Vyšetrenie v rizikovej poradni kvôli vysokému krvnému tlaku

alexa333
8. jún 2015

Ahojte, dnes ma vypisal lekar na vyšetrenie do rizikove poradne. Mám iba vysoký tlak pricom bielkoviny v moci nie sú ani neopucham?
Neviete čo ma čaká? Kedy zvyknu hospitalizovať? 😒
Dakujem

iv01
8. jún 2015

väčšinou to prebieha tak, že ťa z rizikovky pošlú internistovi na vyšetrenie tlaku, ten ti nasadí liečbu, napr. dopegytom, budeš pravidelne chodiť na kontroly do rizikovky a aj internistovi, ak by ten tlak neklesol ani po nasadení liekov, až vtedy sa hospitalizuje. ale vsetko je to dost individualne.....

alexa333
autor
8. jún 2015

@iv01 Dakujem 😉 ja som dost vystrasena z toho tlaku, pretoze doteraz bolo vsetko uplne v norme. Len všetci okolo hovoria, ze mi tlak tam budu v nemocnici stahovat infuzkami a snad za 4-5 dni ma pustia. Ja by som najradšej doma a v pokoji tych niekolko tyzdnov prezila a potom porodila.

alka1980
8. jún 2015

Ahoj.Ja som bola hosp kvoli tlaku a az do porodu bola v nemocnici.Tiez som nemala bielkoviny v moci,ale ma pozorovali.Prijimali ma s tlakom 160/100.Dobegyt som brala kazde 4h.Ak by tlak neklesal hrozila akutna sekcia.Ale dal sa do stavu normy (130/95).Takto som vydrzala do porodu.

alexa333
autor
8. jún 2015

@alka1980 ach jaj to si ma moc nepotesila kedze ja som dnes mala 150/107 tlak a preto som uz bola od gynekologa vypisana do rizikovej poradne. Mam pisany tlak asi za cely tyzden kde sa drzal asi na hranici 130/100. ☹

severankasr
8. jún 2015

ahoj, ja som mala obe tehu vysoký tlak - spodný nad 110, nebola som hospitalizovaná ani braná ako riziková, normálne som chodila do práce a brala 8 dopegytov denne- bohuzial nezaberal, tlak bol stále vysoký. Som na vysoký tlak zvyknutá, takže som stále normálne fungovala.

alexa333
autor
8. jún 2015

@severankasr dakujem za odpoved si zlata. Dufam, ze hospitalizuju iba vo fakt surnych pripadoch lebo ja sa nejako zle necitim s tym vysokym krvnym tlakom.

severankasr
8. jún 2015

@alexa333 neboj, hlavne nestresuj, mna tiez len stresovali, ale nedala som sa a vydržala som do konca aj s takym vysokým tlakom, veľa pi a šetri sa pokiaľ sa ti dá 🙂

alexa333
autor
8. jún 2015

@severankasr 😅 teraz som uz doma na materskej ktoru som mala v plane si uzit pripravami pre babatko. Teraziba rozmyslam ci rychlo budem mat vsetko lebo okolie ma mierne strasi. Nebude mi vadit ked budem chodit na kontroly len nech sa nic neskomplikuje.

alka1980
8. jún 2015

Tak,tak nestresuj.Mozno sa ti to upravi.Mne to islo stale len hore,tak si ma v nemocnici nechali.A ani ja som nechcela nic podcenit.Mala som 2tyzdne do porodu.Vedela som,ze aj ked ja sa citim ok,tak ten tlak je nebezpecny pre babo.Vydrzala som v nemocnici.Predsa len tam si to ustrazili.Mne to tak ,aj vyhovovalo.Rozhodla som sa totiz rodit v nemocnici vzdialenej od miesta bydliska a ja i lekarka,kt ma mala odrodit si bola vedoma moznych rizik.Ty sa drz,hlavu hore.Vsetko dopadne ,tak ako ma.

