Zakrslý králik a moje tehotenstvo

8. dec 2022

Ahojte, tie čo máte doma zajačiky alebo nejaké podobné skúsenosti.. Deje sa u nás taká vec, že som v 23 tt a máme samičku zajačika. Počas môjho tehotenstva si už 2 mesiace vytrháva srsť na hrudi. Boli sme u veterinára tak že plesne to niesu ani nič podobné, nevedia prečo to robí.. Tak ma napadlo či to nemôže mať súvis s mojim tehotenstvom, že to aj ona nejak prežíva somnou.. Ona si do vždy tak vytrhá do krvi :/ a potom ako sa jej to hojí a dorastá srsť tak vytrháva znova.. Medzitým si to samozrejme stále vylizuje, vykusuje

martina1985ba
8. dec 2022

no asi to bude ta psychika...zmenila si ty nieco vo svojom chovani? byva ti zle, striedaju sa ti nalady, si v strese?

saxana000
8. dec 2022

Nestavia hniezdo? Moze mat falosnu graviditu...

autor
8. dec 2022

Nie ja som nič nezmenila, nebýva a ani mi nebývalo zle a v strese no.. Nejak si to nepripúšťam ale určite vo mne sú pocity strachu aby bolo všetko v poriadku. A čo sa týka toho hniezda, nevšimla som si že by ho stavala. Niekedy sú chumáče vytrhané v búde ale ona si ich nenosí na jedno miesto ani nič podobné. Proste sa len vylizuje a vykusáva..

dominikamacakova
8. dec 2022

Moja švagriná keď otehotnela tak jej zajac z ničoho nič zomrel 😬

autor
8. dec 2022

@dominikamacakova ďakujem a veľmi,, vtipné "

dominikamacakova
8. dec 2022

@autor je to bohužiaľ realita

autor
8. dec 2022

@dominikamacakova ten smajlík..

sandyan
8. dec 2022

Ved sa ti nevysmieva..

autor
8. dec 2022

@sandyan no mne nie

dominikamacakova
8. dec 2022

@autor to nie je smajlík, ktorý sa smeje

karmen118
8. dec 2022

Nám presne toto robila samička zakrslého králika, keď som čakala dcérku, ona to cítila a práve vchádzala do zajačej puberty a nejako jej zblbli hormóny a robila akoby bola gravidná, trhala si srsť a robila si hniezdo. Ono to prejde samé. Potom sme ju radšej dali k starkej keď som otehotnela s malým, aby zase takto nebláznila a starká si ju tak obľúbila, že je tam doteraz 🙈

konikkon
8. dec 2022

Odpadnem 🤦 @modrykomik

mimka1402
8. dec 2022

Autorka, ten daný smajlik sa používa v zmysle " 😬" že je to veľmi zlé, nie úplne dobré, taký keď nevieš ako zareagovať na niečo. Nie je to vyrehotany smajlik.
K zajačikovi, myslíš si, že keby bol u nej akého rodinného príslušníka, ktorého pozná žeby to bolo lepšie?

autor
8. dec 2022

@karmen118 ja by som ju nevedela dať preč :(

adrbat
8. dec 2022

My mame tiež samičku nekastrovanu a keď som bola tehotná mávala som ju často na sebe a bola v podode. Žiadne zvláštne správanie 🤷🏻‍♀️.

karmen118
8. dec 2022

Ani ja som nechcela, ale ako tehu sa mi hrozne oslabila imunita a odrazu som dostala aj alergiu na srsť, zajka zrovna menila zimnú huňatú za jarnú a do toho si zase začala vytrhávať srsť takže to lietalo po celom byte, tak sme to poriešili takto, ale nečakala som, že si ju starká bude chcieť nechať 😅. Najviac ma dostalo, že starká nám vynadala prečo chováme doma zviera, mala kúpenú u nás dvojposchodovú klietku a potom keď sme prišli k nim na návštevu som skoro odpadla, zajacovi dala celú detskú izbu po mužovi 😂

autor
8. dec 2022

@karmen118 to je veľmi milé 🙂 to sú úžasné zvieratká.. Priateľské ❤️

autor
8. dec 2022

@adrbat moja tiež nemá zvláštne správanie až na to vytrhácanie srsti, čo doteraz nerobila tak ma napadla tá spojitosť s tehotenstvom ale tak neviem no 🤷

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre