Zvuk srdiečka

juliavolna
4. apr 2023

Ahojte púšťal vám lekar tlmiť srdiečka v 1-2-3 mesiaci tehu ? 🙂

Ešte má zaujíma na akej báze funguje angelsound a či tak isto počuť tlmiť srdca

rurutiax
4. apr 2023

@juliavolna Mne púšťali, ale nie je to povinnosť. U doktora je to lepšie počuť, ozaj ako tlkot, majú oveľa lepšiu techniku ako nejaký angelsound. 🙂 Ale ja angelsound mám a tie prvé týždne to nie je tak dobre počuť, lebo plod je ešte maličký, znie to ako cval koní alebo ako vlak. Potom už až okolo toho 20tt to je krásne počuť, ako tvoj tlkot srdca.

juliavolna
autor
4. apr 2023

@rurutiax ahoj a v akom týždni ti to lekar pustil 1x ? Niektoré baby pisu že je to zle v prvom trimestri - ale podľa mna keď je to na chvíľku je to Ok. Nie?

Angel si používala odkedy?

rurutiax
4. apr 2023

@juliavolna Vieščo, nepamätám si úplne presne, ja som chodila do CAR a vtedy mi ho pustili na kontrole, nejaký 8tt to mohol byť, potom mi ho púsťali aj neskôr. Akože ono nie je dobré mať často soná atď, lebo ževraj to škodí plodu, ale mne v centre robili sono každý týždeň, lebo museli kvôli komplikáciam a malá je v brušku živá a zdravá, takže si myslím, že keď ti raz pustí srdiečko, tak sa vôbec nič nestane. :D No ja som angelsound začala používať asi od 11tt kvôli tým komplikáciam, aby som mala istotu. Ono na samotnom výrobku píšu, že by sa mal používať až od 16tt, lebo dovtedy je možné, že nebudeš počuť nič, ale to neznamená, že bábätku srdce nebije. V tých prvých týždňoch je ťažké to srdce nájsť, lebo plod je malý a nevieš kde presne hľadať. Chvíľku to potrvá, ale naučíš sa. Ja som prvýkrát počula asi v 12tt. Ja som teraz skoro 22tt a už mi stačí len priložiť na bruško a bije ako zvon. 🙂

juliavolna
autor
4. apr 2023

@rurutiax a v centre s tým boli úplne Ok že pustili zvuk aj urobili sono tak často ? 🙂 dakujem zatiaľ to nemam kúpené a váham či áno alebo nie ;)

floki1994
4. apr 2023

@juliavolna mne pustili len na vacsom sone v 13tt (pocuvali ci tam nie su nejake regurgitacie) a potom v 20tt...neodporuca sa velmi casto...dokonca aj angelsounds sa neodporuca pouzivat casto...su lekari ktori tlkot srdiecka nepustaju vobec ..veria ze to skodi...ja som napriklad angelsounds nekupila lebo kamosky to mali a vkuse mali stres a revali ked srdiecko nenasli (babo bolo inak otocene, alebo nenasli)..do toho 17tt som vydrzala (aj keby sa nieco stalo neovplyvnim to a babatko este vtedy nema sancu prezit) a potom so uz citila pohyby ktore si sledujem...ale kazdy ako uzna za vhodne len treba ratat aj s takou moznostou 🙂

juliavolna
autor
4. apr 2023

@floki1994 ale keď v 9tt pustil lekar ( sám od seba nepýtal sa ) na 3-5sec max tak to nemohlo nič poškodiť a urobiť plodu?

floki1994
4. apr 2023

@juliavolna nie nie..neboj on vie co robi.. na par sekund to nevadi ..