alexa333
autor
8. jún 2015

@alka1980 dakujem za podporu si zlata. Ved zajtra sa dozviem co a ako. Nemam to daleko do porodnice cize ajked ma hospitalizuju tak to nebude daleko. Len nech je mala v poriadku. Dakujem vam moc 😉

jachin
8. jún 2015

@alexa333 ja som pri prvom tehotenstve bola viackrát hospitalizovaná kvôli vysokému tlaku, žiadna bielkovina, ani opúchanie....ak bude potrebné, nebrán sa nemocnici, ved ti len pomôžu, mysli na dieťa nie na seba, už si v 33 týždni, tých pár týždnov by si to vydržala aj tam.radšej pod dozorom, ako by sa doma malo dačo stať.
ja som mala tlak cca 150/115
inak tu na MK je veľa tém o vysokom tlaku, skús popozerať aj inde

alka1980
8. jún 2015

Suhlasim s Jachin.Mysli na malu a nic nepodcenuj.V nemocnici ti ken pomozu.Mne lekarka vysvetlovala,ze ak ten spodny tlak ide nad 100 uz hrozia rizika pre babo.Preto mi v nemocnici 3x denne natacali ctg,merali tlak,robili prietoky.Bola som v absolutnom klude,ze je maly ok.Doma by som sa stresovala ci je vsetko v poriadku a verim,ze tlak by isiel hore este viac.Samozrejme ta v ziadnom pripade nechcem srasit,vysvetlujem moj pohlad na moju situaciu.Ale naozaj mysli na malu...

alexa333
autor
8. jún 2015

@jachin ved ja myslim na praveze na malu. Mam doma dvoch zdravotnikov z toho je jeden zachranar takze sa nebojim. Viac ma trapi nemocnica. Doteraz som v nej nepotrebovala byt, vzdy som bola uplne zdrava a aj vysledky boli doteraz ukazkove na vsetko. Len nechapem ten tlak. Niektori spominaju, ze to moze byt Rh faktorom manzela kedze ja som Rh+ a on Rh- co moze mat po nom mala.

alka1980
8. jún 2015

Ci uz je to z toho,alebo onoho zvyseny tlak je v tehotenstve bezny.Ja som tiez bola v nemocnici po prvy x a to rovno 25dni.Nespravis nic.Nesmies sa tomu poddat.Musis mysliet pozitivne.Ved co by sme pre nase deti neurobili.A den po porode som mala tlak ako mladica 😀 .Drz sa

alexa333
autor
8. jún 2015

@alka1980 ja len nech je mala v poriadku ved uvidime co ukazu prietoky. Ach vsade kopec informacii ale zase protichodne. Asi je to ozaj individualne. Uprimne uz by som to mala rada vsetko za sebou a malu drzala na rukach. 😉

alka1980
8. jún 2015

To ti verim a viem co prezivas.Ale poviem ti ja som trcala v nemocke pred Vianocami a Silvester.Tak bud rada,ze toto nemas 😉 .Neboj,mozno ani do nemocnice nepojdes.Nestresuj sa vopred.Ani sa nenazdas a malu budes drzat v naruci.Uz dobojujes.

jachin
8. jún 2015

@alexa333 ani ja som predtým nebola v nemocnici, je pravda že som mala problémy s tlakom aj predtým a pobyt v nemocnici nie je príjemný pre nikoho....ale bola som kľudnejšia v nemocnici, lebo doma hoci som ležala v kľude, brala tabletky, tiež som sa pýtala prečo nezabrali? v po pár infúzkach bol tlak nízky, s prietokmi som nemala problém...ono každý prípad je iný...
teraz druhé tehotenstvo je čo sa týka tlaku ok, ale menšie problémy mám s prietokmi..ale vydržím nejak do toho 14.7., ked mám termín

alexa333
autor
8. jún 2015

@jachin tak prajem nech vsetko dobre dopadne a nech ste obe ci obaja zdravi. Drzte sa uz to nejako prekonamea budeme sa tesit z malych drobcekov 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre