Vyšetrenie symfýzy v 31. týždni

nykushka
6. nov 2014

Som v 31tt a dr. ma poslal k ortopedovi na vysetrenie symfyzy. Ma niekto s tym skusenost, ako to bude prebiehat, RTG to asi nebude, tak to pozru sonom alebo ako? Vďak 🙂

martabalalajka
6. jún 2015

@nykushka ahoj. Chcela by som sa opytat ako dopadlo tvoje vyšetrenie symfyzy u ortopeda. Ja som bola min tyzden a odporučil mi sekciu. A rak dom zvedava ako si na tom bola ty. Kedže pozerám, ze si uz po porode. Dakujem Marta

nykushka
autor
7. jún 2015

Ahoj, aj mne odporucil sekciu, ale rodila som normalne, bo mi povedali ze niesom na tom az tak zle kedze som vedela chodit. Ale inak som sa nedolamala pri porode ani nemam nasledky 🙂 a rodila s v Trencine, kde cisarske moc nechcu robit, talze mozno aj kvoli tomu ma nechali rodit normalne...
@martabalalajka

martabalalajka
7. jún 2015

@nykushka dakujem za odpoved 🙂 ja neviem co mam tiez robit lebo 2 pôrody som mala prirodzene. Neviem ako velmi to bolelo teba, ale ja nemôže spat, otočiť sa na posteli a spat iba s vankúšom medzi nohami. Lebo inak ma ta kosť az pali. O kychnuti ci zakaslani ani nevravim. Mala si to aj ty? Tiez by som sa nerada dala porezat, ked nemusím. Dakujem 😉 Marta

nykushka
autor
7. jún 2015

@martabalalajka no nebolo to bohviečo, chodila som ako kačica, keď som išla autom, tak sme nemohli na žiadnu jamu naraziť, a ako hovoríš v posteli som sa nemohla otočiť a hrozne sa mi z nej vstávalo. takže niečo podobné, ale mala som pocit že pred pôrodom nejaké 2 týždne sa mi trošku málinko polepšilo, lenže ja som tieto bolesti mala od cca 3 mesiaca, rizikové tehotenstvo a len doma ležať...A mne v nemocnici už pre pôrodom hovorili, že ženy, ktoré idú cisárskym lebo majú tieto problémy, tak len ležia väčšinou v nemocnici, nemôžu sa ani pohnúť ani postaviť ani nič. Ale nebudem ti klamať, pôrod nebol bohviečo, síce ja som ho mala rýchly (2 hod.) ale tá kosť ma veľmi bolela pri každej kontrakcii, ako keby sa mi zasekla a nechcela pustiť. A aj doma počas šestonedelia, keď si ešte taká všelijaká tak som normálne zaplakala čo ma tá kosť zabolela, počas "čistenia". Nechcem ťa strašiť, len teda ti píšem ako som to mala ja, isto je veľa žien ktoré mali takýto problém a zvládli to lepšie ako ja🙂 a teraz keď má krpec 5 mesiacov, tak už si na to ledva spomeniem, takže to nebolo také hrozné, ako to vyznie 🙂
A doktor ti na to čo povedal? Budú plánovať cisársky, alebo ťa nechajú zatiaľ rodiť normálne? Ono to je u každého iné, tiež som nechcela moc ísť cisárskym, ale pri pôrode som na nich vrešťala, prečo to tak neriešia že to mám aj na papieri od ortopéda :D

martabalalajka
7. jún 2015

@nykushka ja to tiez mam asi cca od 25tt. Boli dni, ked to bolo lepsie. Ale odkedy sa otočil dole hlavou to išlo z kopca. A teraz pár dni pred pôrodom je to hroza. Mna k ortopédovi poslal pôrodník z nemocnice co budem rodiť. Tak som šla. No a ortopéd mi povedal, ze mi níže prasknúť ake nemusí. Ale zaručiť mi to nemôže takze mi napísal, ze vhodná sekcia. Zajtra budem volat pôrodníkovi, ze aky výsledok. Tak uvidim co mi povie. Teraz lezim a furt boli. Tak neviem ci to riskovať. Nech em po porode ležať so zviazanou panvou. A ked mi tetsz aj tvrdne brusko tak ta kosť ma boli. Tak si neviem predstavit ked prídu tie ozajstne kontrakcie. A ďalšia vec, ze ja obidva pôrody som mala dlhé a tažké. A este mam aj hemeroidy. Tak si neviem predstavit, pozasivana, si žilou vonku a este aj volala panva. No to si rovno hodím 🙂 dakujem ti , ze si mi napísala.

nykushka
autor
8. jún 2015

@martabalalajka aj ja som mala zilu, ziadna slava veru :-/ ale tak asi ked to mas takto tak radsej mysliet na seba nech si po porode relativne dobre na tom a ist cisarskym...pre istotu. drzim ti moc moc palce nech to dopadne v poriadku. a uz vies, co ti povedal doktor? a naozaj nemas zaco, ja rada 🙂

martabalalajka
8. jún 2015

@nykushka ahoj. Dnes som mu volala btak v stredu mam prísť uz rovno na príjem. Ze jed mam papier od ortopeda, tak mi sekciu spravia. Tak uvidim. Múdrejšia budem az vo štvrtok. Dam vediet ako SIM nakoniec dopadla. A ako zhodnotím moje rozhodnutie ist na sekciu 🙂 vďaka. Marta

nykushka
autor
9. jún 2015

@martabalalajka ahoooj, jeeej tak teda držím moc moc palce, nech to všetko dopadne dobre 🙂 a určite napíš 🙂

pritt98
11. jún 2015

baby aj ja som mala problémy so symfýzou, nevedela som sa v noci otočiť, kosti mi chrupotali pri otáčaní...na jednej nohe som nemohla stáť tak to bolelo...rodila som normálne, pár dní po pôrode som ani nevedela že ma to bolelo...sem tam pri nejakej polohe možno pichnutie ale to sa do roka stratilo...takže hlavu hore, dobre vám to dopadne...držte sa..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre