Chcela by som sa spitat kolko ste asi pribrali pocas tehotenstva a ci vaha babatka zavisi od toho,kolko ste pribrali.ja som pribrala dost a bojim sa ze budem mat velke babo a nevydrzim porod :( dakujem
To spolu vobec nesuvisi. Teda v extremnych pripadoch mozno ano, ak je zena podvyzivena, asi neporodi valibuka. Ja som pri dcere pribrala viac ako pri synovi, a bola dost malicka, a narodena v normalnom termine (2.900g)
Babo vobec nemusi byt velke. Pribliznu hmotnost ti povedia na sone, aj ked tam je to tiez kolkokrat strielanie do vetra ( mne sa sekli o cele kilo).
No ja som dost nizka a chudsej postavy a manzel je trocha vyzsi a aj on ma normalnu postavu.tak dufam ze to nebude maly valibuk :D ale hlavne nech je zdravy 🙂 dakujem za odpoved 🙂
Ja som pribrala 14kg a maly vazil 3430g, myslim, že tvoja váha nemôže ovplyvniť to kolko bábo váži. niektore maminky priberu minimum a bábo váži aj 4kg. ale čo som si všimla 2. dieťa váži viacej ako prvorodené.
ja som pribrala 13 kg a babo malo 3700 g. Podla sona jej dokonca odhadovali 4040 g. Brucho som mala obrovske, niektori si mysleli ze cakam dvojicky, ale mala som hlavne vela plodovej vody. Po prichode z porodnice som mala dokonca o kilo menej ako pred otehotnenim 🙂
@shimie66 nie nezávisi....ja som pribrala 10 kg za cele tehotenstvo a mala važila 3500kg a merala 51cm a kamoška pribrala asi 22 kil a malé malo 2500kg a 48cm...co taka bola naliata vodu...takže vobec to nezávisi od vahy 🙂
@shimie66 - nezavisi. Je tu xy tem s podobnou tematikou a su zeny, co priberu 6kg a maju 4kg dieta a take co priberu 25kg a porodia 3kg zabku...
do určitej miery áno...
a priebeh pôrodu tiež súvisí s hmotnosťou dieťaťa len okrajovo 😉 v mojom okolí mali najťažšie pôrody žienky, ktoré mali malinké deti...
no babo malo skoro 4 kila, plus placenta nieco vazi, plodova voda to boli hektolitre 🙂 v porodnici som stravila po porode 10 dni - stresy spojene s kojenim a nemocnicnou stravou - na ranajky doma mavam salamu, alebo parky, alebo vajicka no a v porodnici suchy rohlik s malickou kockou rastlinneho masla. No a po sekcii mi este 2 dni dali dietu - skoro nic 🙂
Ja meriam 157 cm, pribrala som pri prvom pôrode 11 kg, pri druhom 8 kg a deti vážili 3,55 a 3,53 a merali 51 a 50 cm 🙂
Asi ne. Ja jsem pribrala u prvni skoro 30 kg a mala mela 3 kg. U druhe "jen" 18, a mela 3180 g.
czechzuzanaba a schudla si na svoju povodnu vahu po porode?dlho to trvalo?
ja som pribrala pocas tehotenstva 28kg a syn mal 3450g. Takze asi to spolu nesuvisi :D
ja som pribrala 3kg a malá mala 3390g a 52cm... vôbec to spolu nesúvisí. babo si zoberie z teba len to čo potrebuje. jedine ak by si mala tehot. cukrovku môže byť väčšie
urcite nie
vobec to nesuvisi
@shimie66 hmm zalezi to iba od genetiky, aj anorekticka porodila 3,5kilove babatko... a v okoli zavazilo vzdy iba to ako vyzerali rodicia, my sme vysoky a nie najstihlejsi a mala mala 3,6kg a 52cm (narodena v 37tt, ja som za tehu nepribrala NIC, ani gram...), kamoska co ma cca 50kg aj s topankami a chlapa ako moj (tj 120kg, 195cm) ma malu tiez podobnych rozmerov aj ked bola baculatejsia. Vsetko ide od genetiky... cize pozri sa ake babatko bol priatel a pozri ake si bola ty.. a ine to nebude 🙂))
určite to s tým nemá nič spoločné, 😉
ja som pribrala 9kg a synček mal 3240g, bruško som vôbec nemala veľké, všetci hovorili, že to bude malé bábo a vyše 3kg.
no ja mam prve 2 deti 4 kilove a 3 tehotenstvo som mala problemy, malo som jedla a malo pribrala a tretie dietatko malo 2820, tak neviem, ale lekari povedali ze preto ze som malo pribrala...
nie- pri prvom 22 kg, pri druhom 16, pri treťom 26 kg a deti mali cca 4000 g, záleží do genetiky.
Ahojte tak som v piatom mesiaci a stale mam 49kg a neviem pribrat je to normalne alebo? Poradte mi prosim vas velmi pekne dakujem a dnes idem na 4d ultrazvuk :-* 🙂
Podla mna to vobec nesuvisi, kolko priberies a vaha babatka. Ja som pribrala ledva 10 kg, cakala som dvojicky, ktore sa narodili v 36 tt a mali 2 840 g a 2 670 g.
@shimie66 ja som pribrala 5,5 kila a maly mal 2900 gramov a 49 cm , idealne 😉 pre mna
urcite nie ja som pribrala pri synovi 25 kil a mal 3 kila a pri dcerke 10 kil a mala tiez 3 kila 😀zavisi to skor od genetiky u nas mame male deti. aj my s bratom sme boli drobny. a aj mm bol male dieta 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Vaha dietata urcite nezavisi od pribratia v tehotenstve..Skor to zavisi od genetiky.Podla toho aka si ty a manel(vyska,vaha)Ja som napriklad pri synovi pribrala 18kg a mal 3500g a pri dcerke som pribrala 9 kg a mala 3880g...