Žiaden ultrazvuk v 17. týždni

natuliatko30
28. feb 2016

Ahojte babenky....
chcem sa vas opytat ci je normalne, ze mi gynekolog nerobil v 17tt ultrazvuk babatka v poradni. Naposledy som mala robeny utz v 13 tyzdni. Tak som sa tesila ze babo uvidim a zistim kolko narastlo a hlavne ze mu pekne bije srdiecko a on nic. Vraj po 20 tyzdni sa mi bude robit morfologia a tam sa vsetko zisti. Chcela som totiz vediet ci sa neda zistit ci je to chlapcek alebo dievcatko....mali ste niektora z vas poradnu bez utz? 😒 😢

suzie.h
28. feb 2016

@natuliatko30 povinne su len tri UTZ - cca 12, 20 a 30tt, ostatne zavisi od konkretneho lekara, niekotri robia aj pomimo, ini nie.. ale vacsinou nemaju problem urobit na poziadanie, akurat si za to mozno zaplatis

natuliatko30
autor
28. feb 2016

@suzie.h dakujem 🙂 mne to prislo divne pretoze pri prvom dietatku mi robil utz v kazdej poradni a to dokonca bez poziadania...tak som teraz nechapala ze preco to vynechal 😝

sense
28. feb 2016

@natuliatko30 ak je vsetko o.k robia sa len tri, ...mne robili sice kazde dva tyzdne dokonca dopplera potom neskor tyzdenne ale mala som problemove tehu...

siska53
28. feb 2016

@natuliatko30 veru,povinne su len tri a ostatne zavisi od lekara. Pri prvom som tiez zakazdym.videla babatko,ale pri druhom uz len tie 3 ultrazvuky a ked,tak len rychlo nieci skontroloval-chrbticku tak som sa utesovala,ze aspon to. A to som bola u sukromnika,dost drahe a nic..

tyelde
28. feb 2016

a ja ti závidím, moja je ultrazvukmi priam posadnutá a že tie 3 hradené z poistenia som si už dávno vyčerpala ani nehovorím x) ale ber to pozitívne, sú krajiny kde ti spravia jeden v 20tt a jeden cca pred pôrodom a dovi dopo ;)

lubica285
29. feb 2016

@natuliatko30 Počkaj už do 20tt. Mne tiež robili utz len v 12tt,20tt a teraz mi budu v 30tt. Ked chodím na kontroly ku gynekologičke, tak len počúva srdiečko.

nela6
29. feb 2016

@natuliatko30 moj mi v 15tt zrobil utz asi 10s, na zistenie pohlavia, mal to aj ako službu v cenniku "zistenie pohlavia" a bolo vidno 🙂

natuliatko30
autor
29. feb 2016

No ani mi nic ine neostava len vyckat do dalsej poradne na konci marca. Len sa o babo dost bojim pretoze od zaciatku tehotenstva mam problemy...v 9tt som bola tyzden v nemocnici kvoli krvacaniu, nasli mi hematom pri plodovom vaku 3×1,5 cm 2 tyzdne na to dalsie krvacanie potom silne krce v bruchu atd. Takze som teraz taka bojazliva :( o babo sme sa snazili s mm 1,5 roka

nela6
29. feb 2016

@natuliatko30 no ono je pravda, že mimo tých utz v 12/20/30tt ti nesledujú vývoj plodu, nejaké miery, odhadovanú hmotnosť atd....

anakristina
29. feb 2016

@natuliatko30 nikdy nie je neskoro prejst k inemu gynekologovi.kratky utz je ukludnujuci pre tehotnu zenu.obcas je fajn kuknut prietoky a tak

evittam
29. feb 2016

Pokial je vsetko v poriadku a nie su ziadne problemy,tak uplne stacia tie 3 uzv. Pripadne nejake 3/4D.....😉

evittam
29. feb 2016

@natuliatko30 No ja som mala tiez hematom cca v 7.-8.tt.-lekar ma sledoval a chodila som tyzdenne na kontrolu a uzv-aby videl ci sa hematom vstrebal....

tana85
29. feb 2016

zistit pohlavie nie je dovod na ultrazvuk, ale ten hematom je, takze si to vyziadaj ak chces mat istotu. jeho nezaujima aky je stav, o kolko sa zmensil/zvacsil? moze ti to potom vyuctovat, u mojho by to bolo podla cennika 20 eur, ale ked som mala nejaky problem, tak pozeral bezplatne, aby sa sam vyhol komplikaciam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre