraz uz som len na 30tke

simonkamr
autor
18. mar 2024

@mirkasan volala som, keď som začala špiniť či mi to neskontrolujú skôr, ale odmietli mi dať skorší termín,že mám vysadiť anopyrin a prísť o 3 týždne…”veľmi ochotný boli”

1fifinka1
18. mar 2024

Ja som mala 2x úspešne tehu potom 3xMA, a potom som pichala fraxik a 3dceru som donosila. Zistili mi mutácie, a trombofiliu. Pritom prvé dve tehu bez problémov.

martaatram
18. mar 2024

@lucia7933 100 ku anopyrin do 30 tt tehu clexan do konca

mirkasan
18. mar 2024

@lucia7933 100g každý deň a clexan 0,4. Každým mesiacom sa mi to trochu zhoršovalo ale teda že stále to mohlo byt horšie

mirkasan
18. mar 2024

@simonkamr neviem odkiaľ si, ale ja som chodila do NR k Mudr Šabovi. Termín som mala behom týždňa. A teraz ako som bola na kontrole po pôrode, sa ma spýtal, či plánujem ďalšie. Tak som povedala že nie. Začal sa smiať a že ak by náhodou nech sa ozvem hneď.

butterflyeffect
18. mar 2024

Partner ma vysetreny spermiogram? Moze byt problem aj spermie… da sa povedat ze vacsina pripadov potratov je kvoli spermiam

lucia7933
18. mar 2024

@simonkamr ak si vysadila pocas tehotenstva anopyrin to mohlo zapricinit MA...ja som nemohla vysadzat aj ked som krvacala/spinila ..

lucia7933
18. mar 2024

@martaatram no ja som musela zhruba v 15tt prejst zo 100vky na 30tku lebo som krvcala /spinila pravdepodobne z anopyrinu....a aj sa mi zlepsili vysledky..takze na mna uz 100 bola asi prilis silna davka...a od 33tt by som mala uz len fraxiparine 0,4

simonkamr
autor
18. mar 2024

@butterflyeffect v apríli ide, som ho objednala na spermiogram

simonkamr
autor
18. mar 2024

@lucia7933 kázala mi ho hemat.vysadiť ,ale užívala som to potajme naďalej takže v tom problem nebude

lucia7933
18. mar 2024

@simonkamr aha no tak potom to v tom nebude...mozno ti chybal fraxiparine...mne ho tiez jedna hematologicka nechcela predpisat a iny hematolog povedal ze potrebujem

bebaa
20. mar 2024

@simonkamr po dvoch MA v 6tt a v 9tt mi na reprodukcnej zistili špecificku celularnu odpoved voci partnerovym antigenom...
V Nr. doktorka Dzurilova..

simonkamr
autor
20. mar 2024

@bebaa a ake lieky vam dali ? a pri liečbe sa Vám podarilo donosiť babo ? Mňa desí ze to mam vzdy v uplne rovnakom tyzdni ten potrat

bebaa
20. mar 2024

@simonkamr tri mesiace som uživala medrol-kortikoidy. Zial nezabral.
Teraz mam nasadenu liecbu infuziami..v pondelok som bola na prvej davke. Zatial nemozeme otehotniet...po troch davkach budu znovu odbery a ked zaberie mozeme sa snazit.
Otehotniet sa nam podarilo 2x hned na prvy pokus.

simonkamr
autor
24. mar 2024

@bebaa a ako často sa vám podávajú tie infúzie ?

bebaa
25. mar 2024

@simonkamr mam vybrat 3 kazde dva tyzdne .

simonkamr
autor
26. mar 2024

@bebaa a výsledky z prvých odberov čo Vám tam robili .aby zistili v čom je problém ,tak výsledky ste mali za koľko týždňov ?

bebaa
26. mar 2024

@simonkamr prepac, ja si to uz nepamatam...kedze tam chodime pomerne casto 🙄
Uplne prve vysledky asi mesiac a potom ked zistili diagnozu, tak zakazdnym tyzden...krv spermiogram a hned o tyzden mas vysledok.

simonkamr
autor
27. mar 2024

@bebaa chápem a manželovi sa tiež opakovane kontroluje spermiogram ? Či len pri privovyšetreni

bebaa
27. mar 2024

@simonkamr tiez opakovane...mne krv, jemu spermiogram 🙄
Inak sa to neda vysetrit..

simonkamr
autor
27. mar 2024

@bebaa tak to sa tam nachodíme ak nám čosi vyjde, ďakujem za info

simonkamr
autor
26. máj 2024

@bebaa ahoj chcem sa opýtať či tie infúzie v Nitre ti pomohli ?

bebaa
26. máj 2024

@simonkamr po troch sme mali kontrolne odbery a hodnoty sa o trosku polepsili...tak lekarka odporucila este 3...
3juna idem na poslednu, potom opat odbery.

simonkamr
autor
5. jún 2024

@bebaa ahoj zistili mi to čo tebe, specificku celularnu odpoved voci part.antigenom tazkeho stupna, dufam ze nam to dobre dopadne

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre