Zika a návšteva Thajska počas tehu

veveo
18. okt 2016

Vsetkych Vas chcem hlavne pozdravit a poprosit o radu ak s tym niektora ma skusenosti. Nechcem nikoho urazit, ale nazory tipu aka som nezodpovedna a pod. ma skutocne v tejto chvilu nezaujimaju. Dakujem.
Takze moj problem je nasledovny. Uz rok mame cela rodina (myslim tym manzela s dcerkou, rodicov, sestru a brata s rodinami) zaplateny pobyt do Thajska, na ktory som sa neskutocne tesila az do momentu kedy som sa dozvedela, ze som tehotna. V case odletu budem koncit 13 tt. Neplanujeme navstivit ziadny prales. Chystame sa na ostrovy. Nikdy nepozeravam komercne spravy na komercnych staniciach, ale nedavno na jednej navsteve mi neunikla info o viruse Zika, ktory je velmi rozsireny aj v Thajsku. Moj gynekolog sa k tomu vobec nevyjadril, vraj ak sa nebojim infekcie kludne mam ist. Stale sa neviem rozhodnut na kolko su informacie pravdive alebo nie. Mam pracu kde sa denno-denne stretavam s mnozstvom ludi rozneho typu (pracujem v banke) a myslim, ze aj tu mozem nieco chytit a ak sa tak doteraz nestalo tak to tak asi ma byt. Bojim sa pripadneho rizika pre babatko, ale na druhej strane mam obavu, ze na takuto spolocnu dovolenku sa nam uz nikdy nepodari ist. Prosim o akukolvek radu, osobnu skusenost, hocico co mi moze pomoct sa PRAVDIVO a spravne rozhodnut. DAKUJEM za vas cas.

pribinak
18. okt 2016

Napr v BA mas v nemocnici oddelenie cudzokrajných chorob
Skus sa informovať tam

petulik1991
18. okt 2016

Ja som mala ist v july do Dominikanskej Republiky a dovolenku som radsej zrusila a prebookovala na Mallorcu. Nestal by mi ten stres okolo ZIKA-y za to, vobec by som si dovcu neuzila. A nahodou by som si to raz vycitala..pockame chvilku a pojdeme aj s malinkou 🙂

veveo
autor
18. okt 2016

@petulik1991, dakujem za nazor 🙂 cakame druhe babatko a moji rodicia uz maju vyssi vek, uz sa nam zrejme spolocne nepodari ist do takejto exotiky. Keby slo len o nas, uz davno pobyt zrusim.... ☹

veveo
autor
18. okt 2016

@pribinak dakujem za info, urcite to skusim!

kale13
18. okt 2016

skus zistovat podla provincie kde idete, ci tam uz bola hlasena zika..
tu napr pisu, ze sa vyskytuje v Bankoku a v 16 provinciach zo 76.. tak zalezi kde presne idete
http://www.reuters.com/article/us-health-zika-t...

salfusco
18. okt 2016

@pribinak bol som sa tam ockovat ,ked som siel do peru na žltu zimnicu,no moc mi tam na konkretnu situaciu neporadili,co som chcel vediet..

veveo
autor
18. okt 2016

@salfusco detska lekarka mojej dcery mi odporucila aj kliniku v MT, takze urcite vyskusam co sa bude dat.

casdante
19. okt 2016

Zijem v mexiku. V nasim state uz boli zaznamenane pripady ziky a v inych statoch mexika aj pripady tehotnych zien uz nainfikovanych ale vsetkym sa narodili zdrave babetka. Zatial teda.

casdante
19. okt 2016

Odporuca sa nosit dlhe nohavice. Dlhe rukavy a repelent od hlavy po paty. Tu komare prenasaju aj ine zavazne ochorenia ale nikto to tu velmi neriesi. Miestni sa s tym naucili zit. Mysli pozitivne skus sa viac zahalovat vzdy poriadne nasprejovat co najucinnejsim repelentom a bude dobre. Mam kopec tehotnych kamaratiek a ani jedna tehotenstvo neodkladala kvoli zike. Tie komare stipu hlavne v noci a rano tak skus v hoteli niake sietky ci odpudzovace hmyzu. Vela stastia a stastnu cestu

ivetz
19. okt 2016

@veveo Moja známa má švagrinú z Thajska a v ostatných dvoch rokoch tam boli už 3-krat po 3 týždne - jej manžel, deti, rodičia, brať s malinkou dcérou - nikdy nikto neochorel - tým netvrdím, že sa nemôže stať. Ja by som išla, používala repelenty... Uzivaj si tehotenstvo a aj dovolenku a zbytočne sa nestresuj! Veľa šťastia!

tenerifka
19. okt 2016

@veveo Ak by si mala tu najvacsiu smolu na svete a aj pri pouzivani repelentu by ta postipal komar a prave ten komar by bol nainfikovany virusom Zika, tak by to na tvoje dieta nemalo pravdepodobne nijaky vplyv,kedze su rizikove prve 3 mesiace. Kazdopadne sa treba chranit repelentom a vecer nosit dlhe rukavy nielen kvoi Zike, ale aj kvoli Dengue, ale v zimnych mesiacoch je v Thajsku obdobie sucha a moznost prenosu minimalna

nikuska315
29. nov 2016

@veveo z mojej strany mas podporu..ja sa tiez chystam s manzelom do Thajska teraz na Vianoce, zrusit dovolenku urcite neplanujeme, (budem v 20tt) a okrem toho v zimnych mesiacoch je v Thajsku obdobie sucha a moznost prenosu minimalna..mysli pozitivne, nestresuj sa..vsetko dobre dopadne..dovolenku si treba uzit ❤

alex0909
2. jan 2018

@veveo ahoj som presne v takej istej situacii ako ty chcela som sa opytat ze ci si nakoniec isla a ci bolo vsetko ok? Dakujem 😊

myajakab
18. jún 2019

Exotika v teho

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre