Ahojte žienky, prosím nesúďte ma a napíšte len tie, čo ste si podobným prechádzali. Po fakt dlhých xy rokov snaženia vďaka car sme sa konecne dočkali aj my, a bude bábätko. A nejak podvedome som si vždy priala mat dievčatko. A fakt všetci naokolo majú dievčatka deti. A pred pár týždňami sme zistili že to bude chalan. Jasne tešíme sa je zdravý. Ale teraz keď sa nakupujú vecičky a ja chodím okolo tých saticiek a ružových vecičiek ma vždy tak zastaví a uvedomím si že to kúpiť nemôžem 🥺 a navyše dnes keď sme sa rozprávali s manželom, že by sme sa mohli začať snažiť čím skôr o druhé nech je dievčatko, nech to zas netrvá niekolko xy rokov, mi povedal že on už ďalšie nechce 😭 ja to asi nedám kebyže mám len chalana. Som taká sklamana plus tehotenske hormóny do toho, že večer sedím plačem a píšem toto 😢 a tak rozmýšľam čo ďalej ak vážne nebude chcieť ďalšie a ja to moje dievčatko mat nikdy nebudem. Asi si nájdem nového muža? Alebo fakt neviem 😢 normálne by som si objednala veľký sushi set aby som zahnala žiaľ, ale ani ten si teraz nemôžem dať a čokoláda na to nepomáha 🙈🤦♀️
Pozri teraz mate na ceste jedno dieta a hned chcete druhé. Po toľkých snazeniach bud vďačná že možeš byť mama. Možno zmeni rokmi nazor.
PS: ak budeš 2 krat tehotna zas to môže byť chlapček…🙄
kokos tak nie zeby si bola rada ze si otehotnela, ale este by si to chcela reklamovat ?! tiez som chcela syna a ked som zistila ze dievcatko bola som smutna, ale ked sa mi narodila nevymenila by som za nic, teraz cakam druhu dceru a bolo mi uplne jedno co to bude. Proste milovat dieta budes tak ci tak, tak to neries a bud rada ze sa podarilo !
@kukulienka999 keď sa som hlavne sklamana z toho postoja môjho muža lebo vedel ako túžim po dievčatku. On akoby si odskrtol že dieťa je na ceste a tým všetko okolo toho je mimo neho.
@ninusa221 no veď to že sa nám dlho nedarilo, vraj po pôrode do 2r ak sa otehotnie je najvyššia šanca aj v týchto prípadoch 😊
Bude dobre, presne viem ako sa citis, tak velmi som si zelala prve dievcatko a bol chalan, druha prisla baba a vies co? Ten chalan je jedno uzasne sikovne mudre decko a to moje vysnene dievcatko je povahovo presibana potvorka, jasne, oboch zboznujem, ale uprimne som vdacna, ze tam hore niekto vedel, ze to treba presne takto😂
Ale neboj sa, on ešte ani nevie, aké je to mat dieťa. Ja keď som porodila, prvé 2 mesiace bola čistá depresia a hádky u nás doma…to je všade tak, česť výnimkám, keď má kto pomôcť prvorodičke. A tiež sme si povedali jedno stačí, do druheho nejdeme ani za nič. Ale časom prišiel za mnou sám “stvoriteľ” 😁 že Tomáško si zaslúži súrodenca a bolo ❤️ Daj mu čas
@hendikep sama píšeš že si bola smutná vidíš 😄 ja som rada za bábätko a viem že sa to o pár týždňov zmení všetko, ale teraz som smutná no v tejto chvíli 😊
Ďakujem baby za podporu že v tom niesom sama ❤️
Kokos hneď prve tri tu moralizujete a dávate jej rady a poucujute . Jasne napísala vyjadrujte sa len tie čo niečo podobne zažili !!!!
Ja tá autorka úplne chápem , úplne . Ja som to mala opačne . Nejak podvedome som si Vysnívaná chlapca . A v 12 tt aj keď JSne že to nebolo reálne ale mi na takom fakt modernom premakanom utz hovorí doktorka že to bude chalan že tam videla asi teda zárodok pipika alebo neviem . To je jedno ja som sa na to tak upala už som si hi predstavovala aký bude cely tato o dve hlavy vyšší odo mna moj ochranca meno všetko športovec 😂 a bum , čakám dievča . Tiež som bola “sklamaná” a nie moralizatorky nie je to o nevdacnosti či sebeckosti . Je to o nejakej vnútornej túžbe predstave očakávaní … takze autorka spat k téme , ja som sa už tak teda nastavila na dievčatko a hľadám si stále nejaké plusy k dievčatku , že budeme kamošky že pôjdeme do mesta že budeme ohovárať chlapov haha . Proste hocičo . Ty si skus k chlapcovi tiež nájsť tie pozitíva napríklad čo som spomínala , budeš mat zdatného ochrancu , gentlemana , atd . Všetko bude v poriadku a nakoniec staré zname, nech sú tie naše detičky len a len zdravé koniec koncov nič iné nie je dôležité . Drž sa 😘
@nika11103 keď som ja moralistka, tak ty si dobre hlúpa a nevies citat 😁 chcela som dievca a narodil sa mi chlapec, kde koho moralizujem?
@nika11103 ďakujem 😊 Keď ja fakt neviem teraz čo s tým chalanom budem preberať čo ho vlastne naučím, o autách viem len to že je červene/modré a má 4 kolesa 🤣 počítačové hry neznášam 🙈 chalan viem akurát že si musí dať dolu čiapku, dievča nemusí 😁 ale o látkach, makeupe, vlasoch, atd viem všetko 😅
@romi9 aj podľa tohto mi vychádza dievča inak 🙈 aj podľa klasického či akého kalendára a tuším dokonca aj podľa jonasato malo byt dievča 😅
No ved pisu, ze na 90%😃 mne to vyslo a aj kamoskam.
Ale neboj, to su tie hormony. Bude dobre. Ale tie ruzove satocky v obchodoch ma stale mrzia a to ma rok uz.
Ale u nas je to naopak. Ja uz asi nechcem druhe, manzel chce.
Veď chlapské veci ho naučí otec,čoho sa bojíš. A popri Tom sa naučíš aj ty. Ja mám dvoch chlapcov a musela som zmeniť trošku pohľad na svet,zaprieť sa,keď som chcela byť s nimi. Adrenalín,iný typ zážitkov,ale aj bežné detské veci. Veď stále sú to deti,či chlapci,či dievčatá.
No a u nás všetky mužské záležitosti má v rukách ocko.
A revala som strasne, ked som zistila, ze to bude chalan😃 az sa teraz na tom smejem. To su tie hormony. To bude ine, ked ho zbadas. Nebudes mat cas riesit taketo veci.
Manzel ma utesoval, ze pojdu spolu na turistiku a ja si oddychnem a tak. Budu sa hrat s autickami.... A kamosky mi vraveli, ze chalani si väčší mojkaci😃
Bývalá suseda chcela mať veľmi dievča.. ma 4 chlapcov..Asi toľko k tvojmu,ze manžel nechce druhé 🙈🙈🙈
@rebellefleur
Taky príbeh som počula a to cislo 4 boli dvojičky chalani😃
@romi9 darmo sa smeješ, reálni susedia,s reálnymi 4 chlapcami. Do smiechu je skôr zmýšľanie typu: manžel nechxe druhé a ja chcem dievčatko, lebo určite na 1000% bude druhé dievca 🙈🙈🙈
@rebellefleur
Ja to myslim vazne. Ze znamej suseda mala 3 chlapcov a manzela uprosila na 4te dieta. Ze to uz bude urcite dievca, on suhlasil navela a nakoniec to boli dvojicky chalani.
Nahodou, chalani maju uzasnu paletu farueb a outfitov a na nejake gycove tylove suknicky a maslicky rychlo zabbudnes.
Vsak sa pozri co je teraz za moda pre dievcata, vsetko fuj skarede a pre chalanov stale pekne kusky najdes.
Takze podla mna chlapec jebv tomto jackpot ☺️
@nika11103 kto tu koho moralizuje? jedine Ty, nas prve tri… vsetky tri sme napisali v podstate to iste ze ANO mali sme to tak ( cize splname podmienku ze sme to zazili ) zaroven mame deti takze vieme ze ked sa autorke dieta narodi bude to taka laska ze pohlavie riesit nebude… takze pohov hlavne Ty 🙂
Chlapci su viac mojkaci 😉 A nebudes rano meditovat nad tym co mu obliect. Este budes rada 😃 Neboj sa ked ho 1x uvidis budes plakat od stastia.
Tak ja Ti poviem, ze doma som mala chlapca a dievca a napriek tomu, ked tretie malo byt chlapcek, nebola som velmi nadsena. Prvy mal problemy s kojenim a dievca nie, to malo ine zdravotne problemy. Navyse, dcerka chcela sestricku a plakala, ze zase bude mat brata. Ma 7 rokov a drobceka miluje, hra sa s nim. Cakame stvrte a dufa, ze bude mat sestricku. Toto bol u mna dovod, preco som kusok bola sklamana, lebo synovi bolo jedno, ci brat ci sestra, ale dcerka to zle znasala, tak kvoli nej. Inak ho milujem neskutocne. Ked som ku koncu mala problemy s tlakom a strasili ma, ze zo sekundy na sekundu moze umriet, nechcela by si take zazit. Bolo mi jedno, ci je to dievca ci chlapec, v prvom rade slo o zivot.
Ale akurat vcera hospitalizovali sestru v 19tt., o prve dieta prisla v 13tt., zacala masivne krvacat a za noc prisla o dieta. Teraz Ti poviem, ze je jej uplne jedno, ake pohlavie to je, hlavne, aby prezilo. Lezi v nemocnici a vsetci sa modlime. Takze ak ste mali dieta po dlhych rokoch snazenia, tak toto Tvoje vnimanie sice trosku chapem, ale zaroven pri zvazeni vsetkych tychto okolnosti, ako si otehotnela, aj nechapem. Este si ani nedonosila, neporodila, nevies, co Ta caka, ja osobne som bola dost v soku, co sa s nami dialo a o druhom som vobec neuvazovala. Ked som otehotnela druhy raz, mal syn 12 mesiacov a ja som to druhe vobec nechcela v prvom momente. Prislo mi to skoro. Mne to pride, ako keby si toto aktualne dieta nechcela a chcela ho cim skor vymenit za dievca, no chuda, chlapec. To ked by sa druhe narodilo dievca, tak tohto chlapceka budes mat menej rada? Neviem, nemam z tohto dobry pocit...😬. Musis sa proste nastavit na to, ze budes mat syna a spravit z toho vyhodu. V com je dievca lepsie? A chlapec horsi? Obaja su moji maznacikovia zlatucki, hlavne teda ten mensi, starsi bude mat 9 rokov, ale stale sa pride pomojkat.
Ja o autach tiez nic neviem, teraz zacal s fyzikou a striedavym elektrickym prudom, vsak ma chlapec otca, starkeho, s takymi vecami chodi za nimi a kym su malicki, staci im povedat auto- brm brm...oni to zacnu sami a naucia Teba, to sa neboj.
Pocity chapem, hormony robia svoje... ale ako mama dvoch synov a dvoch dcer... synovia su viac mojkaci, pritulny, na maminku naviazany, menej rebeluju a menej vymyslaju, ziadne pubertalne a predpubertalne vystupy ako dievcata... neboj budes este rada za to...ano - oblecenie, doplnky, tam sa clovek vyjasi viac pri dievcati, za to pri synoch sa vyjasis viac pri sporte, kamosoch, taboroch a akcnych dovolenkach, ber to tak... vsetko ma svoje +/- a muza sa pytat (tehotna) ci chce dalsie, po tom, co to bolo tak strasne narocne sa k tomu dopracovat a este si ani neporodila a aj to obdobie je tazke ten prvy rok - fakt si cakala, ze ti povie jasne - ano pojdeme do toho zasa? Ale no tak...nechaj to sadnut, vypiplaj si tohoto a potom tu temu otvorte zasa... ale ako pisu kocky vyssie, moze aj to byt zasa chlapec, s tym vedomim do toho treba ist...
@anjelicek26 presne, mpje slova. Ja si s banpu uzivam teda, od malicka si vybera, co si oblecie a taku suknu a take saticky, pol hodina vystupy a vresk, ze ona chcela ine leginy 🙈. Syn by nosil jedno tricko a teplaky cely tyzden 🤣.
A naozaj, pytat sa chlapa este tehotna po taketo procedure, ze kedy druhe a hned druhe...no mojho by kleplo. A to cakame cislo 4 🤪
To sú iba hormóny , neboj nič, to prejde . Väčšina z nás má túžbu o pohlaví babätka a nie všetkým sa to splní. sklamanie je na mieste a nie je to nič zlé . Ja som si veľmi priala chlapca, aj som si bola 100% istá, že to bude chalanisko a bum , po vete - mamička , budete mať dievčatko, som začala plakať, ako keby mi oznámili, že to dieťa bude mať 2 hlavy a 4 nohy . A to čo ti muž povedal, to vypusti z hlavy , veď ešte nemáte ani to prvé, takže riešiť s mužom už druhé , je úplne mimo ich chápania .
Hlavne nech je drobec zdravý ❤
Na jednej strane ta chápem,asi je to v nás tak nastavené, že žena túži po dievčatku a muž po chlapcovi. Tiež som vždy chcela dievčatko. A máme chlapca. Prešli sme si dlhou a zložitou cestou,kým sme ho mali. Tiež CAR,kde sa však nepodarilo. Okolo baby,kolegyne, kamošky,Tiež 90% majú dievčatko. A vieš čo si vravím? Aspoň môžem pre malého vyberať nevestu 😂😂 trosku na odľahčenie 😊
Pozri ešte nemáš ani prvé dieťa a už rozmýšľaš nad druhým. Ale nikde nie je písané,že to bude dievčatko.... treba najprv vyskúšať aké je to mat aspoň jedno dieťa a potom uvažovať nad ďalším .
Buď rada,že chlapca máš zdravého,to je základ a ver,že sa budeš z neho neskutočne tešiť.
Ked sa narodi tak budes na to pozerat inak ☺️ Ja som tiez bola sklamana pri prvom dietati. Chcela som chlapca, vsetci mi hovorili, ze to isto bude chlapec a v 20tt prásk..dievčatko. Tazko sa mi s tym zrovnavalo. Tiez som uz v tehotenstve kalkulovala kedy dorobime druhe. Ale po porode som to dalej neriesila, bola som stastna, ze ju mam, ze je zdrava. A popravde, na druhe som nemala ani pomyslenie popri vsetkych tych starostiach s babatkom. Nakonec som sa nechala ukrcat na dalsie a 3r po prvej dcere sa narodila dalsia dcera. Pri nej uz som bola rada, ze je to dievcatko. Ze budu sestri ❤️
Takze poradim ti pockaj najprv az sa narodi toto babo. Podla mna manzel zmeni nazor ked to dieta realne mat budete. Ale naozaj by som si dalsie dieta nerobila len preto, aby bolo dievca. Co ak bude dalsi chlapec? Budete dorabat dalsie?
Moja sestra tiež túžila po dievčatku a už mala troch chlapcov. Čakala štvrté. Nechcela vedieť čo to bude. Pred mesiacom sa narodil chlapček a zomrel. Žil 5 dní. Boli sme na pohrebe. Vtedy som si uvedomila, že úplne nepodstatné je pohlavie. Je to ešte čerstvé. Celé som to s ňou prežívala, keď mi hovorila, že ako jej zomrel v náručí. Ja som tiež chcela po prvom dievčatku druhé, že, aby mala dcérka sestričku a potom sa mi narodili štyria chlapci. Už nikdy nebudem riešiť pohlavie. Je to úplne nepodstatné. Najdôležitejšie je zdravie.Tes sa s bábätka. Bude to tvoj miláčik.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A ako si mozes byt istá, že druhé bábätko bude dievčatko? 😊 raduj sa zo zdravého dieťaťa, ja som túžila mat dievča, ešte ako pubertiacka. Mám chalana, druhého v brusku a ta laska k dieťaťu je tak úžasná, už si dievčatko ani neviem predstaviť, lebo myslím na prítomnosť, nie na to čo by bolo keby ❤️ Keď sa narodi, pochopíš. Tvoje pocity sú úplne v poriadku, niesi jedina
A paradoxne pri druhom tehotenstve som túžila po chlapcovi 😁 z praktických dôvodov, vždy sa mi páčilo mat súrodencov rovnakého pohlavia napríkad dievča+dievča alebo chlapec+chlapec