Ahojte babenky....
chcem sa vas opytat ci je normalne, ze mi gynekolog nerobil v 17tt ultrazvuk babatka v poradni. Naposledy som mala robeny utz v 13 tyzdni. Tak som sa tesila ze babo uvidim a zistim kolko narastlo a hlavne ze mu pekne bije srdiecko a on nic. Vraj po 20 tyzdni sa mi bude robit morfologia a tam sa vsetko zisti. Chcela som totiz vediet ci sa neda zistit ci je to chlapcek alebo dievcatko....mali ste niektora z vas poradnu bez utz? 😒 😢
@suzie.h dakujem 🙂 mne to prislo divne pretoze pri prvom dietatku mi robil utz v kazdej poradni a to dokonca bez poziadania...tak som teraz nechapala ze preco to vynechal 😝
@natuliatko30 ak je vsetko o.k robia sa len tri, ...mne robili sice kazde dva tyzdne dokonca dopplera potom neskor tyzdenne ale mala som problemove tehu...
@natuliatko30 veru,povinne su len tri a ostatne zavisi od lekara. Pri prvom som tiez zakazdym.videla babatko,ale pri druhom uz len tie 3 ultrazvuky a ked,tak len rychlo nieci skontroloval-chrbticku tak som sa utesovala,ze aspon to. A to som bola u sukromnika,dost drahe a nic..
a ja ti závidím, moja je ultrazvukmi priam posadnutá a že tie 3 hradené z poistenia som si už dávno vyčerpala ani nehovorím x) ale ber to pozitívne, sú krajiny kde ti spravia jeden v 20tt a jeden cca pred pôrodom a dovi dopo ;)
@natuliatko30 Počkaj už do 20tt. Mne tiež robili utz len v 12tt,20tt a teraz mi budu v 30tt. Ked chodím na kontroly ku gynekologičke, tak len počúva srdiečko.
@natuliatko30 moj mi v 15tt zrobil utz asi 10s, na zistenie pohlavia, mal to aj ako službu v cenniku "zistenie pohlavia" a bolo vidno 🙂
No ani mi nic ine neostava len vyckat do dalsej poradne na konci marca. Len sa o babo dost bojim pretoze od zaciatku tehotenstva mam problemy...v 9tt som bola tyzden v nemocnici kvoli krvacaniu, nasli mi hematom pri plodovom vaku 3×1,5 cm 2 tyzdne na to dalsie krvacanie potom silne krce v bruchu atd. Takze som teraz taka bojazliva :( o babo sme sa snazili s mm 1,5 roka
@natuliatko30 no ono je pravda, že mimo tých utz v 12/20/30tt ti nesledujú vývoj plodu, nejaké miery, odhadovanú hmotnosť atd....
@natuliatko30 nikdy nie je neskoro prejst k inemu gynekologovi.kratky utz je ukludnujuci pre tehotnu zenu.obcas je fajn kuknut prietoky a tak
Pokial je vsetko v poriadku a nie su ziadne problemy,tak uplne stacia tie 3 uzv. Pripadne nejake 3/4D.....😉
@natuliatko30 No ja som mala tiez hematom cca v 7.-8.tt.-lekar ma sledoval a chodila som tyzdenne na kontrolu a uzv-aby videl ci sa hematom vstrebal....
zistit pohlavie nie je dovod na ultrazvuk, ale ten hematom je, takze si to vyziadaj ak chces mat istotu. jeho nezaujima aky je stav, o kolko sa zmensil/zvacsil? moze ti to potom vyuctovat, u mojho by to bolo podla cennika 20 eur, ale ked som mala nejaky problem, tak pozeral bezplatne, aby sa sam vyhol komplikaciam
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@natuliatko30 povinne su len tri UTZ - cca 12, 20 a 30tt, ostatne zavisi od konkretneho lekara, niekotri robia aj pomimo, ini nie.. ale vacsinou nemaju problem urobit na poziadanie, akurat si za to mozno zaplatis