Zamenená krvná skupina

maca1207
12. apr 2013

ahojte babulky...chcem sa len opytat,stalo sa vam,ze vam zamenili krvnu skupinu?ja uz sama neviem aku krvnu skupinu mam 😒 ..pri prvej dcerke mi ju zamenili...napisane v tehotenskej knizke som mala A+,no pri kontorle mi vtedy asi ked som bola v 7mes tehotenstva zistili nezrovnalosti,takze brali opat krv a zistili,ze amm krvnu skupinu A1B+....teraz cakame druhe babatenko...v tehotenskej knizke opat A+...predvcerom na poradni,ze mame nezrovnalosti...moment....vy mate A1B+//ako sa to mohlo stat?este mna sa pytali, no nakoniec si odpovedali,ze asi v labaku zamenili ampulky.... ☹ stalo sa tu niekomu nieco podobne/dakujem za odpovede 😉

anjelicek26
12. apr 2013

@maca1207 - to b je podskupina, mas normalne A+, uz som to raz citala ako moznost, ked tu bola diskusia o krvnych skupinach.. nemuseli teda nic zamenit... len ked ti v siedmom mesiaci robili rozbor, tak ho robili dokladnejsi... hadam to tu nejaka kocka bude vediet odborne povedat, ale viem, ze je to mozne.

asfodelka
13. apr 2013

@maca1207 jaj co vsetko je na slovensku mozne. ja som bola darovat krv a poslali mi predvolanie. na sedeni mi povedali ze mam akutny syfilis. samozrejme ze ho nemam a moja dr. sa na mna pozerala ci mi preskocilo. po roku mi z transfuzky poslali list ze som znovu zaradena do zoznamu darcov, mozem sa im tak akurat vykaslat. maju tam bordel, cloveka by doviedli na psychiatriu 🙂

dejna20
13. apr 2013

Z hladiska tehotenstvo je to inak jedno. Problem by bol ak by si bola rh faktor negativ a brali by ta omylom ako pozitiv.
A k otazke nestalo sa mi to

maca1207
autor
13. apr 2013

vdaka...za odpovede aj vysvetlenia;)...nikdy sa nevie co nastane pri porode,kamaratke museli davat krv,stratila velke mnozstvo,tak som sa bala,ze ked zamenia krv skupinu,bude velmi zle 😠 ...ale tak snad vsetko ok dopadne aj pri tomto druhom,este raz dakujem;)pekny vikendik;)

pollyanna
13. apr 2013

B nie je poskupina A 🙂 mas krvnu skupinu A alebo krvnu skupinu AB, podskupiny su tie cisla co byvaju pri A moze byt A1 alebo A2..a tak isto moze byt A1B a A2B..asi by som poprosila doktorku, aby ti zobrali krv este raz....

tatinka
13. apr 2013

@maca1207 daj si urobit na novo odber krvicky a zistit krvnu skupinu,,,,ak by si v buducnosti bola napriklad operovana a stratila by si pri zakroku vela krvicky , je potrebne vediet aku mas skupinu aby ti dali vhodnu krv,,,,mam znamu ktora robi na hematologii a davnejsie mi hovorila ze na izbe mali 2 pacientov a z toho kazdy mal inu krvnu skupinu ,potrebovali obom doplnit krv ale zial stalo sa to ze im ju zamenili, to co mali dat prvemu pacientovi dali druhemu a co malo ist druhemu dali prvemu, ked na to prisli podarilo sa im zachranit uz len jedneho z tych 2 pacientov,,,to ta nechcem vyplasit .chcela som len poukazat na fakt ze spravne urcenie krvnej skupiny je dost dolezite,,,radsej si daj urobit este jeden odber kontrolny a tam uz hadam budu dokladnejsi 🙂

alami
13. apr 2013

Ak je potrebné dať pacientovi krv, tak sa robí vyšetrenie krvnej skupiny na mieste a ihneď sa zistí a dodá sa správna skupina, nečaká sa čo povie pacient! Ešte dokonca, že trikrát mi brali a vždy mi povedali inak, ale asi mám takú 😅 😀
Vôbec teda nie je potrebné vedieť svoju krvnú skupinu, žiadny lekár sa nemôže držať toho, čo povedal pacient a overí si to 😉

bubbles
13. apr 2013

@asfodelka este na strednej, spoluziacka bola darovat, povedali ze vysli vysledky na syfla.. baba v strese, panna 🙂 ale hned tam jej vysvetlili, ze ak je po prechladnuti, nemusela o tom nejako vediet, tak vtedy tie vysledky mozu byt takto vyhodnotene..
bratranec si tiez kychol ked bol v miestnosti u dokyho a ten sa ho hned pytal na prechladnutie, a tiez mu povedal to iste.. len nedavno..

maca1207
autor
13. apr 2013

7.5 idem na poradnu,tak ich poprosim o novy odber krvi...snad si uz budem ista;)bo som zmatena uz normalne🙂)))...viem,ze ked treba transfuziu podat,beru pacientovi krv,aby si boli isty krv skupinou a to aj 2krat...tak snad sa nic nestane...len by som si uz chcela byt ista,aka mi v tele vlastne koluje 😉 ale dakujem velmi pekne za rady,a skusenosti;)

asfodelka
14. apr 2013

@bubbles fuha to uz neviem ci som bola predtych prechladnuta, uz su to roky.
ale pocula som aj o inych preslapoch v labakoch. kamaratovmu kolegovi povedali dokonca ze aids, a on bol zdravy a mal deti. mojmu bratovi robili krvny obraz a hodnotu zeleza mu napisali 0. no to by bol asi uz po smrti 🙂 ale tak zas vsetci sme len ludia a kto nic nerobi nerobi ani chyby.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre