Zábava a tanec v tehotenstve

ulalala
2. máj 2012

Som živý typ a veľmi rada sa zabávam, nakoľko sa nám v poslednej dobe nahromadilo viac osláv, na plese, aj nejaká svadba, zábava....môže to ublížiť malému v 5.mesiaci? Cítim sa dobre, samozrejme, keď som zadýchaná, idem si sadnúť, napijem sa, trocha najem, ale predsalen ako to v tom brušku nadskakuje...?..nejaké otrasy mu nemôžu ublížiť?

petrusska6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sirael
2. máj 2012

Ja som bola na svadbe tri dni pred porodom a teda, aj som si pekne zatancovala 🙂 len uz som dlho do noci nevydrzala - teda moj chrbat to nevydrzal, ale myslim, ze s mierou to babenku urcite neuskodi 🙂

adriana7
2. máj 2012

@ulalala , ja som bola za slobodna tiež "živý" typ, bez pohybu nebol jediný deň... ešte v 6. mesiaci som absolvovala aerobic maratón...ide o to, na akú fyzickú záťaž si bola zvyknutá pred tehotenstvom...ak áno, tak hýbať sa predsa neprestaneš, veď sa už fyzicky poznáš...športovkyne tiež neprestanú športovať, akonáhle dostanú tehotenskú knižku a zavrú dvere zvonka na gynde 🙂
...ak si ale dovtedy netancovala a bola si napríklad "gaučový" typ, tak by som zrazu v tehotenstve nezačala doháňať zameškaný čas...schudnúť neschudneš 😀 , bruško nevyrysuješ 😀

adriana7
2. máj 2012

@ulalala , ešte som chcela, že v 5. mesiaci dieťa necíti otrasy, je ako dory z nema, stále pláva, stále pláva 😀

barbishkamiracle
2. máj 2012

Je fajn, ked ste v tehotenstve aktivne a nesedite iba doma na gauci 🙂.
No je dobre, aby ste vedeli dolezitu info. Cvicenie je skvele, no treba sa vyhybat aerobnym aktivitam a to nie kvoli vam tehulkam, ani nie kvoli otrasom babatka, ale kvoli babatkovskemu srdiecku - jeho pulzu. Mali by ste vediet, ze babenko ma raz tak rychly pulz. Vy mate pulz okolo 70 - 80torov, no babenko 140 - 160 torov za minutu a pri kazdej aerobnej aktivite sa mu zvysuje, podla vaseho pulzu.
cize ked budete velmi vela skakat, behat a zvysi sa vam pulz na 120, tak babenku na 240 :( a nie je to pre neho bezpecne.

V pripade otazok ma kludne kontaktujte cez IP 🙂, rada odpoviem.

drnduliak
2. máj 2012

tak ja som v 6. mesiaci este tatry pochodila....🙂

barbishkamiracle
2. máj 2012

prechadzky, aj tury su fajn 🙂.
ked je zienka zvyknuta, nie je to problem.

zzzza
15. sep 2024

@ulalala ja som tancovala v 6tt na oslave mohlo sa niečo stať?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre