Zmiešané pocity z druhého tehotenstva

krissmac
19. nov 2016

Ahoj maminky 🙂 pisem sem snad prvykrat. Potrebovala by som asi poradit, alebo podporit. Dnes som uz podobnych diskusii citala niekolko. Takze.. Som mlada maminka, mam 20 rokov a skoro 13m synceka 🙂 neskutocne ho s priatelom lubime. Zaciatky boli tazsie, kedze som mala ist na VS, mamina do mna vkladala nadeje, ale mmt je z nej hrda babka 🙂 malinky Davidko je velmi samostatny, uz sam zacina chodit, je to neskutocne zlaticko a som neskutocne rada, ze som sa vtedy nerozhodla inak. Kedze je tak samostatny, premyslam uz dlhsie nad pracou, aspon na par dni do tyzdna, aby som mala dost casu aj na Dadulka 🙂 taktiez som sa zacala o seba viac starat, cvicit.. No a tu to prislo... Meskali mi moje dni, uz 11 dni, tak som sa vcera odhodlala urobit digitalny test, ktory mi ukazal aj v akom tyzdni som. Zrazu sa tam objavilo velke plusko a po chvile 2-3 co znamena, ze som v 4-5tt. 😨 Za inych okolnosti by som bola velmi stastna, ze cakam babatko. Svojim sposobom aj som, vzdy ked na to pomyslim, usmejem sa. No mam z toho zmiesane pocity, predsa mam len 20 rokov, sice o malinkeho sa staram prikladne, ale obavam sa toho. Uz som si zacala hovorit, ze ked budem mat 40, maly bude mat 20, stale budem mlada a malinky uz obstarny 🙂 druhe babatko som uz akosi nemala v plane aspon nie teraz. Preto by som potrebovala asi nejak podporit, poradit ☹ rozmyslala som aj nad prerusenim tehotenstva za co sa hanbim a hrozne mi je to luto aj priatelovi. Koniec koncov, malinke za to nemoze, ale my, hlupi dospelaci 🙂 prosim pordte ak mate skusenosti, s takymto niecim ☹ neviem co robit

katarina644
19. nov 2016

@krissmac ahoj, tu sa nerad s nikym. ste dvaja dospeli ludia, viete co mate robit. myslela som to len v dobrom. fakt len v dobrom.

nini1010
19. nov 2016

No,je to dost "hopem"to je fakt,co si budeme hovorit,ale tak vychovali ste jedno vychovate aj druhe.Mysli na to ze mas cely zivot pred sebou a nic ti neujde.Vychovas deticky a potom si mozete spolu uzivat cely zivot.To zvladnes.Malo to tak evidentne byt,nic s tym uz neurobis tak sa snaz sustredit na to pekne co ti to prinasa 🙂 good luck

tutu_1
19. nov 2016

Poriešila by som zoficiálnenie vzťahu, mat dve deti len s priateľom nie je žiadna výhra. Neviem co by si chcela robiť ? V prvom rade sa treba porozprávať s partnerom. Ale ak ta miluje na potrat ta isto nepošle. V zasade si ani neviem predstaviť ísť na prerušenie ak by som otehotnela s partnerom ktorého milujem a plánujem s nim budúcnosť.
Zároveň je dobre poriešiť bytovú otázku ak ju ešte nemáte poriesenu, a tak isto aj financie.

zabina27
19. nov 2016

podla mna to mas super, budes mat 25, deti odkublane z plienok, kasiciek, aj si s nimi pokecas a budes stale mlada 😉 pokial ste teda druhe dieta niekedy chceli a planovali... jedno pri druhom, budu sa mat radi, zlatunke budu. ano, je to niekedy o hubu (ja mam rozdiel 25 mesiacov, maly ju lubi ako kon, ale ja som velmi nemala na co cakat, kedze mam 30...), ale je to pekne 😀 a keby ste sa niekedy rozhodli, este stale mas dost casu aj na tretie 😀
no a kedze rozmyslas nad nejakou pracou - ani s druhym nemusis byt doma 3 roky 😉
drzim palce, nech sa rozhodnete tak, aby ste s tym vzdy boli spokojni 😉

krissmac
autor
19. nov 2016

@katarina644 asi mas pravdu 🙂 a @nini1010 viem, ze mam este cely zivot pred sebou a taktiez si uvedomujem, ze druhe babo prislo skor, ako som cakala, resp. necakala 🙂 dakujem krasne za podporu.. Som skoro vobec ani nespala 🙂 este dobre ze Davidko dnes tak pekne poslucha.

