Vyšetrenia po 35. týždni

daenerys7
18. dec 2017

Ahojte baby, mám takú dosť možno pre niekoho nepochopiteľnú tému, pre niekoho možno smiešnu..Viem,že po 36 tt budem musieť chodiť na poradne už do pôrodnice.Chcem sa spýtať vyberiem si pôrodnicu a vyberám si aj jednu lekárku, ku ktorej budem chodiť? Lebo sem tam si prečítam,žeženy vravia,že je tam vždy iný lekár a ...napríklad pre mňa je to nepredstaviteľné, chcem rodiť v Leviciach a zazmluvniť si pani doktorku Devatovu pri pôrod...môžem k nej chodiť ajcelú poradňu a iba k nej? Baby v mojom prípade je nepredstaviteľné aby sa ma dotkol nejaký cudzì chlap, keď som mala 14 rokov tak kúsok od bytovky, už som bola skoro doma sa ma pokúsili znásilniť... nedokážem ai predstaviť,že by som zvládla vyšetrenie v poradni s lekárom chlapom.. alebo pôrod s chlapom, či dokonca vyšetrenia po pôrode s lekárom... prosím vás aké vyšetrenia ma čakajú? Myslite,že m šancu na všetko mať jednu gynekologičku? A tiež po pôrode aké mám šance,že to bude vždy žena, čo ma pozrie? Fakt tento strach neviem prekonať, idem sa zblázniť a nikomu o tom nemôžem povedať, celý život o tom mlčím...je zázrak,že som sa naučila dôverovať snúbencovi a ešte väčší, že máme dieťa... Tie vyšetrenia na poradni v pôrodnici ma pripravujú o rozum, citím sa strašne. Prosím rady, odporùčania, skúsenosti,...ďakujem ❤ nehnevajte sa,že aom vytiahla takúto nepríjemnú tému

babulkomale
18. dec 2017

Toto predsa lekarom povedat mozes, je to padny dovod aby si si to vybavila ako potrebujes. Zena lekarka by to urcite mala pochopit, ak nie je bezcitny netvor. Ved to je trauma na cely zivot (pokial sa nerozhodnes si ju spracovat a vyliecit nejakou terapiou).

petrofka
18. dec 2017

Do porodu mas este vela casu. Ja by som ti skutocne chcela poradit psychoterapiu. Caka ta v brusku novy zivot a nova buducnost. A to stare, ta dlha bolest a strach by mohli zostat v minulosti a v pritomnosti "len" nepeknou spomienkou. Neviem ake su tvoje prava v takomto pripade, ale verim, ze zena lekarka by to mohla pochopit. Ak by to bol nepredstavitelny problem, tak mozes ist rodit do NR. Tam sa nechodi pred porodom, stale chodis k svojej lekarke a do NR prides len normalne rodit a mozes si zazmluvnit lekarku. Ak si dobre pamatam, ziadne vysetrenie po porode som neabsolvovala, iba mi po cisarskom vybrali take spinky, ktore drzali jazvu. Vysetrenie bolo az po sestonedeli u môjho dr.
Nemyslim si, ze sa mas za nieco hanbit. Pises, ze o tom nemôžeš hovoriť. Pravda je taka, ze mozes.

pupava36
18. dec 2017

Po 36tt sa chodí už do pôrodnice ale myslím si ze keď si zazmluvnis ženu a budeš k nej chodiť aj na poradne tak sa nemáš čoho obávať keď máš takú traumu. O tomto probléme jej asi budeš musieť aj povedať aby vedela aj ona ako sa zariadiť v prípade ze by nemohla prísť k pôrodu a dôjde nejaký chlap. To by som mala aj ja traumu na celý život takže sa ti nečudujem. No len asi menší problém to bude po pôrode tam sa lekári striedajú každý deň takže je dosť možné že na vizite bude aj lekár chlap. No myslím si ze na prijme v nemocnici by si tento svoj problém mala povedať aby sa nestalo ze ti budu musieť dávať neake ukludnovaky keď náhodou bude na vizite chlap. Možno by ti pomohlo aj konzultovať to s psychologickou,aby ta troska na to pripravila. Neber to prosím ta v zlom, chcela som ti iba poradiť. Musis sa s niekym o tom porozprávať aj keď je to ťažké o tom hovoriť. Držím ti palce

kacko12
18. dec 2017

Ahoj, ja som rodila v Leviciach 2x a vzdy pri muzovi. Prvykrat u primara, moj doktor a druhykrat mal v noci sluzbu dr.Mato. Devatova je tvoja gynekologicka? Treba ist za nou a dohodnut sa s nou, da ti termin kontroly ked tam bude. S tym podla mna nebude ziadny problem. Ja som mala kontroly len u svojho doktora.

daenerys7
autor
18. dec 2017

@kacko12 nie ja mam lekárku pani Klímekovú v Zlatych Moravciach, ale rodiť budeme v LV na NR som nepočula od kamarátok nič dobré...a ďakujem za odpoveď

yanni
18. dec 2017

Presne ako @pupava36 pise, v prvom rade (a uz velmi davno) si sa mala zacat liecit. ja ta chapem, je to trauma a strach, ale takto nemozes zit cely zivot. Nikdy nevies, co sa v zivote este stane a bude ta musiet vysetrovat lekar-muz. Budes tam hystercit (teraz nemyslim porod), nepichaju ta vsetkym moznym, oblbnu a to moze mat este horsi dopad ako to samotne vysetrenie chlapom.
Na margo zlekari - zena a chlap. Odhliadnut od tvojej traumy, muzi-lekari su z mojej skusenosti (a to som uz dost stara) a zijem zaroven (na striedacku v dvoch cudzich statoch) lepsi a hlavne gynekologovia citlivejsi a chapavejsi ako zeny.
Zazmluvnit by nemal but problem, tents tvoj problem, neck si poznacia do tvojej karty, hovor o tom ale nespoliehaj sa, ze len zena. Ono moze sa tesne pred porodom aj tvojej zazmluvnenej lekarke nieco stat. Vtedy ta odrodi lekar, ktory bude mat sluzbu. A co ked to prave vtady bude muz? Co budes robit? Neporodis? Stres uskodi tebe aj dietatu. Mozno by si mala este teraz zajst k psychologicke, psychiatricke atd. Za tych par sa tyzdnov mozno trosku ukludnis aj ked, takato trauma sa lieci dlho (mala som kolegynu, este vtedy mladu zenu, tu skutocne znasilnil ako dieta (a nie raz) jej otcim. Je to terapia na dlhe roky ale treba s tym nieco robit).

Inak blba otazka, neber to v zlom, ale ked neznasas chlapov, ako si prisla k dietatu? Ved aj ten otec dietata je chlap a tiez "cudzi". Koli dietatku sa musis premoct (aj ked chapem, ze je to tazke) ale zatat zuby, mas 4-5 tyzdnov, chod na nejake sedenia vyrozpravat sa, najlepsie k psychologovi-chlapovi.

kacko12
18. dec 2017

@daenerys7 a Devatovu poznas ci si si ju vybrala len preto, ze je zena? Ona je velmi mila, mozno staci ked jej povies, ze mas istu velmi zlu skusenost a ze muza v ziadnom pripade nechces. Kontrol po porode sa bat nemusis, tam ta nebude nikto chytat. Tam sa na teba vizita pozrie akurat tak od konca postele. Neboj sa, tym, ze bude vedla teba lezat tvoje babatko, to urcite lahsie znesies☺

timilv
18. dec 2017

Odporúčam Ti to lekárke čo najskôr povedať, lebo veľká vizita je pod vedením primára- chlapa. Tie "malé" vizity som tam ja mala vždy len sestričky a lekárky. Ale na veľkej bol aj primár a ešte nejaký doktor, ktorého som nepoznala- rodila som tento rok koncom júla

mattkapd
18. dec 2017

@daenerys7 ja som síce nerodila V Leviciach ale na poradne som chodila k svojmu gynekológovi. .Do nemocnice som chodila len na pásy a výsledky som zaniesla k svojmu doktorovi. .pri pôrode sa nemusíš báť vždy je tam viac ľudí ako jeden človek a vyšetrenie po pôrode sa robí na vizite na izbe a to tiež chodilo viac ľudí. .chápem že máš zlú skúsenosť no skus nad tým nepremyslat a teš sa z babatka

petrofka
18. dec 2017

@daenerys7 v NR to nie je zle, ja som zas pocula zle na LV. Len si to skus este premysliet. V NR mas aj detske oddelenie keby nieco.

bonovka
18. dec 2017

@daenerys7 ahoj,rodila som v LV dvakrat,teraz cakam tretie mimino.Som 38tt a este som v porodnici,resp.v nemocnici na ziadnom vysetreni nebola,vsetko som zatial absolvovala u mojho dr.,poradnu mavam uz kazdy tyzden.takze zalezi zrejme aj od vybavenia Tvojej gynekologicky,ake vselijake vysetrenia Ti vie spravit ona..skus kontaktovat dr.,ktoru si chces zazmluvnit a dohodnut sa priamo s nou,ak Ta teda Tvoja dr. posle na poradnu do porodnice.

daenerys7
autor
18. dec 2017

@yanni so snubencom sa poznáme 7 rokov, verim mu, poznam ho, nemal to síce so mnou ľahké, to je pravda našťastie je trpezlivý...myslim,že keď bude pri pôrode tak ma to bude držať pri zmysloch spolieham sa na to ... ďakujem za odpoveď

matuska234
18. dec 2017

ahoj, ja chodím len k mojej dr na poradne, koncim 37tt a tiež si chcem zazmluvnit inú dr ako moju, nakoľko dala výpoveď v nemocnici a teda druhe bábo mi neodrodi:(
na veľkú vizitu príde primár avšak nič nechyta;)

daenerys7
autor
18. dec 2017

@kacko12 ďakujem za peknú odpoveď, o Devatovej som len čítala a počula a velmi sa mi páčili ohlasy, už sa teším keď ju stretnem❤

derdia
18. dec 2017

PoRi ja ti poradim jedno, ROB PRESNE TAK AKO TO CITIS....Moze ti byt jedno,co si myslia druhi....ked nechces aby ta vysetroval muz,odmietni to.A podpis papier.Netrap sa pre to.Budu si mysliet svoje, ohovarat a kydat,ze si taka a onaka,ale moze ti to byt jedno.Doveruj sebe a zajednaj si doktorku, s tym,ze jej to kludne poved,urcite ta pochopi a objedna si ta k sebe.A po porode ju tiez popros...mne to tiez vadi,ze kadejaky sopliaci co sa ucia nas vysetruju v ambulancii ..ale co uz.Napr.ja ked pojdem rodit poviem,ze si v ziadnom pripade nezelam aby sa na mna pozerali studenti.V ziadnom.A budu to respektovat.Hlad si svoje...😊

daenerys7
autor
18. dec 2017

@derdia ďakujem ❤

derdia
18. dec 2017

@daenerys7 nie je zac, vzdy si povedz,ze musis hladiet sama na seba,lebo ini aj tak na teba hladiet nebudu....a zbytocne sa budes trapit.Drz sa a porozpravaj sa hlavne doverne hned s tou dr.😊

anitta98
18. dec 2017

Ak im to takto vysvetlíš, tak podľa mňa to pochopia a budú sa snažiť ti výjsť v ústrety. Je to pádny dôvod na to, aby ti s tým nerobili prieťahy ani problémy. Hádam ti to všetko dobre dopadne 🙂

monikamurani
18. dec 2017

@bonovka ja tirz cakam tretie ale estr som o tom tirz neppcula ze mam chodit na poradne do nrmocnice.chodim k svojmu gyn.az do konca a tak to bolo an pri prvom aj druhom aj teraz.

bonovka
18. dec 2017

@monikamurani pri prvej som chodila na prietoky do nemocnice.ale pri druhej uz nie a teraz tiez nie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre