ahojte, prosím vás potrebovala by som menšiu radu, lebo si to neviem ani vygoogliť🙂 som na konci 39 týždňa, prakticky porodím hodikedy teraz, bola som na kontrolnom obyčajnom vyšetrení v nemocnici, kde budem rodiť, všeko v poriadku, ale našla som si v tehotenskej knižke dve poznámky čo vôbec neviem čoho sa týkajú, vedeli by ste mi poradiť? Je to IPPA SD a RI (tusim, doktor pise trochu skaredo🙂 ďakujem za pomoc
no super, dakujem, idem si googlit dalej ake maju byt tie rychlosti aby boli dobre, ale klobuk dole ze si nasla tto, asi neviem googlit🙂))
lebo podla tvojho vysvetlenia uz viem najst v diskusiach hodnioty alebo nieco blizsie k tomu, ale bez teba by som si stale myslela, ze je to niake cislo ze ci sa otvaram alebo nie, lebo termin mam o tyzden a zevraj sa neotvaram, tak cakam🙂
tiez by som prefotila pred porodom a nechala si...
ja ju mam celu oscanovanu, totiz uz teraz planujem 18narodeniny mojho este nenarodeneo babatka a preto si pisem tehotensky dennik, dam mu scany knizky a noviny z toho dna kedy sa narodi (na to si treba zabezpecit osobu aby prve co urobila je letela do novinoveho stanku🙂 a okrem toho to mam aj z praktickej stranky oscanovane, lebo ako ju nosim stale so sevou v kabelke, skutocne neviem ako ale vzdy na to nieco vylejem alebo banan rozpucim, nepomozem si🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
našla som len toto: RI v a. umbilicalis a SD v a. umbilicalis
našou ženskou rečou – prietoky. RI je vlastne index, ktorý hovorí o prietoku krvi cievami, konkrétne v artérii v pupočníku (funiculus umbilicalis). Okrem toho sa meria aj rýchlosť prietoku, pomer rýchlosti v závislosti od srdcového rytmu, výmena plynov v pupočníku, atd. atd. atd. Je toho viac, preto celkový index. V starších TK máte tieto údaje pod hlavičkou IPP UA RI Index.