krissmac
autor
19. nov 2016

@tutu_1 vztah sme chceli zoficialnit prave buduci rok. Priatel ma 28, cize pravy cas, ale stale cakame na tu spravu chvilu 🙂 bytovu otazku mame vyriesenu uz od zaciatku. Mame domcek, kde platime len elektriku, bez uveru, kedze ho priatel staval len z vyplat, ktore v tom case este boli minimalne a dost mu pomohla jeho mamina, ktora mu prispela na pozemok. Nebola som pri stavani domceku od zaciatku, ale byvame v nom uz dva roky (teda ja) a kedze je stale co zdokonalovat, podielam sa na tom najviac ako viem 🙂 a co sa tyka financii, musim zaklopat, priatel zacina rozbiehat firmu, teda zoficialnovat a dari sa mu uz od februara tohto roku, cize mozem povedat, ze ani nie nam, ale malinkemu nic nechyba. Samozrejme som mu chcela so vsetkym pomahat a trosku ho aj odbremenit dalsim zarobkom nie len smiesnou materskou, ale kazdopadne dakujem za nazor 🙂

krissmac
autor
19. nov 2016

@zabina27 dakujem krasne! 🙂 tvoj pridpevok mi urobil den krajsim 🙂 na jednej strane chcem, aby mal maly niekoho s kym sa pohra, kedze nemame v rodine nikoho v jeho veku. Je mi to aj luto, pretoze ma deticky velmi rad 🙂 no ma druhej strane su tu aj iste obavy, ktore casom isto pominu 🙂 este raz dakujem krasne! Potesila si 🙂 :-*

lenka_samorin
19. nov 2016

ahoj, ja som mala 1. dieťa až v 31 a 2. v 33, takže neviem posúdiť z vlastnej skúsenosti. Ale vidím na kamarátke, ktorá je odo mňa skoro o 10 rokov mladšia a 1. dieťa mala hneď po skončení vysokej, potom 2 a 3. do 30, že je so svojím životom veľmi spokojná. Jej manžel má vlastnú firmu, ktorá ich vie uživiť, rovnako ako tvoj priateľ. A neľutuje, že po škole robila necelý rok a už ostala doma na materskej, nemá pocit, že jej ujde vlak. Podľa mňa je to výhoda mať deti v mladom veku, máš dosť sily aj trpezlivosti s nimi a keď už budú väčšie a samostatné, ty budeš dosť mladá na to, aby si si ešte dlho mohla užívať život vo dvojici s priateľom, manželom.

krissmac
autor
19. nov 2016

@lenka_samorin dakujem za povzbudenie a za nazor! 🙂 takisto mi velmi pomohol

sardinka336
19. nov 2016

@krissmac ak čakate na ,,tu spravnu chvilu,, kedy svoj vztah zoficiálnite tak ti garantujem, ze sa nedočkate. 🙂
Deti si odchováš a mozeš pracovacať do 70tky 😀 😀 😀 takze ja v tom problém nevidim, ak mas partnera čo sa stara všetko ide lahšie. Deti budu vekovo pri sebe aj to ma iste vyhody.

jana_eyre
19. nov 2016

Budeš mat medzi deťmi ideálny rozdiel, všetko si rýchlo odbijes a potom môžeš začať pracovať do 70tky 😁

Si dobrá mama, tvoje deti budú mat súrodenca a budete pekná rodinka.. Praca bude vždy, nie je nijak vynimona.. takéto babatko je jedinečné, v živote nic nie je dôležitejšie ako deti.. A keď ho už mas v sebe, prečo to nejako meniť?

jana_eyre
19. nov 2016

@sardinka336 nechcela som opakovať, zas som nezaktualizovala stránku 😂

leeenka26
19. nov 2016

No urcite nie potrat. Asi to tak malo byt ze sa zadarilo ma to svoje velke vyhody ktore tu uz odzneli. Odbijes si to, medzi detmi nebudu velke vekove rozdiely a ty mas na rozbehnutie kariery priestor a cas. Nemusis to potom prerusovat a zabehnes sa.

krissmac
autor
19. nov 2016

@jana_eyre v tomto takisto asi pozeram v prvom rade na maleho. Nechcem aby bol sam, nemal blizkeho cloveka (teda okrem nas) , na ktoreho sa moze kedykolvek obratit pocas zivota.. Niekedy mi pride luto, ked kvoli povinnosriam v domacnosti vidim, ako sa sam hra ☹ a bolo by to odona asi sebecke.. Odopriet malinkemu surodenca a miminku zase zivot. Dakujem krasne 🙂

krissmac
autor
19. nov 2016

@leeenka26 , @sardinka336 baby mate pravdu 🙂 nechcem byt jedna z tych, co vdaka kariere zatienia svoje moznosti na rodinu.. Bude to tazsie, ale kedze malinky ma len nieco cez rocik, som este v tom akosi zabehnuta 😀 a verim, ze takisto caste vstavanie v noci mi nebude robit problem,prave naopak 🙂

zabina27
19. nov 2016

@krissmac vies, maly ma len rocik, ale presne sko pises, si stale zabehnuta, ani si to poriadne nevsimnes, jedno pri druhom 😉 ako minule moja mama povedala - pri jednom dietati nestihas nic, pri dvoch musis vsetko 😀 a je to pravda, neriesis uz malichernosti, vies (vacsinou 😝 ) ako na to, este aj maly uz co to "pomoze" - aspon zabavi, kym ides na wc, sice musis davat pozor, aby babo samou laskou nerozpucil, ale hrkalkou zahrkat vie, ak volaco "zaspievat", proste babo sa neciti same, kym cosi potrebujes spravit 😉 no a tie chvilky, ked obaja naraz spia (cez den), idealne vedla seba na velkej posteli, sa ides rozplynut laskou 😀 a zrazu nevies, co s volnymi minutami 😀 u nas je to len zriedkavo, ze spia naraz (aj teraz, klop klop 😀 ), ale nevadi, unavena sa kupodivu necitim a to ty mas o 10 rokov menej, bude ti sveta zit 😀 😉

tutu_1
19. nov 2016

Tak ako ti píšu dievčatá vhodná chvíľa ani nemusi nastať. Resp. vhodnejšia chvíľu si ani neviem predstaviť kedže uz čakáte druhé babo. A pokial sa priateľ postaral o rodinu po finančnej a bytovej otázke, tak by som si nerobila veľkú hlavu z príchodu druhého bábätka. Vekový rozdiel je podľa mna fajn, keď budú detičky staršie, ešte sa spolu aj zahrajú. Ak chceš nejak prispieť do rodinného rozpočtu môžeš pouvažovať o nejakých ručných prácach. Na Sashe je veľa mamin ktoré si takto privyrábajú na materskej, pripadne to robia uz aj na "plny úväzok" 😉

marianna_peskova
19. nov 2016

Veď to je úplne super, že budete mať druhé bábo takto relatívne skoro. Oblečenie máš už nakúpené, ani nevyšlo z módy. A súrodenci si vďaka nízkemu vekovému rozdielu budú o to lepšie rozumieť. Na prácu budeš mať čas ajajaaaaaj. 😁

teenushka
19. nov 2016

Tiež som bola taká skeptická, keď som zistila, že čakáme 2. babo. Teoreticky som plánovala, že do 40 by to asi bolo fajn. Dnes, keď má synček 6 a dcérka 1, si vravim, že v 40 by to už bolo ozaj o hubu... Si v plnej fyz. i psych. sile, treba to využiť. Neboj, dáš to. Hlavne, aby ste boli všetci zdraví.

