Ahojte žienky, mám problém už neviem čo robiť snažíme sa z manželom o bábätko, stále nam to vyšlo že som bola tehotná no ani raz som to nedonosila bolo to stále neúspešne 2X som už potratila za 1rok, nikto mi nič nevie povedať čo to mohlo byť aj na hematologii som mala dobre výsledky ja už naozaj neviem, co robit :( ake ešte vyšetrenia mám postúpiť aby som vedela aký bol problém a je.....
@edi1234 kde si bola na hematologii?? Skus tak aby robila rozbor alfamedical - maju sirsie testy. Skus zhodnotit anamnezu v rodine ( ak mas problem s krvou mama bude mat vyrazne krcove zili alebo embolia ci infarkt v rodine) treba ist na geneticke testy. Pokial viem poistovna to riesi az po 5 tom aborte :( inak musis za vlastne.... kyselinu listovu si jedla ? (Femibion) skusala si inofolic combi? Vyhli ste sa alkoholu pred pocatim? Robil ti gynekolog testy na hornony? Je to kopa....
Aj ja som potratila nevysvetlitelne 2x za pol roka.Bol to zahul na psychiku...potom sa nam 11 mesiacov nedarilo navyse.Ja som si hned po 2 potrate ziadala vsetky vysetrenia kt.treba porobit a urcite to nie je len hematologia.Treba endokrinologia,hormonalny profil a reprodukcnu imunologiu kde pojdete ty aj partner.Nam vyslo vsetko v poriadku,dokonca aj spermiogram aj hyfosy ked sa nam potom nedarilo.Proste to bola pravdepodobne len naozaj nestastna zhoda nahod ze sa to stalo 2x,kedze jedno dietatko skm iz mala.Ale moj dr nenechal nic na nahodu a napriek negat.vysledkom z hematologie som si od 4tt do porodu pichala do brucha clexane na udrzanie a prve 3 mesiace aj prolutex.Napokon som otehotnela a prave drzim v naruci malinkeho dribceka ❤ bol to masaker na nervy vydrzat mysliet 9 mesiacov pozitivne,strasne som sa bala ale zvladli sme to.
Mne sa tiež nič na hematologii nepotvrdilo a aj tak som musela následne tehotensto užívať fragmin aj anopirin. Dr hovorila ze 30tim percentám to nezistia . Tak ze pre istotu
Ahojte ...chcela by som sa trosicku poinformovat ze ci niektora zena mala takuto alebo aspon trosicku podobnu skusenost ako ja.. bola som minuli mesiac na potrate😔nie preto ze som sa sama preto rozhodla ale kedze babetko nerastlo a nebylo srdiecko tak som musela podstupit kyretaz... a chcem sa spytat ze po par dnoch ma bolesti presli a vyzeralo to ze vsetko je ako predtym co sa tyka tela. Len ze potom sa objavyli take bolesti po par dnoch aj pocas sexu aj ked idem na malu pot. Alebo ked si idem sadnut take pichanie a mavam aj nevolnosti ale tie po kratkej dobe zmiznu ak mala niektora z vas tieto iste symptomi tak by som bola rada ak by o tom trosicka popisala dakujem.
@nini1010 sme na to podobne, 2x potrat, všetko dobre, žiadne problém a tak mi na špecializovanej klinike nasadili clexane a anopyrin hneď, ako som zistila, že som tehotná a dnes máme 4 mesačného chlapčeka
Ja som raz potratila a pri druhom tehotenstve mi hneď dal dr. tabletky na udržanie a pichala som si injekcie Fraxiparine na riedenie krvi...
@adriana161 ano clexane mi aj gynekolog aj gynekologicka odporucili na udrzanie hoci vysledky vysli dobre.Som rada ze aj vam sa podarilo 😊
po opakovanych potratoch je namieste vysetrenie na reprodukcnej imunologii, kde sa zistuju priciny preco zena nemoze otehotniet, resp donosit dietatko, napr ci tvori protilatky voci emrbyam, spermiam a kopu inych veci, co mozu mat na to vplyv.....komplet vysetrenia sa robia v Nitre a v Presove...plus hematologia, endokrinologia, genetika...drzim silno palce
@katarinakacka1993 ja som minuly rok v septembri potratila srdiecko nebilo. Strasne som sa bala kyretaze moja doktorka mi dala aj druhu moznost ze mi bude pichat injekcie kazdy tusim 2 den aby som samovolne potratila aj sa podarilo. No tie symptomi potom asi 4 mesiace ma palila zaha. Stale pocit nagrcanie. Teraz som si objednala kvapky na hormonalnu rovnovahu. Pretoze pred MS ma palieva zaha od potratu stale. A uz je to rok a tehotna po potrate som neostala. Stale sa pokusame. Drzim palce nech sa to da cim skor vsetko do poriadku 😉
@shilla23 tiež som tak počula...
@majkalabka ďakujem veľmi pekne, už dúfam že sa to dorieši :( lebo už nevládzem
@edi1234 je mi luto co prezivas, zial aj ja som si tym presla, u mna to bol 2xMA na konci prveho trimestra, bolo to veeeelmi tazke, hlavne na psychiku, mala som uz aj vysoky vek, tak moje sance boli mensie. Dr. bol nejaky lahostajny, aj naprike tonu, ze som nemala problem s otehotnenim ma poslal do CAR, tam zhodnotili, ze som ok. Tak som si nastudovala co by mohol byt problem, vydupala si vymenne listky a absolvovala vysetrenia-genetiku, hematologiu, imunologiu, endokrinologiu, androloga, urologiu, tkanivovu banku. Vsetko ok, v CAR mi povedali, ze mam tak pidrobne a drahe vysetrenia, ze ani oni take nerobia. Ked som opat otehotnela zmenila som gynekologa, ostala preventivne sledovana na hematologii, nasadili mi heparin, mala som dve krasne tehotenstva a mam dve nadherne deticky. Drzim palce a pisielam vela pozitivnej energie.
@romca206 to ma mrzi...ja som to tiez niesla velmi zle nikdy predtym som to nezazila tu kyretaz ale je to za mnou pockame tie 3mesiace a az potom sa mozeme snazit o babo☺a dakujem pekne aj vam vela stastia nech sa podari.
Dala si si vyšetriť aj štítnu žľazu? Ak nefunguje ako ma môže byť za tym že si dva krát o bábätko prišla.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@edi1234 niekde som pocula ze niektore zeny nevedia vynosit urcite pohlavie dietatka .. neviem co je natom pravdy.. mozno aj krvne skupiny teba a manzela nejak nesedia.. presla som si tym raz tiez a ozaj je to pre zenu hrozne.. drzim ti palce aby sa zadarilo