Ahojte tehu som presne v 12 tt vo stvrtok som bola na vyse u mojho gyn. a povedal mi ze mam NT okolo 2,5 mm ale ze je to v norme tak nemam stresovat , lebo vsetko ostatne sa mu zda uplne v poriadku len aby som si bola istejsa poslal ma na genetiku do Martina.tam som sa stihl aobjednat hned na druhy den takze to mam za sebou.Velmi ma prekvapilo ked mi lekar v martine nameral skoro dvakrat taku velku honotu 4,7 mm co je vraj velmi velmi zle a pravdepodobnost vyvojovej vrodenej chyby mam dost vysoku oproti beznemu riziku 1.953 ja mam 1:20 ale vsetko ostatne je v poriadku srdiecko , brusko , chrbtica ,nostek nam rasie uhol kosticiek je ok mateniekto take ksusenosti prosim....nejak tomu nemozem uverit stale som v tom ze moje bubinko je uplne vporiadku...
ahoj!ja som bola v 12tt tiez a mne nameral NT 1,12 NB pritomna je to nosna kosticka.... 🙂
Ahojte,
neviete mi niekto poradit? Dnes som prisla od dr. a az teraz som si vsimla, ze v tehu knizke mam napisane po dnesnom merani NT 0,11. Vsade kde citam tak je to od hodnoty 1mm. je mozne, ze sa dr. pomylila? alebo sa to takto pise? vdaka za kazdu odpoved.
lonelyfrog Ahoj, ako si nakoniec dopadla? mne namerali NT 3,2 mm, tiež mám obavy :(
@lentil0805 asi to dopadlo lonelyfrog dobre,súdiac podla fotografie krásneho chlapčeka
@srdiecko151 akurát to tu všetko listujem, len je toho viac než dosť.... zajtra by som mala mať výsledky krvi...bojíím
@lentil0805 ahoj ako si prosim dopadla kedze mne najprv dr namerala 4,4 a potom ďalší uz odbornik 2,9 a nos kosticku mame🙂)
@rencici27 ahoj renci, ja som uz v 36 tt, krv, sono v 20 tt aj v 30 tt bolo ok, tak verim, ze krpec je ok a za par dni ho tu mame 🙂 ...nikto sa na to nepozeral tak, ze by mu malo nieco byt... verim, ze aj u vas to bude ok... ja dam.info ked sa maly narodi 🙂, ale urcite bude zdravy 🙂
@lentil0805 drzim palce dakujem za odpoved a veeela zdravicka a porod ako po maaasle🙂)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj vyskusaj inych lekarov never len jednemu a nedaj sa vystrasit ja som take nieco prezivala pred rok a pol vsetky krvne testy AFT pozitivne a na moj vek som mala vynikajuce vysledky podla lekarky mojej aj podla grafov ale prisiel 3D usg v 21 tt a tam mi ukazalo ze ma mensiu nos.kosticku na svoj gestacny vek a ze urcite cely plod bude zly tak ma to vystrasilo a zo slzami v ociach so pozerala na svoje babo na velkom monitore lekar sa vyjadril vraj som uz stara na babo a hrozi Downov syndrom ,poslal ma na genetiku a amnio Ja som vsetko odmietla lebo som citila,ze vsetko je v poriadku ,par zenam takto urobili amnio a potratili mam kamosku a takto potratila druhe babo na pokyn lekara vraj ma plod rastep chrbtice a patol.vysetrenie ukazalo ,ze plod dievcatka nema ziadnu vadu.Ja som min.rok presnie 28.1 porodila sama doma krasne zdrave dievcatko bolo to velmi rychlo v 35 tt a necakane ja som verila sama sebe a svojmu telu pred por.asi 8 hod.som bola v nemocke na prijme vraj je vsetko v poriadku a na porod to nevyzera a bol to ich omyl a dakujem Bohu ,ze pri mne stal to bol moj najkrajsi porod ,nebala som sa vedela som kedy mam tlacit a kedy mam dychat riadila som sa svojim telom a robila som si polohy pri porode ktore mne vyhovovali tak aby som necitila tak tu bolest,nikto na mna nekrical lebo nema naladu a pod.nemala som ani oxitocin ano klistir parada bol to naozaj ten pravy prirodzeny spontany porod.Takze hlavu hore a pocuvaj svoj vnutorny hlas aj telo.Vela stastia 😉