Vyšetrenia v Medifem

ksebejka
17. feb 2017

Chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti s bratislavským Medifemom v tehotenstve - boli ste spokojné? Robia všetky vyšetrenia ako majú, nezanedbávajú niečo? Špeciálne ma zaujíma lekárka Feráková. Ďakujem za všetky odpovede!

simsalabim
18. feb 2017

@ksebejka ja som bola spokojna, to ale bolo pred 12 rokmi. Chodila som k dr. Kovacovej. Usg mi robila aj pomimo urcenych terminov, tie riadne robil dr. Kovac. V tehitenstve som mala viacero komplikacii a vzdy to riesili rychlo a kludne.

axelina
18. feb 2017

Ja chodim tam a som spokojna. Pri prvom sa tiez starali, na usg len do vedlajsej miestosti prejdem. vsetko vysvetlia. Teraz som druhy krat tehu a ani ma nenapadlo ist niekam inam.
Pri prvom som dokonca bola od 19tt na PN. Ja som ani nechcela ale ma nepustila do roboty, ze pekne doma. Ako pise simsalabim riesia vsetko s chladnou hlavou, rychle a kludne. Nerobia zbytocne paniku.

ksebejka
autor
18. feb 2017

@simsalabim
@axelina ďakujem pekne za odpoveď! moja lekárka je pani Feráková, ale zatiaľ som chodievala len na preventivky a tam sa velmi neukaze nejaka odbornost, tak som sa chcela trosku uistit, ze som na spravnom mieste...uz som totiž v 9t a este ma ani nevidela, vraj staci prist az o tyzden - mam len vysledky z krvi vlastne zatial. Je to podla vas standardne?

simsalabim
19. feb 2017

@ksebejka urcite je to normalny postup, cim neskor sa v tebe niekto vrta, je podla mna v tehu iba plus. Ja som tam bola 1x na prelome 8-9 tyzdna s pozitivnym tehu testom. Rovno mi dr. Kovacova urobila ultrazvuk a dala fotku babatka, krv mi vtedy nebrala, a objednala ma na vysetrenie v 10. tyzdni, kedy je standarne predpisane. Ja som bola spokojna, ale chodila som tam castejsie na kontroly, lebo som mala po polovici tehu problemy. U dr. Ferakovej som bola raz pred rokmi s urputnou mykozou mimo terminu objednania a vsetko mi vysvetlila, ale je pravda, ze vtedy bola silna snehova burka a hoci mali samozrejme poobjednavane pacientky, bolo tam ludoprazno, na recepcii mi vraveli, ze uz hodinu tam nikto nebol 😀 Tak sa asi nudili.... Ja som tak trpela, ze by som prisla aj pocas hurikanu, nejaka metelica ma nemohla odradit 😉

daisylucky
19. feb 2017

@ksebejka ja som spokojna. V prvom a druhom tehotenstve tiez tusim zistovali tehotenstvo len z krvi. Nehladali srdiecko ultrazvukom v siestom tyzdni ako to zvyknu ini lekari, ale to ani nie je predpisany ultrazvuk. Predpisane su v cca 10., 20., 30. tyzdni a tie urobili. Moje tretie tehotenstvo sa od zaciatku vyvijalo zle, mala som slabu druhu ciarku na teste a netmavla, tak to riesili, do siedmeho tyzdna som bola dvakrat na krvi, ktora ukazovala nizke hcg, uz som bola objednana aj na ultrazvuk, ale potratila som - plod sa od zaciatku nevyvijal. V kazdom pripade, ked sa mi podari otehotnieť, znovu pojdem do medifemu. Uz som zvyknuta na sestricky, lekarov a lekarky a aj na ten zhon, co tam vacsinou je 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre