Vysvetlíte mi výsledky zo sona zo 7. týždňa?

dadushka007
1. apr 2015

prosim, vie mi niekto vysvetlit, co znamena skratka zo sono vysetrenia: GS Hansmann 1,45 cm 5w3d.
Este tam mam udaj CRL Hadlock 0,35cm 6w0d (tomu tozumiem, to je dlzka). Podla poslednej MS by som mala byt 6w4d, srdiecko nebolo viediet. teraz mam velky strach, ci to nie je zamlknuty potrat. na kontrolu mam ist o 2 tyzdne. bojim sa ale, ci bude srdiecko bit. Ma niekto skusenost s tym, zeby bolo vidno srdiecko aj neskor? dakujem

lavinis
1. apr 2015

ak podľa sona zodpovedáš 5tt + 3 (to je to 5w3d) tak je to okay, že nebolo srdičko, ja som mala v 5tt+2 len prázdny vačok.
Niekedy dátum podľa poslednej MS troška predbehne dátum podľa veľkosti plodu, ak ovulka bola neskôr. Takže klídek, o dva týždne to tam už iste bude 🙂 tie ostatné hodnoty netuším

marianka0101
1. apr 2015

bezne takto skoro srdiečko ešte nebije, hlavne buď v klude, pri ďalšej kontrole by už ale malo byť vidieť 🙂
. to 5w3d to je že tehotenstvo 5týždnov a 3 dni, to druhé je 6w0d presne 6 týždňov, takže vyzerá že je trošilinku menšie, keďže píšeš, že by si mala byť 6+4 ale o to sa vôbec neboj, toto sú uplne v pohode údaje, ono to počas tehotenstva stále kolíše. ten Hansmann ahadlock, to neviem čo je, ale predpokladám že sú to časti ktoré merala doktorka

nigguska
2. apr 2015

Je ok,ze este nebolo vidiet srdiecko,lebo si len 5+3 ako sa pise v ultrazvuku-cize prebiehajuci 6 tyzden. Pravdepodobne bola ovulacia neskor -stava sa to hlavne vtedy ak ma zena nepravidelny cyklus....ale je to ok a ked pojdes o 2 tyzdne uz bude aj srdiecko 🙂

matazlata
5. apr 2015

lavinis prosim ta ak sa mozem spytat, kolko mm mal tvoj vak v 5tt?

gabrielita1610
5. apr 2015

Ja nerozumiem tymto otazkam , vsak ked mas urobeny ultrazvuk ,tak znamena ,ze ta videl lekar ,na co sa zaoberas tymito vecami , keby nieco nebolo v v poriadku lekar ta informuje a ked tomu nerozumies ty ,tak sa mas hned pytat jeho

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre