Ahojte.. Povodny termin som mala mat 20.6.(podla menstruacie) cize teraz by som bola v nejakom 34-35 tyzdni no dnes po ultrazvuku zistili ze babo ma nieco cez 3 kg a ze podla rozmerov by som mala byt 37+3. Moj predosli gynekolog ( ktoreho som zmenila) mi nespravil "velky" usg v 12 tyzdni kde je vek plodu najpresnejsi.. Co si o tom myslite? Ja uz neviem comu mam verit..niektore zeny vedia vek plodu presne na dni a ja ani neviem v akom som tyzdni.. :-\
Mne oba termíny lietali vyše mesiaca. Nepravidelná ms (35-70 dní), a netušila som, že niečo sa v bruchu skrýva. Takže podľa ms nevedeli vypočítať, a tiež som nestihla ani usg v 12-tom týždni.
Tiež mi vraveli, že sú veľký, ale rataj s tým, že rozdiel toho čo vidia a skutočnosti je 500g hore dole. Posledný mesiac som chodila denne na prietoky, aby si boli istý, že sú ok. Takže kľud 😉
@sophieeee Nuž podľa rozmerov bábatka sa to tiež nedá určit presne, ved každé bábo je iné, jedno sa narodí 2,5kg iné 4 kg, takže určovať termín podľa toho je dosť nepresné. Máloktorá žena aj tak porodí presne na termín, 2 týždne hore dole sú v norme. Ja mám tiež dva termíny, jedne podľa MS a druhý podľa sona o 2 týždne neskor. Vobec ma to netrápi, ved dieťatko samo vie, kedy sa treba pýtať na svet. No a na tú maturitu sa uč radšej teraz, ked máš čas, lebo ked sa ti narodí bábo, budeš taká unavená a nevyspatá, že ti to učenie asi veľmi nepojde, ak vobec budeš mať na učenie čas. Teda ak nemáš vopred zabezpečenú nejakú babičku k dieťatku, aby si mala čas sa učiť.
@sophieeee mne zase opačne, pri prvej som mala termín 21. 12,narodila sa 3.12 a vraj už bola prenášana, druhá presne na deň, tretia termín 17. 6 a vypytala sa 6.6, tiež prenášana. Pravidelné cykly 28 dní. Všetky cez 3 kg. Takže na termíny sa dajako nespoliehaj,malé sa vypýta kedy bude chcieť. A tú maturu si urob radšej teraz, budeš mať pokoj a ako tehulke prizmuria oko
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ja som dostala počas tehu 2x menzes, 1x normálny, a 2x už len špinenie . takže ani mne nevedeli presne vypočítať termín - podla pohybu som ale ja ten porod odhadla presne - polovica júna, i ked oni predpokladali polovicu júla :D no a malý sa narodil 17.júna s hmotnosťou 3,5 kg. 🙂