juliavolna
autor
4. apr 2023

@floki1994 Ach tak som sa tu na fóre doplasila. Čiže ak som 9tt a naozaj na pár sekund to pustil nahlas nemohlo to poškodiť ? :(

matullienka
4. apr 2023

@juliavolna mne pustil hneď ako ho videl na monitore, bol to úžasný pocit takže v 6 tt počuješ ten nový život v tebe. A potom vždy pri každej poradni, ja som bola riziková pacientka tak každé 2 týždne

juliavolna
autor
4. apr 2023

@matullienka mne v 9tt , tebe ešte skôr a bola si Ok ? Babo zdravé ? Niektoré baby tu na fóre strašia že sa to v prvých 3 mes neodporúča a nemalo by sa … tak som ostala úplne vyplasena , lebo mne to v 9tt sama os seba pustila , nepytala sa skratka som ho na pár sekúnd pocula

floki1994
4. apr 2023

@juliavolna nie klud 🙂 stres skodi viac..hod sa do pohody ;)

rurutiax
4. apr 2023

@juliavolna Ako hovorím, sono mi robili, lebo museli. Mala som veľký hematóm, krvácala som a hrozil mi potrat. Vtedy mi bolo úplne ukradnuté, že mi robia tak často sono. Bola to nutnosť. Oni vedeli čo robia. Angelsound som si kúpila presne z tohto dôvodu. Ten pocit, keď som sa bála či je všetko ok a potom som našla srdiečko tak mi odľahlo ako nikdy. Ja fakt keby nemám ten angelsound prvý trimester, tak sa asi zbláznim. Teraz, keď už cítim pohyby, tak ho nepoužívam vôbec, ale predtým som nedala naň dopustiť. Ten angelsound sa nemá používať často tak 1-2x za týždeň a dosť. Príliš časté používanie vraj prehrieva plodovú vodu a škodí to plodu, ale čo som pozerala po nete, tak to nebolo potvrdené. Poznám aj baby čo to používali každý deň a majú úplne zdravé bábätko, dokonca aj na stránke angelsoundu píšu, že sa môže používať kľudne každý deň po pár minútach, ale kde je pravda ozaj neviem.

juliavolna
autor
4. apr 2023

@floki1994 dakujem ❤️ Vyzera že to pustá viac lekárov bez problémov aj v prvých mesiacoch

juliavolna
autor
4. apr 2023

@rurutiax vďaka , pouvažujem nad tým 🙂 a vždy ti aj pustili srdiečko či iba v tom 8tt? Myslíš si že je sa mohlo niečo poškodiť keď mi ho dnes v 9tt pustila na pár sekúnd ? Niektoré baby pisu že sa to nesmie / neodporúča … ale citam že viacero babám ho púšťali v 1-2-3 mesiaci a je to OK, tak snáď keď mi ho sama od seba pustila lekarka vie čo robí

matullienka
4. apr 2023

@juliavolna samozrejme obe detičky mám úplne zdravé a plne donosene? Neviem si predstaviť ako by asi tak mohol ten zvuk ublížiť plodu. Mne robil sono vždy a vždy kontroloval srdiečko a pustil mi ho. Fakt si neviem predstaviť čo o by ten zvuk asi tak mohol spôsobiť. Stres škodí určite

rurutiax
4. apr 2023

@juliavolna Nie vždy asi 3-4x doteraz. Akože fakt sa hoď do kľudu, veď ti na pár sekúnd len pustil srdce, nie je nijaká šanca, že by to mohlo ublížiť plodu. Keby hej tak by to lekári nerobili. Ja som sa nad tým nikdy nezamýšľala, či je to ok alebo nie. Veď lekári vedia čo robia, lepšie ako baby na koňovi. Napíšem to takto sprosto, ale keby som sa mala nad týmto zamýšľať, tak ja by som po toľkých sonách, počutiach srdca a angelsoundu mala asi postihnuté dieťa. Vypni modrého koňa a nestresuj, lebo stres ti ubližuje oveľa viac ako nejaké sono.

juliavolna
autor
4. apr 2023

@rurutiax jasne mna len zaujíma kedy ti to 1x pustil 🙂 aky tt?

juliavolna
autor
4. apr 2023

@rurutiax dakujem ❤️❤️

juliavolna
autor
4. apr 2023

@matullienka vďaka ! Neviem tam mi to prišlo Ok , ale teraz citam vselico a šibe mi 🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre