Ahojte, tie čo máte doma zajačiky alebo nejaké podobné skúsenosti.. Deje sa u nás taká vec, že som v 23 tt a máme samičku zajačika. Počas môjho tehotenstva si už 2 mesiace vytrháva srsť na hrudi. Boli sme u veterinára tak že plesne to niesu ani nič podobné, nevedia prečo to robí.. Tak ma napadlo či to nemôže mať súvis s mojim tehotenstvom, že to aj ona nejak prežíva somnou.. Ona si do vždy tak vytrhá do krvi :/ a potom ako sa jej to hojí a dorastá srsť tak vytrháva znova.. Medzitým si to samozrejme stále vylizuje, vykusuje
Nestavia hniezdo? Moze mat falosnu graviditu...
Nie ja som nič nezmenila, nebýva a ani mi nebývalo zle a v strese no.. Nejak si to nepripúšťam ale určite vo mne sú pocity strachu aby bolo všetko v poriadku. A čo sa týka toho hniezda, nevšimla som si že by ho stavala. Niekedy sú chumáče vytrhané v búde ale ona si ich nenosí na jedno miesto ani nič podobné. Proste sa len vylizuje a vykusáva..
Moja švagriná keď otehotnela tak jej zajac z ničoho nič zomrel 😬
@dominikamacakova ďakujem a veľmi,, vtipné "
@autor je to bohužiaľ realita
@dominikamacakova ten smajlík..
Ved sa ti nevysmieva..
@sandyan no mne nie
@autor to nie je smajlík, ktorý sa smeje
Nám presne toto robila samička zakrslého králika, keď som čakala dcérku, ona to cítila a práve vchádzala do zajačej puberty a nejako jej zblbli hormóny a robila akoby bola gravidná, trhala si srsť a robila si hniezdo. Ono to prejde samé. Potom sme ju radšej dali k starkej keď som otehotnela s malým, aby zase takto nebláznila a starká si ju tak obľúbila, že je tam doteraz 🙈
Odpadnem 🤦 @modrykomik
Autorka, ten daný smajlik sa používa v zmysle " 😬" že je to veľmi zlé, nie úplne dobré, taký keď nevieš ako zareagovať na niečo. Nie je to vyrehotany smajlik.
K zajačikovi, myslíš si, že keby bol u nej akého rodinného príslušníka, ktorého pozná žeby to bolo lepšie?
@karmen118 ja by som ju nevedela dať preč :(
My mame tiež samičku nekastrovanu a keď som bola tehotná mávala som ju často na sebe a bola v podode. Žiadne zvláštne správanie 🤷🏻♀️.
Ani ja som nechcela, ale ako tehu sa mi hrozne oslabila imunita a odrazu som dostala aj alergiu na srsť, zajka zrovna menila zimnú huňatú za jarnú a do toho si zase začala vytrhávať srsť takže to lietalo po celom byte, tak sme to poriešili takto, ale nečakala som, že si ju starká bude chcieť nechať 😅. Najviac ma dostalo, že starká nám vynadala prečo chováme doma zviera, mala kúpenú u nás dvojposchodovú klietku a potom keď sme prišli k nim na návštevu som skoro odpadla, zajacovi dala celú detskú izbu po mužovi 😂
@karmen118 to je veľmi milé 🙂 to sú úžasné zvieratká.. Priateľské ❤️
@adrbat moja tiež nemá zvláštne správanie až na to vytrhácanie srsti, čo doteraz nerobila tak ma napadla tá spojitosť s tehotenstvom ale tak neviem no 🤷
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no asi to bude ta psychika...zmenila si ty nieco vo svojom chovani? byva ti zle, striedaju sa ti nalady, si v strese?