Veľkosť bruška menšia o dva týždne

pariska512
22. júl 2015

Ahojte budúce maminy resp.už maminy, dnes som bola v 36.tt na poradni a robili mi aj sono. Lekár mi povedal že veľkosť bruška je menšia o dva týždne. Neviem čo to znamená. Vraj uvidí na budúcu stredu keď mi bude robiť znovu sono, ak by sa to nezlepšilo bude sa musieť vyvolať porod skor. Máte s tým niektorá skúsenosti?

bonaqa2013
22. júl 2015

@pariska512 tiež mi tak hovorili ani neviem pri ktorom tehu. nič som si z toho nerobila - sama lekárka mi povedala, že 2 týždne sú v norme.

ichbinich
22. júl 2015

@pariska512
Hadal podla velkosti bruska alebo spravil sono a pomeral? Lebo to je rozdiel!
Ale pozor, velkost sa rata podla dlzky stehennej kosti. Hmotnost sa pocita podla priemeru brucha dietata aneviem coho este. Exsituju rozne vzorce, podla ktorych sa to rata. Moj syn mal podla sona na obed mat 50cm a vyse 3 kila. Nadoril sa vecer a mal 45cm a 2850g. Ale lekari sa seknu aj opacnym smerom, ze tvrdia, ze babo je drobec a narodi sa 4-kilovy valibuk.

Lekar by mal skontrolovat prietoky a pupocnu snuru. U mna boli prietoky hranicne, chodila som castejsie na kontroly. Ale vsetko bolo v poriadku. Ale nakoniec som uz mala velmi malo plodovej vody, tak muses ist syn von v ten isty den (cisarksy bol aj tak planovany kvoli KP). Mozno bol psyn preto taky maly, ze tie pritoky boli hranicne. Narodil sa den pred terminom. Ale inak zdravy a vsetko v poriadku.

Ked si nie si ista, spytaj sa ho na rovinu, ze co to znamena. Lebo ak nie je babo zasobovane dobre tebe v brusku, je pravda, ze lepsie mu bude na svete. Vyvinute uz je plne, ani uz nebude platit ako predcasniatko, ak by sa narodilo o tie dva tyzdne.
ALe normalne sa spytaj, ze tomu neorzumies, nech ti to vysvetli. Hadam to nie je nejaky blbec, co ta iba odbije.
Vsetko dobre!

pariska512
autor
22. júl 2015

@bonaqa2013 no dúfam že to bude ok, uvidím na sone bud.stredu

pariska512
autor
22. júl 2015

@ichbinich ďakujem za rozsiahlu odpoveď, všetko mi meral na sone. Som na začiatku 36.týždńa a plod meria 2330g,si myslím že tá hmotnosť je ok. Ešte napísal do správy že biometria plodu zodpovedá dĺžke gestácie, aj ostatné parametre boli ok len tá veľkosť bruška je menšia o dva týždne. No uvidíme na ďalšom sone, vraj sa nemám kvoli tomu stresovat že to nie je nič vážne. Tak dúfam že nebude.

ichbinich
22. júl 2015

@pariska512
Ok, tak ked ti to povedal na rovinu, tak to bude OK. Ale pre zicher ta objednal o tie 2 tyzdne... Keby sa mu nieco nepozdavalo, tak by si ta objednal skor 😉 To ti uz da mozno aj ctg, skontroluje placentu, mnoztsvo plodovej vody... Neboj sa, nerodia sa deti iba podla tabuliek, co maju 50cm a 3,5 kg 😉
Vsetko dobre!

luccka987
19. okt 2018

@pariska512 nám bruško zaostavalo o 4 týždne tak som týždeň pred pôrodom týždeň ležala... Napichali ma magnesiom malá síce pribrala ale pri pôrode to magnézium všetko skomplikovalo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre