ahojte, rozbolel ma zub hore vpravo a zubar povedal,ze bude treba vrtat.. na RTG nemozem ist a tak mi bude musiet rozvrtat a zaplombovat dva zaplombovane zuby pri sebe, ktore su zaplombovane amalgamovou plombou.. 😒 😒
vrtali niektorej z Vas zaplombovany zub amalgamovou plombou pocas tehotenstva?nemalo to negativny vplyv na babo?(ortut z plomby.. 😒 na novo si dam zaplombovat bielou plombou 😉 ).
amalgamovu plombu by som v tehotenstve neodplombovavala, vsetka ortut z plomby sa rozprskne do ust a tym padom sa lahko dostane do krvi a aj k babatku.
ak tvoj zubár používa "kofferdam", vôbec sa ničoho neboj. Je to tenká gumová ochrana, ktorá sa nasadí na zúbky tak, aby zubár pracoval iba s konkrétnym zubom. Môžeš si to predstaviť ako pri chirurgickej operácii, telo je zakryté a odkrytá len nejaká časť. Všetko, čo odlieta z odstraňovanej plomby, sa nemá tým pádom ako dostať do ústnej dutiny. Sestra to odsáva.
.... treba však povedať, že len málo zubárov to používa... ja u môjho za nasadenie kofferdamu platím cca 10-20€ v závislosti od toho, či mi robí napr. 2 zuby tesne pri sebe alebo iba 1.
mne zubár robil zub na začiatku tehotenstva so synčekom, a sme tu , živí a zdraví. Horšie by bolo, keby si si zub nedala ošetriť, zápal zo zubu môže vyvolať predčasný pôrod
Jémine 🙂 Veď to je len plombovanie mne v tehotenstve jeden plombovali a do druhého dávali vložku určite to škodí menej než zápal (kaz) v tele 🙂
V tehotenstvi jsem absolvovala i RTG ( s pouzitim antiRTG zastery) i vymenu plomby 😉
Bylo to nevyhnutelne 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
vŕtala mi zubárka dva zuby, je mi to z rodiny, určite by ma upozornila, keby mal byť problém... dokonca som absolvovala aj vyťahovanie nervov z jedného zuba... bez injekcie, samozrejme...