Ahojte babenky, vedeli by ste mi prosim poradit. Som v 9tt. Od zaciatku tehotestva som si davala calibrum baby. Asi pred tyzdnom sa mi objavil hnedy vytok tak mi lekarka predpisala ascorutin a duphaston. A k tomu si mam vraj davat este vit.E. Este beriem uz dlhodobo lieky na stitnu a ked to vsetko spocitam je to 9 tabliet denne. Problem je v tom, ze mam obrovsky problem s prehltnutim akejkolvek tabletky, ked som brala len dve rano tak sa to este celkom dalo, ale teraz je toho uz na mna trosku vela. Vedeli by ste mi poradit prosim nejaku nahradu vit. E v sirupe alebo cmulacich tabletach, popripade nejake ine tablety miesto calibrum co by sa lepsie prehltalo. S tym ascorutinom a duphastonom sa neda nic robit ☹ bohuzial, tak aspon co sa da by som nahradila niecim inym. Dakujem krasne.
Nie nechcem nahradit calibrum za vit.E, len Ecko je len v takych hnusnych kapusulich a ja mam presne problem s prehltnutim vacsich tabliet, tak som sa chcela poradit ci nahodou nema niekto skusenost s vit.E vo forme dakeho sirupu alebo nieco podobne a nie tablety. A to bezne lekari predpisuju ascorutin s duphastonom alebo si tiez mala nejake problemy? A ake viatminy beries?
ahoj, velmi pekne dakujem, skusim to tak
@damuska Je len na tebe ci budes calibrum brat, ja som ho v prvom tehu brala a v druhom a tretom uz nie a deticky su v poriadku, len to prve bolo dost velke. Viacere maminy (a aj niektori doktori su toho nazoru) mi potvrdili, ze ked brali taketo umele vitaminy, narodili sa im velke deticky...ja si myslim ze ak mas problem s papanim tolkych liekov, tento urcite mozes (aspon na cas) vysadit, nic sa nestane...dôlezita je ale kyselina listova, tu si urcite davaj 🙂
@damuska ahoj,tak urcite by som v prvom rade brala kyselinu listovu,ktora je v prvom trim.velmi dolezita...ja som brala do konca 12tt este calibrum baby plan...ale len kazdy druhy den,jednak sa z toho zbytocne pribera a je pravda,ze sa rodia deticky s nadmernou porodnou vahou...mne uz dr. odporucila nebrat ziadne vitaminy,pri normalnom tehotenstve,ked mas dostatocnu a pestru stravu,vitaminy su len zbytocna chemia...ja uz beriem len MagneB6,lebo velmi zle spavam 😒
baby , co si myslite , co mam robit ja v mojom pripade?
som v 26tt, beriem magnezium, kyselinu listovu, omega 3 a zelezo... napriek tomu ma babatko nizku vahu vraj. v lekarni mi ponukli calibrum mami,a le ja sa bojim, ci to uz nebude prilis moc, tych tabletiek???
na druhej strane, ak by to zvysilo babtko hmotnost...
neviem sa rzhodnut, nechcem urobit nejaku chybu a uskoit sebe ani malemu.
ahoj sijust, mam taktiez podobny problem so spankom, skusim to MagneB, vdaka
sestra predá femibilon 400+DHA je 28+28 tabliet /z balenia chýbajú 4 tablety/ cena 17 eur+pošt., alebo osobný odber v MI
odporucam prirodny cucoriedkovy multivitaminovy sirup, ktory je obohateny zelezom aj medou (ktora sluzi na lepsie vstrebanie zeleza). obsahuju vsetky vitaminy, ich 100% dennu odporucenu davku.
Centrum materna aj calibrum od zentivy obsahuje farbivo kosenila/kys.karminova E120, o kt.sa pise ze moze sposobit hyperaktivitu, alergie a astmu.. mozno to obsahuju aj ine tehotenske vitaminy, zatial viem o tychto 2. Hlavne ze maju krasnu ruzovu farbu..
Mimochodom na moj mail/vyzvu, nech s tym nieco robia mi odpisali z pfizeru, ze je to v sulade s EU normami atd blabla..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
počkaj ....chceš nahradit Calibrum Baby za vitamin E ? prečo prave vitamin E ved calibrum obsahuje zrejme nespočetne množstvo vitaminov kedze to su vitaminy pre tehotne ak dobre rozmyšlam ..neviem nepoznam ich beriem ine ..
ale tak ked ti robi take množstvo liekov zle, prečo si nezistiš , ktore dane vitaminy sa v akej potrave nachadzaju a uplne vyhod Calibrum ...ja som tiež brala ascorutin a Duphaston a až ked mi ostal len Duphaston ( 11 tt ) som sa dala na vitaminy a beriem ich každy druhy den ..niekedy kazdy treti ... ale ved ..tak to nemusiš naraz tie lieky zapijat nerozumiem tomu že maš problem s prehltnutim tabletky..ako že su velke ? alebo ako ? tak si to rozdel ...rano ascorutin a duphaston ,,. poobede vitamin ...vecer ascorutin duphaston ..niekde na olovrant daj na stitnu ...alebo ja neviem ..šak to nemusiš ako stary ludia na šupu 😀