3 potraty za sebou a zatiaľ bez zistenia príčiny

monika554
3. jún 2022

Dobrý deň, stalo sa niekomu/ viete o niekom kto mal 3 potraty za sebou? Otehotnieť problem nemáme len s vývojom plodu je problem lebo po akcii srdca sa prestane vyvijat a odumrie v cca 8-10tt, som zatial bez deti s tymto problemom. Viete o niekom kto zistil a predošiel naslednemu dalsiemu potratu a ako? U nas genetika je v poriadku, hematologia tiež a repro imunologia mala pri poslednom raze embryotoxicke cytokiny zvysene. Dakujem za odpoved.

diamond007
3. jún 2022

@monika554 kamoška má taký istý problém, otehotnie ale potrati, asi už aj desaťkrát (prirodzene aj umelé oplodnenie) a majú adoptované nakoniec. Ale teda po 10rokoch skúšania zistili v špecializovanej hematologii že jej telo nevie osamostatniť plod - keď sa ma napojiť na svoj obeh tak odumrie. Neviem to inak špecifikovat. ani včasné lieky jej nepomohli. Držím palce v skúšaní.

janickacrazy
3. jún 2022

@monika554 mali sme takú susedu, potratila 7-krat. Ôsme tehu celé prelezala úplne celé doma aj v nemocnici. Bolo to náročné, ale už nevedeli čo robiť. Dieťa donosila, potom ešte ďalšie tri. Ale musela ležať.

petamich
3. jún 2022

nasadili ti pri niektorom preventivne napr. fraxiparine? aj ked nic nezistili? na hematologii nezistili ziadne mutacie?

petkasaurus
3. jún 2022

@monika554 este aj ma endokrinológiu sa chodi, lebo oni idu dopodrobna..

sisahlav
3. jún 2022

Sesternica mala problem s imunitou,jej imunitny system zacal bojovat proti plodu,a vzdy potratila,ak som to dobre pochopila,v Kosiciach jej pomohli a ma dve deticky po 40tke obe

monika554
autor
3. jún 2022

@petamich ano mala som Clexane 0,2mg od 5tyzdna preventivne a skončilo to aj tak..

katie253
3. jún 2022

@monika554 je mi to ľúto.....
a na hematologii ti robili vyšetrenie keď si bola tehotná, alebo keď si nebola tehotná?

dasindel11
3. jún 2022

@sisahlav mám rovnaký problém, ak sa môžem opýtať na liečbu a kde? Dakujem

jasminkaj
3. jún 2022

@monika554 mám za sebou 5x MA v 11tt a chvalabohu už aj 2 detičky doma. Pomohla mi až dr Drakulová na Kramároch, všetko sme mali s manželom OK. Neviem prečo sa tieto veci dejú, ale dnes už viem, že to tak malo byť ❤

sisahlav
4. jún 2022

@dasindel11 neviem presne,niesme nejak v kontakte,sesterka dlhe roky zije v anglicku,kde jej nevedeli pomôcť, a az na svk jej prisli na to s tou imunitou,myslim,ze to bolo priamo v Kosiciach,ale konkretne neviem

hannah88
5. jún 2022

@monika554 Ja som mala behom pol roka 2x MA,presne sa plod prestal vyvijat v 8tt,zistili sme az okolo 10-11tt. U nas genetika,Robertsonova translokacia,13 a 14 chromozom spojeny. Zevraj je to sposobene len tym,liecit sa to neda len skusat
kedy natrafime na zdrave vajicko ...nastastie mame uz skoro 3 rocneho chlapca ktory sa nam podaril po 8 rokoch snazenia a 2 potratoch este pred nim. Tie dva MA boli az po nom.

hannah88
5. jún 2022

@jasminkaj mozes o tom napisat prosim viac ako ti pomohla? Dakujem

gertys
6. jún 2022

Na genetike ste boli obaja? A bola si aj na endoktinologii? To tam nevidim napisane a patri to k zakladnym vysetreniam tiez 🙂 U nas bol problem na genetike u manzela. Akoze pravdepodobnost na svete takej vady su mozno 2% a prave my