Vaginálne sono v prvých týždňoch tehotenstva

lucianna1981
6. jún 2016

BAbenky, chcem sa spýtať: Nevadí sono vyšetrovanie odspodu v prvých týždňoch? Nemôže to poškodiť bábo? Som v 6tt2d a doteraz dr.vždy vyšetroval odspodu. Nemal by cez brucho? Ďakujem za rady, názory a skúsenosti!

evittam
6. jún 2016

@lucianna1981 Nie nevadí, mne môj lekár tiež robil asi 2x sono zo spodu - mám dve zdravé deti.

macicka52
6. jún 2016

@lucianna1981 Mňa do 12tt vyšetrovala zospodu až potom cez bruško a zatiaľ je všetko ok 🙂

sardinka335
6. jún 2016

@lucianna1981 a prečo by to ako malo vadit? vaginálna sonda má vyššiu frekvenciu a lekár vidí presnejšie na kratšiu vzdialenost. Kedze plod je ešte maličky tak je to presnejšie. Pri bezných prehliadkach naozaj nie je dovod na obavy. X krat mi robili vaginalny a mam zdrave deti. Neboj moja...,,spodom ti ešte prejde parny valec...takze toto je naozaj nič. Uzivaj si tehulkovanie.

tobnuf
6. jún 2016

Nie nemal kedze cez brucho by este nic nevidel kedze plod je malinky a mas tam tuk. Po 12tt by uz mal robit cez brusko. Nechapem preco sa uz hned od zaciatku stresujes blbostami vsak lekar hadam vie co robi .. hadam by nerobil nieco co by tebe alebo plodu ublizilo

zita19
6. jún 2016

@tobnuf lebo internetom sa siria famy o enormnej nebezpacnosti USG pre plod. Preto sa stresuju dnesne maminky. Mali by sa popytat, ako sa vysetrovali tehotne zeny ked ich mamy boli tehotne. To by dost zasli. Ako lekari do 3 mesiaca odhadovali pripadne tehotenstvo len pohmatom 😝

tobnuf
6. jún 2016

@zita19 Main god 😂😂

zita19
6. jún 2016

@tobnuf a nakoniec ste sa aj tak narodili 😀

brady1
6. jún 2016

@lucianna1981 mne tak zistil ze som tehotna, inak neviem odkial si ale on ti to nedava do vajicka ale len do tvojej vagíííny 😒

bajana
6. jún 2016

Keby to bolo skodlive, tak to nerobia, nie? A kolko tych vysetreni si v 6+2tt absolvovala? Ja som bola na potvrdeni tehotenstva az v 9tt.

dkethe
6. jún 2016

@bajana kedysi sa miesto utz pouzival rtg a tiez si vsetci mysleli ze to nie je skodlive ;)

bajana
6. jún 2016

@dkethe ano, kedysi sa pustalo zilou a robila trepanacia lebky...vsak ak si niekto mysli, ze to skodlive je, nemusi utz podstupovat...ale co ine napisat na zakladatelkin dotaz, ako odpoved z pohladu dnesneho cloveka?

tobnuf
6. jún 2016

@zita19 ja nie.. ja som sa vyliahla z vajca 😂😂😂

zita19
6. jún 2016

@bajana trepanacia lebky sa robi aj dnes. Ako inac by sa neurochirurg dostal k mozgu? A zilou ti pustaju nie z terapeutickych ale diagnostickych dovodov pri kazdom odbere. Pijavice sa pouzivaju ako alternativa pri lieceni trombotickych stavov. Niektore veci moderna medicina znovuobjavuje.
Ale vratme sa k vaginalnemu USG. Myslis, ze palpacne vysetrenie cez vaginu je setrnejsie? Prijemnejsie? Myslis, ze by odhalilo povedzme mimomaternocove tehotenstvo vo vcasnom stadiu, skor ako ohrozi zivot matky prasknuty vajcovod?

jana_eyre
6. jún 2016

@zita19 ak som to spravne pochopila, bajana nie je ta, ktora si mysli, ze by UTZ bolo skodlive..

bajana
6. jún 2016

@zita19 nie, nemyslim si to...odkial si nabrala ten dojem?

zita19
6. jún 2016

@bajana @jana_eyre mate pravdu baby, uklepla som sa 😖

lucianna1981
autor
7. jún 2016

Nie, babenky, nie som nadmerne vystresovana. Len som mala pocit, ze mi tym usg vydlabe celu maternicu, tak sa mi tam naramne sprtal az to miestami bolelo. A nasiel gestacny vacok, tak som sa len bala, ci ho nemoze nejako narusit. To je vsio. Dakujem za odpovede.

shia
8. jún 2016

@lucianna1981 ja som sa tiež tohto bála, za posledné dva týždne mi robili sono "odspodu" asi 12 krát, ak nie aj viac, v nemocnici som bola hospitalizovaná týždeň a úúúplne každý deň mi ho robili, predtým a potom každé dva dni...tiež som sa bála, či to nevadí...mne žiaľ toto tehu včera skončilo potratom, ale nemalo by to byť sonom, aspoň dúfam, snáď by mi ho inak nerobili každý deň...ale ak sa bojíš, spýtaj sa na to radšej lekára, predsa len tomu rozumie viac ako ženy tu na MK, ak nie sú teda priamo lekárky...držím moc palce, aby to tebe dopadlo dobre ;)

tobnuf
8. jún 2016

@lucianna1981 nie nemoze neboj

lucianna1981
autor
17. júl 2016

@shia
@tobnuf Dakujem. 😉

sara07
17. júl 2016

@lucianna1981 ked ta pri vyšetrovaní niečo boli tak sa ozvi, povedz to mudr hlavne, nech je šetrnejši, ja som mala bežne vaginálne a ani som necítila, i ked môj mudr je dost šetrny , stery ani nevieš že berie

patka24
17. júl 2016

Ja sa tejto otázke vobec necudujem. Raz som tu natrafila na podobnu diskusiu a tam babe niekto radil, nech si v žiadnom pripade nenecha robit sono odspodu, co som bola zhrozena, lebo hadam doktor vie co ma robit. Hold niektore baby, co sa tu obcas vyskytnu vedia taku prvorodicku kvalitne vystresovat.

ankapuska79
7. apr 2018

Ja chodim k dr Čunderlikovi a ten mi od zaciatku tehotenstva robil utz iba cez brucho .pokym som mu ja nepovedala ze mam problem nehrabal sa vo mne.to je podla mna super odbornik.mam aj skusenost predtym a len sa vo mne hrabali ako kurata na smetisku.ked je vyborny utz tak uvidi vsetko cez brucho.cena celeho osetrenia unho je 320 euro a robi kazdy krat sono a aj morfo vsetko uz netreba nikde chodit.podla najlepsi lekar

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre