Veľmi nízky tyreotropný hormón

superstar777
29. aug 2017

Ahojte, som v 15 tt a z krvných testov mi vyšlo TSH v mínusových hodnotách: až - 0,292 a ft4 14,08. Aké riziko mi hrozí? Pozerala som aj iné diskusie ale tam mali dievčatá problém s nízkymi hodnotami, ktoré však boli plusové. Nikdy som s tým nemala problém a endokrinológovi pôjdem až budúci týždeň nakoľko sú teraz dovolenky. Veľmi sa bojím ☹

lucinocka
29. aug 2017

@superstar777 hormony stitnej su najdolezitejsie v prych troch mesiacoch, potom ma babo uz vraj svoju stitnu zlazu, mozno to nebude take katastrofalne, kazdiopadne dostanes urcite lieky na stitku, chod cim skor

superstar777
autor
29. aug 2017

@lucinocka viem, že prvé 3 mesiace sú najdôležitejšie, ja som tehotenstvo zistila v 4 tt a snažila som sa urobiť maximum pre zdravie, ale doktor mi robil prvé krvné testy až v 14tt a teraz som strašne nahnevaná že som sa to dozvedela až takto neskoro, keď sa tomu dalo predchádzať ☹

zibi
29. aug 2017

@superstar777 toto sa zvykne niekedy stat v tehotenstve , robi to plod, mne sa to tiez stalo po ivf, ked mi vkladali 2 ebmryjka a strasne sa mi znizilo tsh, vtedy mi len znizila davku lieku

no ty si mohla si v tehu dostat hypertyreozu, tak treba ist na endokrinologiu co najskor
kebyze sa liecis na hypotyreozu, tak potrebujes znizit davku euthyroxu a bolo by
vacsinou pri hypotyreoze sa zvysi tsh v tehu

plod v prvych stadiach delenia nema vyvinutu stitnu zlazu a cerpa z teba tak je mozne, ze tie vykyvy mas z toho

sasanja
29. aug 2017

Minusove hodnoty TSH neexistuju, takze klud!Zavisi od laboratoria, ake maju referencne hodnoty...u nas je norma TSH 0,3-3,0 mU/l, takze mas uplne malu odychylku...fT4 je v norme (hovorim, podla nasej Laborky).
Skutocna Hyperthyreoza je pri TSH< 0,1 mU/l, takze to je este len nieco na kontrolu a nie na terapiu!Mali by ti odobrat este anti-TPO a TRAK, ci nemas autoimunitny zapal!Neboj babatku nicht nehrozi!Naozaj minusove TSH neexistuje🙂

sasanja
29. aug 2017

A ucinkom tehotenskych hormonov TSH klesa, takze v 1. trimestri su referencne hodnoty TSH: 0,1-2,5 mU/l a v 2. trimestri 0,2- 3,0mU/l
U teba, teda vsetko OK.

superstar777
autor
29. aug 2017

@sasanja ďakujem za odpoveď, konečne tomu už rozumiem 🙂 pozrela som referenčný interval a v poznámke je uvedené, že to mínus znamená hodnotu nižšiu ako interval, takže som fakt v pluse a v pohode 🙂 TPO mám výsledok <28.0 takže podľa uvedeného intervalu na TPO tiež v norme. Ešte raz ďakujem, veľmi si mi pomohla zorientovať sa v tom a hlavne upokojila 🙂

sasanja
29. aug 2017

Tesim sa!Uzivaj si tehotenstvo🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre