Vzdali by ste sa mačky alebo psa v tehotenstve?

bambulka00
31. máj 2013

Dokazali by ste dat prec nevinne zvieratko?

lussy666
31. máj 2013

@bambulka00 mozno z vaznych zdravotnych dovodov. nie prvoplanovo kvoli tomu, ze som tehotna, ci mam dieta. zvierata su prinosom ;)

danjelca
31. máj 2013

@bambulka00 ano ak by to bolo nutné.Nie iba tak.. Mám bábo a psa;)

misulka22
31. máj 2013

@bambulka00 nie...

mahulenka87
31. máj 2013

Ja by som to asi nedokázala. Som tehu a mám psíka. Ak je zvieratko zdravé a ockovane...tak je skôr veľkým plus. Aj odborníci a lekári odporúčajú zvieratká aj pri deťoch.

amadora
31. máj 2013

@bambulka00 z akého dôvodu? ak kvôli rečiam okolia tak isto nie... všetko prehnané škodí. tak ako držať dieťa v sterilnej čistote a keď sa stretne s prvým bacilom nevie sa telo brániť, to isté platí o zvieratkách, keď s nimi bude dieťa v kontakte od malička aj tým si buduje imunitu

sandra86
31. máj 2013

macku sme dali prec ked mal syn asi 4 mes. mala som podozrenie na alergiu. zvierata milujem, tiez som mala macku ked som byvala s rodicmi, predtym psa a kadejake ine zvery 🙂 teraz mame na dvore 2 psov, ale vnutri by som uz nechcela zviera

katulinr
31. máj 2013

Ja mam babo a 2 kocurov😉 Kazdy sa ma pytal,ked som bola tehotna,ze kam ich dame☹Kym nesposobuju nejake zdravotne problemy nam alebo drobcovi, NEDAME ICH PREC!!! Su to nasi "macaci" synovia😉

sirinka
31. máj 2013

Nie.... Moj kocur so mnou vynosil vsetky tri deticky 😉

elise
31. máj 2013

ni enie j dôvod môj kocurik tiež prešiel somnou prve tehu aj teraz druhe býva s nami v dom vo vnutri je zdravý očkovaný odčervený a obe deti ho zbožnuju

brita
31. máj 2013

Nie!!! To zase niekto nema co robit a strasi tehotnu zenu 😠 😠 😠 To kto ta takto zbytocne stresuje?

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kurciatko23
31. máj 2013

Mama psika a cele tehotenstvo bolo aj v jeho pritomnosti fajna teraz sa mala uci chodit vdaka nemu...takze som za, ale treba dodrziavat prisne hyg.navyky, odcervovat, zaockovat

micuchova
31. máj 2013

Kazdy nech si najprv volaco nastuduje o toxo, nez spoji macka a tehotna v jednej vete...mame kocura a psa v byte. No psa si kazdy majitel musi poznat.

zaira11
31. máj 2013

My máme dve mačky a tiež myslím že toxo je blud,dve veterinarky ma presvedčili o opaku

katkaseiner
31. máj 2013

Ja som sa maciek nedotkla odkedy sme planovali babo... nasi maju take vonkajsie, tulaju sa a tam je velke riziko pre tehulky, vlastne konkretne aj pre dievcatka a zeny. Zvieratko (ci uz macka alebo pes) ktori sa nestretavaju s inymi zvieratkami, hlodavcami su podla mna ok, taktiez psa na dvore by som povedala ze je ok. Len tie tulave macky su hnusoby ktore mozu sposobit vela problemov.... Tot moj nazor.

saska.t
31. máj 2013

Nikdy,mam 2 psice a prezili so mnou 2 tehotenstva,mala je so starsou psicou najväcsia a najlepsia kamoska na svete,skor mam obavu, co mala ak psice odidu do väcnych lovist,kedze uz nie su najmladsie ☹

lucka1987
31. máj 2013

@bambulka00 psa nie.. macky urcite ano ......

stellamaris
31. máj 2013

nikdy! cele tehu som prezila s tromi mackami v byte a nic mi nebolo 🙂 mame ich dodnes a babätko tiez,vsetko v pohode 😉

lucka1987
31. máj 2013

@zaira11 toxo je blud ? 😅 kiezby 😔 skus to povedat tym mamickam ktore sa nou nakazili v 1 alebo 2 trimestri a prisli o svoje dieta . mne robili dva krat na toxo testy ani raz sa nepotvrdila, ja som mala pricinu niekde inde, ale viem o takych, ktore to mali ako pricinu abortu plodu

laskulka11
31. máj 2013

Nevzdala bych se ani jednoho. Celé těhotenství jsem měla u sebe dvě kočky a super, malá má teď rok a taky super, jen je trochu oškrábaná, protože jim nedá pokoj a furt je zlobí 🙂 🙂 🙂
Naopak mi doktorka řekla, že pokud už v těhotenství s nimi jsem, tak že to bude bez potíží i pak.

vivusika
31. máj 2013

@bambulka00 nie, pri obidvoch tehotenstvách sme mali doma aj psa /má už 14 rokov/ aj kocúra /8 rokov/ .Pokiaľ sú zvieratká pravidelne očkované a odčervované, nevidím problém. My sme mali doma psa a mačky asi odjakživa, a aj keď žijeme v rodinnom dome, tak boli aj sú chované vo vnútri ako bytové... 😉

sirinka
31. máj 2013

@lucka1987 toxoplazmoza je fakt... Ale nakazit sa priamo od macky je v podstate blud. To by znamenalo velmi nizke hygienicke navyky. Ver ci nie, najcastejsie sa nakazia ludia pri konzumacii vyborneho tataraku... Dalsi velmi casty sposob je nakaza z pody, kde bola kontaminovana poda a clovek si namiesto dokladneho umytia ruky pooblizuje 😉 keby si sa chcela nakazit kontaktom s prave infekcnou mackou, co je cca 2 a maximalne 3 tyzdne za cely jej zivot, musela by si spapkat jej trus...

sirinka
31. máj 2013

@lucka1987 napriklad ja som sa odjkaziva natahoala s klasickymi dedinskymi mackami, ziadne ockovane a moj kocur si volne beha po vonku, zere mysi a vtaky a ja milujem tatarak... A toxoplazmozu nemam....

lucka1987
31. máj 2013

@sirinka to ano toto vsetko viem. ale.. vezmi si ze macka ked poviem to ako lajk vylucuje toxoplazmozu " tie 2-3 tyzdne v jej zivote vylucuje ju jej trusom a ako macka zvykne si oblizovat intimne partie a potom seba umyva alebo sa k tebe prituli. myslim ze toto riziko mi za to az tak nestoji.. nepoznam jednu ani dve osoby co mali vysledky na toxo pozitivne.. aj ked im to viac menej nesposobilo ziadne komplikacie kedze to boli mlade zienky ktore si este rodinu nezakladaju ale aj tak

sirinka
31. máj 2013

@lucka1987 juj.... Trus maciek je nakazlivy az po 24 hodinach od vylucenia... Takze aj ked sa macka poolizuje tesne po potrebe, po 24 hodinach tazko najdes na jej kozuchu nejake zvysky trusu... Minimalne ja som taku macku este nevidela. A oocysta bez trusu neprezije.... A keby hned aj neviem co, zase sme pri zakladnej hygiene, nestrakem si ruky po konktakte s mackou rovnou do ust 😉
Ludia maju bezne toxoplazmozu pozitivnu, ale nebezpecna je vylucne cerstva nakaza pocas tehotenstva.... Protilatky ti ostanu dozivotne, nemaju ziadny vplyv na buduce tehotenstva....

linda20111
1. jún 2013

@bambulka00 nie, nevdzala som sa ziadneho zvieratka ked som bola tehotna. civava dokonca spala cely cas so mnou v posteli pri brusku.. teraz ked je maly uz vacsi hraje sa s nou ako s plysakom.. nikdy by som ju nedala prec, iba ak by bola agresivna voci nemu alebo by preukazatelne sposobila chorobu. ale kvoli hlupym reciam hlupych ludi nie.

jatamido
1. jún 2013

N I E !!!...mali sme zvieratá,aj budeme mať zvieratá!!!

stanislavao
1. jún 2013

@bambulka00 urcite nie. pokial je zviera ockovane, odcervovane a nieje chore, tak nic podla mna nehrozi. istotne by som si nedala prec zviera ktore je sucastou rodiny.

kvetinka211
1. jún 2013

@bambulka00 kvoli samotnemu tehotenstvu urcite nie, jediny dovod by bola novoobjavena silna alergia u niektoreho z clenov rodiny alebo ak by mal psik povahu nebezpecnu pre babatko ...
domaca dospela macka nie je rizikom pre toxoplazmozu, rizikove je trebars hladkanie malych chutnych volnebehajucich maciatok ...

fiffinkaa
1. jún 2013

ja určite ano, vzdala by som sa bez váhania.a ked nie počas tehotenstva, tak potom ako sa malé narodí tak na 110% ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre