Chodili ste niektorá maminka na wellnes počas tehotenstva? Skôr tak pred koncom. Odhliadnuc od rizika vzniku infekcie, môže sa ešte niečo stať? Ide mi skôr o bazény ako saunu, do tej chodím sporadicky aj keď tehotná nie som.
@85miska tak ja medzi 5 minútovou sprchou vo vlažnej vode a dvoma hodinami v bazéne s teplou vodou nejaký rozdiel vidím, mala som na mysli, či dlhší pobyt v takomto bazéne nemôže vyvolať trebárs kontrakcie...
Už som to tu raz písala - mňa s bruchom v 7.mesiaci v Rajeckých Tepliciach ani nevpustili do bazéna. Hneď pri vstupe mi na recepcii povedali, že to je pre tehotné rizikové a bolo po probléme. 😂
No pobyt v bazéne môže spôsobiť infekciu, ktorá následne môže spôsobiť predčasný pôrod. Ja osobne som takéto wellness procedúry v tehotenstve vynechala, nestálo mi to za nejaké následné komplikácie. Stať sa nemusí nič, ale aj môže.
Ak je bazen alebo sauna do 37 stupnov, tak kludne.
V chladnejšej vode by nemal byť problém, ideálne s použitím probiotickych tampónov. Problém môže byť dlhší pobyt v teplých bazénoch a vírivky... Ja som to tak v 8.mom mesiaci riskla a začal sa mi predčasne skracovať krčok maternice 🙄
Ja čakám na 38-39tt a ideme si to “uzit” ako trojčlenná rodinka…už len pár dniiiii😁 ja osobne by som sla len v takom týždni, kedy by ma nehryzli výčitky svedomia, že som si tým spôsobila predčasný pôrod. 😊
Aj v prvom tehotenstve som šla až po 38tt, bola som niekoľko krat a aj tak som prenášala 8 dni
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A čo by sa ti malo akože v bazéne stat. Nerozumiem. O infekcií vieš a viac čo chces počuť. Veď aj doma sa kupes hádam.