blabla195
19. nov 2016

@zabina27 ja mam rozdiel 19m, cca taky ako bude mat autorka a teda od tebou opisanej idylky to ma sakra daleko 😂. Velmi ich lubim a su strasne zlati spolu, no je to fakt narocne. Ja som neustale unavena a nevyspata (najprv koliky a teraz neustale budenie), samych ich nenechavam ani chvilu - aj to nevinne zahrkanie hrkalkou koncieva peckou do hlavy. Na wc ich beriem oboch, aby som ich mala pod kontrolou a spia kazdy v inej izbe a takmer vzdy aj v inom case 😂... dost tazko navarim, ked mam maleho na rukach a starsia mi chce aktivne asistovat, chyta vsetko, pripadne skusa umyvat riad.... A to je starsia dost poslusna a velmi lubi maleho... No verim, ze casom to bude ovela lepsie ☺
Nechcem autorku odstrasit, iba pripravit aj na to, ze to moze byt fakt tazke, ale urcite to stoji za to ☺ alebo som iba neschopna matka, ktora si to nevie zoorganizovat ☺

malabiba
19. nov 2016

@krissmac mate strechu nad hlavou, co jest, ste mladi a zdravi, zvladnete to....a casu budes mat este na vsetko, studovat sa da aj dialkovo popri detoch...

zabina27
19. nov 2016

@blabla195 urcite nie si neschopna mamina 😉 jasne, ze je to narocne, ja mam dost pomoc v tom, ze po obedy si chodime do skolky, cize cez tyzden casto nevarim. no a este je urcite super, ze nas maly nema tendencie skusat na babo rozne blbosti, nerobi jej zle chvalabohu, obcas sa nechtiac cosi prihodi, ale vidim, ze naschval po nej nejde (a dufam, ze ani nezacne 😀 ) no a priznam sa, ze aj tv mu zapnem, tesne pred mojim druhym porodom mal kiahne, boli sme zavreti doma a oblubil si masu a medveda, cize ked fakt potrebujem cosi spravit a nemozem striehnut, aby nahodou nieco malej nespravil, tak mu to pustim. ja proste hladam, ako si to ulahcit a nebudem zo seba robit hrdinku, pustim aj tv, aj mala si obcas pomrnci, ked hned nemozem, ale stale si poviem, ze malicki budu len chvilku, rychlo to ubehne a potom mi bude luto, ze uz ma nepotrebuju 🙂 nasa mala ma aj lepsie noci, ale aj take, ze sme kazdu chvilu hore, maly spi s tatom v inej izbe v noci, on sa uz budi malokedy... tak by som to zhrnula - je to narocne, ale v podstate to rychlo ujde (maly ma 2,5 roka a ani neviem, ako to ubehlo) 😉
no ale teraz uz chcem, aby ten nas maly sarkan konecne zaspal, lebo uz aj ja potrebujem po celom dni padnut do postele 😀 aspon na chvilu, kym sa zase krpata nezobudi 😀

blabla195
19. nov 2016

@zabina27 ani moja po nom nejde cielene, ona iba opakuje vsetko, co robim ja, akurat este nema odhad a cit... pokusa sa ho brat na ruky, strka mu cumel (ktory on nechce), utiera mu pusu, hladka ho... keby som spomenula, ze ho treba prebalit a odbehla by som, urcite by ho prebalila 😂. Pomaly sa s nou da dohodnut, ale 1,5 az 2 rocne dieta je este fakt babo a nieco nevysvetlis...
Telka je u nas iba na chvilu a kedze je maly fakt narocne dieta, som rada, ze som...😩
Nastastie mm to plne chape a neriesi, ze nie je upratane a navarene...
Nechapem, ako sa da byt s detmi 2krat denne 2-3h vonku, venovat sa im doma, upratat, navarit a nepadnut kazdy vecer totalne mrtva s predstavou niekolkych 40 minutovych spankov...(samozrejme starsia spi doma cez obed a maly doobeda a poobede vonku v kociku)...

krissmac
autor
19. nov 2016

@zabina27 vdaka tebe a teda mnohyn co mi tu pisu, sa zacinam asi velmi tesit 😊😊 chvile s rodinou su neopisatelne krasne a verim, ze dokazu byt este krajsie.. Tvoja mamina vie asi o com hovori 😆 velakrat si myslim, ze idem uz z posledneho, ale ked vidim ako su moji chlapy spokojny, tak na vsetku unavu a starosti zabudnem 😍 a verim, ze je neopisatelne krasny pocit mat dvoch anjelikom pri sebe, zdravich a stastnich. Hlavne teda, ked oba konecne zaspinkaju 😃 a snad mi moj maly loptosko bude s mimcom pomahat 🙂)) @tutu_1 s tou pravou chvilou mas asi pravdu 🙂 ked nenastala do teraz, tak na co cakat? 😊 a porozmyslam aj nad tou pracickou na doma. Budem mat aspon viac casu na deticky 🙂 ked vidim ako sa maly kazdy den meni a robi nove a nove veci, aj mi bolo luto premyslat nad pracou 🙂

krissmac
autor
19. nov 2016

@marianna_peskova haha to ano 😃 nastastie mam kopec zachovalych veciciek, ktore vazne nevysli este z mody.. Teda nestihli 😃 dakujem krasne za povzbudenia 😊😊 @teenushka dakujem taktiez krasne 🙂 velmi ste pomohla s vasim nazorom

erickatt
19. nov 2016

@krissmac pozri, ja mala dcérku v 19 tich. Syna za 3 roky. Teraz nám necelých 40. Kariéru, deti veľké a úžasné.. bude to fajn. Uvidíš

krissmac
autor
19. nov 2016

@blabla195 verim tomu, ze urcite nie neschopna, ale vyborna mamina, ktora sa naplno venuje deturencom 😊 viem, ze to bude tazke.. Maly nastastie koliky mal len dvakrat, ale aj tak sa budil pomerne casto. Uz aj som bola konecne stastna, ze toto obdobie mam za sebou, no o to vacsi pozor musim davat teraz, ked sa o vsetko zaujima a vsade musi byt 😄 budem stastna ked sa malinky uz trosku viac osamostatni, sice samostatny je dost, ale ked pride druhe babo, aby ma nakoniec nepolozilo to vecne vstavanie a rano znicena behat za malou priserkou 😃 dakujem krasne aj @zabina27 .. Pomohli ste baby velmi aj som sa nasmiala 😄 aj ste ma trosicku postrasili ale verim, ze to zvladnem aspon tak ako vy 😊😊

krissmac
autor
19. nov 2016

@erickatt a hlavne ste este mlada! 😊 takto nejak si to predstavujem.. Deti vyrastene, kariera rozbehnuta a mozem si zacat s partnerom uzivat zivot plnymi duskami 😊 (teda nie ze si ho neuzivame)

lauricka
19. nov 2016

@krissmac nic netreba radit, proste budete mat dve deti, nic nezvycajne. Normalne budete stvorclenna rodina ako mnohi. 20 rokov nie je zas tak malo. Kedysi to bol uplny standard.

michaella94
19. nov 2016

Ahoj 🙂 ja mam 22 rokov 🙂 mam jedneho 2 rocneho synceka a 3 mesacneho synceka 🙂 my sme s muzom planovali mat deticky hned po sebenaby sa spolu vyhrali...moj muz ma 40 rokov tiez byvame sami v byte a muz ma fajn pracu takze je o nas doobre postarane 🙂 nebudem ti klamat...zo zacitku je to tazsie no nikdy som ani na chvilku nelutovala nase rozhodnutie mat deticky tak skoro po sebe 🙂 ta laaska aku citim k obom je neskutocna a ked ich vidim spolu ako starsi pohladja alebo pobozka mladsieho tonjenproste nieco co neviem opisat....ver mi bude to krasne...chapem tvoje obavy aj ja som ich obcas mala myslim ze je to normalne aj keby som mala vacsi vekovy rozdiel aj vtedy by boli ale myslim ze su uuplne zbytocne 🙂 a neboj prace si este uzijeme 🙂 my planujeme este tretie babo 🙂 najprv bol plan pockatv4 roky no muz dnes nacal temu ze aj skor by nebolo zle nej si uz odbucham materske abybsom si na rok pracu nemusela hladat 🙂 takze drzim palce a verim ze sa rozhodnete spravne 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre