Zmenil sa vám termín pôrodu o viac ako 2 týždne?

sophieeee
15. máj 2015

Ahojte.. Povodny termin som mala mat 20.6.(podla menstruacie) cize teraz by som bola v nejakom 34-35 tyzdni no dnes po ultrazvuku zistili ze babo ma nieco cez 3 kg a ze podla rozmerov by som mala byt 37+3. Moj predosli gynekolog ( ktoreho som zmenila) mi nespravil "velky" usg v 12 tyzdni kde je vek plodu najpresnejsi.. Co si o tom myslite? Ja uz neviem comu mam verit..niektore zeny vedia vek plodu presne na dni a ja ani neviem v akom som tyzdni.. :-\

wicka5
15. máj 2015

ahoj, ja som dostala počas tehu 2x menzes, 1x normálny, a 2x už len špinenie . takže ani mne nevedeli presne vypočítať termín - podla pohybu som ale ja ten porod odhadla presne - polovica júna, i ked oni predpokladali polovicu júla :D no a malý sa narodil 17.júna s hmotnosťou 3,5 kg. 🙂

sophieeee
autor
15. máj 2015

@wicka5 takze mam vypocitat termin podla prvych pohybov?..ja som pravdepodobne tiez menstruovala uz pocas tehotenstva..a na menzes sa nemozem spolahnut lebo nikdy nebol pravidelny..niekedy meskal aj mesiac takze ked som otehotnela tak som o tom nevedela

wicka5
15. máj 2015

@sophieeee tak to neviem, ako u iných, ale mne to podla prvého pohybu vyšlo presne

sophieeee
autor
15. máj 2015

@wicka5 prave som to pocitala a termin mi vysiel na nedelu :D

ynda
16. máj 2015

Mne oba termíny lietali vyše mesiaca. Nepravidelná ms (35-70 dní), a netušila som, že niečo sa v bruchu skrýva. Takže podľa ms nevedeli vypočítať, a tiež som nestihla ani usg v 12-tom týždni.
Tiež mi vraveli, že sú veľký, ale rataj s tým, že rozdiel toho čo vidia a skutočnosti je 500g hore dole. Posledný mesiac som chodila denne na prietoky, aby si boli istý, že sú ok. Takže kľud 😉

sophieeee
autor
16. máj 2015

@ynda takze vy ste mali dvojite prekvapko?😊..ja som kludna alw aj zvedava kedy pojde na svet..a druha vec je ze na zaciatku juna mam maturitu a neviem ci sa mi oplati ucit alebo ci to mam prelozit az na september 😊

janickacrazy
16. máj 2015

@sophieeee Nuž podľa rozmerov bábatka sa to tiež nedá určit presne, ved každé bábo je iné, jedno sa narodí 2,5kg iné 4 kg, takže určovať termín podľa toho je dosť nepresné. Máloktorá žena aj tak porodí presne na termín, 2 týždne hore dole sú v norme. Ja mám tiež dva termíny, jedne podľa MS a druhý podľa sona o 2 týždne neskor. Vobec ma to netrápi, ved dieťatko samo vie, kedy sa treba pýtať na svet. No a na tú maturitu sa uč radšej teraz, ked máš čas, lebo ked sa ti narodí bábo, budeš taká unavená a nevyspatá, že ti to učenie asi veľmi nepojde, ak vobec budeš mať na učenie čas. Teda ak nemáš vopred zabezpečenú nejakú babičku k dieťatku, aby si mala čas sa učiť.

ynda
16. máj 2015

@sophieeee prvého mi vraveli 2.2 podľa ms, a narodil sa 3.3 s ideálnymi mierami. Zas druhého mi vraveli 15.7 a narodil sa 28.8 tiež s ideálnymi mierami. Takže na sále zhodnotili, že boli narodený obaja v 41.tt 😀 😀 ale bolo to o nervy, každý lekár vravel niečo iné 😀

barboritta
16. máj 2015

@sophieeee mne zase opačne, pri prvej som mala termín 21. 12,narodila sa 3.12 a vraj už bola prenášana, druhá presne na deň, tretia termín 17. 6 a vypytala sa 6.6, tiež prenášana. Pravidelné cykly 28 dní. Všetky cez 3 kg. Takže na termíny sa dajako nespoliehaj,malé sa vypýta kedy bude chcieť. A tú maturu si urob radšej teraz, budeš mať pokoj a ako tehulke prizmuria oko

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre