Zmena gynekológa počas tehotenstva

1. nov 2024

Ahojte chcela by som sa opýtať či máte skúsenosti so zmenou gynekológa počas tehotenstva. Momentálne mám iného gynekológa a mám vybavené že by ma zobral druhý gynekológ. Ako sa to rieši ? Nový gynekológ si vyžiada kartu od starého gynekológa alebo to mám ja nejako riešiť? Pripadne sa to rieši nejako cez zdravotnú/sociálnu poisťovňu? Nemám s tým skúsenosti a nikto mi nevie poradiť tak hľadám rady tu. Ďakujem za odpovede

hugoboss1923
1. nov 2024

Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH
Dobrý deň, obvodného gynekológa môžete zmeniť prakticky kedykoľvek, aj počas tehotenstva. Príjem a zakapitovanie novej pacientky sa realizuje vždy od nového kalendárneho mesiaca po tom, čo odnesiete alebo zašlete Potvrdenie (tzv. Prevodku) Vášmu aktuálnemu obvodnému gynekológovi, ktorý odošle Vašu zdravotnú dokumentáciu na adresu ambulancie nového obvodného gynekológa. Viete si následne zistiť, či Vaša zdravotná dokumentácia prišla novému obvodnému gynekológovi. Keďže sa do nemocničného zariadenia, kde žena plánuje rodiť, štandardne začína chodiť po ukončenom 36. týždni tehotenstva, viete sa s ním následne dohodnúť na poslednej poradni, prípadne až na kontrole po skončení šestonedelia.

https://mamaaja.sk/poradne/poradna-gynekologa/t...

autor
1. nov 2024

@hugoboss1923 ďakujem za odpoveď. Môžem tu žiadosť o poslanie mojej dokumentácie novému gynekológovi poslať cez poštu?

hugoboss1923
1. nov 2024

Áno.

autor
1. nov 2024

@hugoboss1923 a ako sa postupuje keď som dlhodobo na PN?

zuzinkka18
1. nov 2024

Ja som menila počas tehotenstva, lebo som sa presťahovala a mala som ďaleko k môjmu starému gyn. Našla som si nového, ten mi dal výmenný lístok. Pri ďalšej poradni som mu dala výmenný lístok, starý ma vyradil a poslal poštou moju kartu novému gyn. Trvalo to síce dlho. Vyraďuje sa k poslednému dňu v mesiaci, no môj nový gyn ma potom už normálne vyšetrovať, posielal na ďalšie vyšetrenia atď.

hugoboss1923
1. nov 2024

Treba len preniesť zdravotnú kartu aj s PN k novému gynekológovi deň pred koncom mesiaca.

mogaa
2. nov 2024

Nový gynekolog vie že si na PN? Pri tej PN môže byť pri prestupe problém....lebo automaticky pri zmene gynekológa sa mení aj posudkový lekár(ak teda nemajú rovnakého), ktorý dlhodobé PN kontroluje.....nový môže trvať na tom, aby ti starý ukončil
PN a on ak je to nutné ti novú vystaví.....Čo sa týka zmeny lekára, treba zavolať novému gynekológovi a spýtať sa ho akým spôsobom prebieha u neho prestup.....Môj súčasný má napr. na svojej stránke tlačivo, ktoré mu treba vyplniť a poslať a ostatné si vybavuje sám, ale sú gynekológovia, kde ty musíš ísť k starému gyn. a vyžiadať si výpis z karty.....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre