Vadilo vám fajčenie počas tehotenstva?

ariela22
7. júl 2012

Ahojte dievčatá. Prosím Vás vedeli by ste mi napísať odpoveď. Vadilo Vám fajčenie počas tehotenstva? Priateľ mi totiž neverí , že mi to mohlo prekážať, lebo nepozná ženu, ktorej by to vadilo 😝 okrem mňa pravdaže. Je to pre neho úplne normálne, že sa pri tehotnej žene môže fajčiť 😒 . Bolo mi z fajčenia príšerne zle,ale on si myslí že si vymýšľam...Čo si o tom myslíte?....Ďakujem za všetky vaše odpovede 😉

aduskatt
7. júl 2012

nie len z toho, aj z roznych inych pachov.mala som problemy aj zajst k masiarovi, lebo sa mi dvihla zaludok, len co sa otvorili dvere na predajni..proste niektore pachy mi vadili..dokonca aj parfem, co muz dovtedy pouzival.........inak, mas fakt velmi ohladuplneho partnera

mandragora22
7. júl 2012

ahoj, ja som byvala fajciarka, nie prilis "tuha", ale fajcila som. otehotnela som, prestala som s tym, ale dym mi zacal nechutne vadit a vadi mi dodnes (nefajcim 3 roky), dodnes ked si niekto zapali, tak mne to neskutocne smrdi, ani nie smrdi, ja sa vyslovene "dusim". pritom viem, ze keby som si potiahla, tak mi to nebude vadit a nedusila by som sa. ale "vyfukovany dym z cigariet" ma dusi.. takze je to uplne normalne. obzvlast, ak si byvala fajciarka. ale aj ak nie si 😉 😉

miskalevica
7. júl 2012

Ahoj ja zas poznam 10tky zien, ktorym fajceniu pocas tehu prekazalo tak, ze z neho zvracali a bolo im velmi spatne. Tak nech sa tvoj priatel uvedomi, a je trochu ohladuplny a nech fajci vonku ked ti je z toho zle, sak 9mesiacov nieje cely zivot, ale aj ked sa babo narodi, nemalo by sa podla mna potom facit v byte (dome). Ale to uz je vec ucty k druhym ..drzim palec nech sa ti ho podari spacovat ;)

katka1981
7. júl 2012

Ja neznasam, ked niekto fajci a nemusi byt v bezprostrednej blizkosti mna, staci, ze citim ten smrad. Som z toho az vytocena, ako mi to vadi. Nehovoriac o tom, ze hned za tym vidim rakovinu. Ked som bola tehotna, muz sa nesmel vonavkovat, co mi to tak vadilo, pritom som mu vonavky kupovala ja, ale ako tehotnej mi vadili vsetky vonavky, ani ja som sa nemohla navonat. A prepac, ale nastavajuci otecko nie je asi celkom v poriadku, ked si vydymuje vlastne dieta. Pokial vie citat, daj mu precitat clanky, co robi cigaretovy dym s babatkom. Ak je on bezohladny, tak aspon ty ako nastavajuca mamicka chran svoje dieta a ked nezodpovedny buduci otec fajci, chod vtedy od neho co najdalej.

amulienka
7. júl 2012

@ariela22 musim sa priznat, ked som bola tehu a este som to nevedela, tak som take dva dni prezila, ze som myslela, ze pooblizujem kolegov, tak mi vonalo ako boli zafajceni. ale potom mi to samozrejme vadilo, hlavne vedome mi to vadilo, pasivne fajcenie je zle a hlavne ked mas nevolnosti sama citis, z coho ta napne tak tomu sa vyhybaj 🙂

sampo
7. júl 2012

pasivne fajcenie je zle ci si alebo nie si tehotna. Jasne, ze ti to moze prekazat az na zblaznenie, co ako chlap asi nepochopi, ale ohlad by brat teda mohol 😝

dahra
8. júl 2012

Jasne, ze ano, priserne a mne dost vadili aj silne vone.

ladytt
8. júl 2012

Mne je z fajčenia zle aj keď nie som tehotná a v tehotenstve je to ešte o to silnejšie, mne vadili ešte aj voňavky a niektoré jedlá. A to nehovorím o tom aké je to škodlivé, keď fajčí v tvojej prítomnosti.

ivca17
8. júl 2012

som fajciarka a aj moj manzel,no pred troma rokmi som sa dovracala z cigarety a tak som aj zistila,ze som tehotna,odvtedy som si nezapalila a tak isto pocas tehoenstva som sa vyhybala cigaretovym podnikom,manzel fajcil vonku, on mi tak smrdel.. Nefajcila som cele tehotenstvo,ani ked som kojila a par mesiacov po tom ako som sttratila nliecko mi cigarety nesmrdeli,mala som stres a automaticky som siahla po cigaretach,teraz toho lutujem,ale nikdy nefajcim pri malej, takisto ju neberiem do zafajcenych podnikov. Si mama a vies co je dobre pre teba a hlavne pre tvoje dieta a obhaj si to,predsa otec dietata by nemal vedome "ublizovat" svojmu dietatu a jehi matke, drzim palce a verim,ze to pochopi a nebude pri tebe fajcit..

kvetinka211
8. júl 2012

@ariela22 tvoj priatel je priserny sebec .. aj keby ti z toho nebolo zle, tak nema co pri tebe fajcit, lebo aj pasivnym fajcenim sa dostane vela skodlivin babatku. A teda predpokladam ze si asi kludne zapali aj pri novorodencovi, brr 😠 Povedz mu, ze deticky ktore vyrastaju v zafajcenej domacnosti maju niekolkonasobne zvysene riziko nevysvetlitelnych umrti v spanku (SISD). Nech sa odnauci fajcit alebo nech si ide zapalit von ci na balkon ked nie je natolko silny aby prestal kvoli svojej zene a dietatu.

hajanka
8. júl 2012

@ariela22 ano mne vadilo a to riadne a vadi mi doteraz,
no... na margo tvojho SEBECKEHO priatela, mala by si vazne pouvazovat co su jeho priority, na com mu vlastne zalezi (ak nie na tebe, tvojom zdravi a zdravi dietata) 😖 ked sa uz teraz sprava takto..... 🤐

janie80
8. júl 2012

Fajcenie mi vadi aj teraz... Priserne... Nehovoriac o tom, ze si tehotna... Aj keby ti to nevadilo, ze to strasne skodlive pre teba aj babo... A este navyse, ak ti je z toho zle... Trosku ohladuplnosti od tvojho priatela by to chcelo... To, ze o tom nepocul, este nemusi znamenat, ze to neexistuje... 😠

maslenka47
8. júl 2012

a to planuje dusit aj svoje dieta ked sa narodi? ja by som za fajcenie v bezprostrednej blizkozti maloletych davala basu. Od hentoho cloveka by som isla co najskor prec, vobec by som sa necudovala, keby ta neskor zacal mlatit, ked mu robi strasny problem nefajcit v tvojej blizkosti napriek tomu, ze si mu jasne dala najavo, ze ti to vadi. Clovek ktory ta ma rad, by takuto poziadavku bezprostredne akceptoval (odisiel fajcit inam ked uz musi) a nepresviedcal ta o tom, ze si vymyslas.

zmrzlinkams
8. júl 2012

u každej je to individualne - mne fajčenie začalo vadiť bolo mi z neho zle a napinalo ma vadilo mi aj viac dyme ked bolo okolo mna, tak ja som prestala fajčiť lebo mi to nechutilo neskor sa mi stalo už ked som bola za polovicou že som dostala chuť na cigaretu ale odolala som a nezapalila som si a pred tym som ak došla chuť ale to bolo fakt zriedka tak som si od muža skusila potiahnuť a naplo ma tak som to nechala uplne tak a nefajčila som uplne od 2 mesiaca tehu 🙂 teraz sa citim velmi dobre a už mi vadi aj cigaretovy smrad za pár mesiacov to budu 2 roky čo nefajčim a som rada cigarety išli hore aj zdravie si človek chrani hlavne malej lebo nepozna čo je to cigaretovy smrad, muž ten ešte fajčil ale vždy mimo malej NIKDY nie pri nej a fajčil aj v aute ale ak sme išli s malou NIKDY si nezapalil povedal že ju chce ochraniť od toho a nakoniec od valentina nefajči ani on a to fajčiar 24r - prestal a zatial sa drži aj on aj ked sa stalo že mi nejakej priležitosti kde sa pilo tak si zapalil ak ponukli ale nekupuje cigarety vobec!
jeho sestra uplny opak byvaju v 1izb byte bez balkony obaja fajčiari a ona neprestala a tam je to akoby byvali vo vyrobny tabaku fuj hnus a maly od malička vyrasta v takom prostredi čo bude prve ak sa dostane do partie bude fajčiť! a nehovoriac že mu to musi hrozne robiť zle na jeho zdravie a to už bude mať 2 ročky drobec - my sme v dome nikdy nefajčili vždy len vonku mne to v byte, v dome vadi velmi - a jeho vecičky namiesto toho aby krásne vonali od avivaže tak smrdia cigaretami FUJ 🙂 mohla by sa kontrolovať už ked fajči a ma dieťa - neodsudzujem fajčiarov aj ja som bola ale všetko sa da zmierou a trošku z rozumom!!!!! hlavne ak je v rodine už dieťa alebo sa čaka dieťa!!!
kamoška ma 4 deti a pri niektorích je prestolo chutiť fajčiť uplne a pri niektorích sa nevedela dofajčiť čo mala stale chuť na cigu - takže je to u každej individuálne.
a moja dr. gyn. sama fajči a mi povedala že ked fajčim tak možem ale obmedziť nie 2 krabičky denne ale aby som prestala fajčiť a pritom mala velku chuť na cigu tak radčej nech si tu cigu dám akoby som mala byť koli cige nervozna - to vraj horšie vplyva na to babo v brušku ako ked si zapališ tu jednu cigu.
a čo sa tyka tvojho partnera tak by si mal uvedomiť určite veci ved bude oteckom a to že fajči pri tebe neni pravda že ti to nemože ubližovať!!! ubližuje to tebe aj babatku nech si o tom na nete prečita - babatka možu aj nemusia mať neskor problemy po narodeni a taktiež sa možu narodiť s niskou hmotnosťou čo je problem lebo ťa nepustia z nemky ak bude mať babo menej ako 2600g.
drž sa a prajem vela sil 🙂

katche
8. júl 2012

Mne ako tuhej fajciarke to nevadí, zatiaľ, ale môže sa ro samozrejme zmeniť. Manžel pri mnetakmer nefajči, teda snaží sa. A fajčí na záhrade, nie doma. Ale este predtým, nez sme prišli na to, že budeme mať babo som fajcila ako turek. Potom mi to už svedomie nedovolilo.

kokorunecka
8. júl 2012

Mne to tiež neskutočne vadilo... A to som predtým bola veľmi tuhá fajčiarka...
Ale akonáhle som zacítila dym tak som išla vracať...
Nechápem tvojho priateľa.. Môj muž fajčiť prestal alebo fajčil, keď bol v práci a doma už nie...

veve23
8. júl 2012

Ja som teiz fajcila pred otehotnenim, od isteho dna ked som zistila ze cakam maleho, som z minutu na minutu prestala a prve mesiace mi to velmi vadilo az ma napinalo, ako aj z kavy a inych pachov. Potom sa to ustalilo. Polovicka fajci, ale pri mne nefajcil ani sme nechodil do zafajcenych podnikov. Ked uz si tvoj mysli ze to tebe nevadi, je to smutne, kedze najviac skodi tvojmu babatku v brusku. Aj pasivne fajcenie je fajcenie. Pritom opat fajcim, ale pocas tehotenstva a kojenia som na cigaretu ani nesiahla.
Nechcem urazit tvojho priatela, ale s prepaceniem je debil, kedze je jedno ci pozna alebo nepoznam zenu co jej vadi fajcenie, prirodzena inteligencia dospeleho cloveka staci na to aby vedel ze pri tehotnej zene sa nefajci a ohrozuje plod.

alabama0011
8. júl 2012

Mne to vadi aj ked uz nie som tehotna..

alenka600
8. júl 2012

Fajcenie mi vadilo vzdy, ale v tehotenstve mi bolo uplne strasne zle, len som zdialky zacitila cigaretovy dym. Takze je to normalne, ak si precitlivela, nie si jedina 🙂

stanislavao
8. júl 2012

je maximalne bezohladne, ked ktokolvej fajci pri nefajciarovi a ak je to pri tehotnej zene, tak to su obycajny chrapuni, arogantni, hnusni. preco by vase dieta malo este nenarodene dychat ten hnus? je ho hnusne, ked sa fajci pri detoch a vlastne aj ked sa fajci hocikde, pri hocikom. fajciari su hrozne bezohladni ludia. mali by fajcenie zakazat uplne, vsade, na verejnosti, v podnikoch, proste vsade.

amadora
8. júl 2012

myslím že nejde o to či ti to vadí alebo nie ale preboha si tehotná, čakáš jeho dieťa, tak by mohol kvôli vám dávať trochu pozor nech to nemusíte dýchať, nie? však to ublíži bábätku! starí rodičia všetci fajčia, pri mne ako tehotnej si nikto nikdy nezapálil, chodili fajčiť von. ale vadili mi aj ľudia napáchnutí tým dymom, tak si neviem predstaviť dýchať samotný dym 😝 a takého chlapa čo by toto nevedel pochopiť by som poslala kade ľahšie 😝

martinka13
8. júl 2012

Jednoznacne ublizuje Tebe aj dietatku. Je to nebezpecne!

gumimaci
8. júl 2012

Hej aj mne vadilo, dusila som sa z dymu, ale nielen z cigariet. Ale vadil mi aj dym z vyfukov, smog... Preslo to tak v 3 trimestri..
Tvoj partner by mal byt ohladuplnejsi.

bianca
8. júl 2012

tak sa mu raz od samej pohody vyzvracaj na topanky a mozno pochopi 😉

zuzana17
8. júl 2012

Aj keby Ti zle nebolo, v prítomnosti tehotnej ženy by sa mal ovládať a nefajčiť! 😠

matkamirko
8. júl 2012

Ja tiez poznam vela zien, ktorym vadilo fajcenie v tehotenstve, aj potom. Vadilo aj mne, tiez mi bolo strasne zle, ked niekto pri mne fajcil, snazila som sa vzdialit(nepochopim ludi, ked vidia male deti, tehotnu zenu, a oni si bez problemov pri nich zapalia-napr. zastavka, a pod.🙂 A dokonca poznam vela zien, aj muzov, ktorym vadi fajcenie vseobecne. Mna vzdy tesi, ked sa zvysuju dane, a teda aj ceny, za alkohol, cigarety 🙂))

sissy27
8. júl 2012

úprimne si myslím, že tvoj priateľ je kretén - neuraz sa, ale že fajčenie je škodlivé všeobecne, je snáď dosť dobre známe, overené, potvrdené, tak sa ani netreba baviť o tom, či to tehotnej vadí alebo nie... aj keby ti to hneď nevadilo a bolo by ti to príjemné, tak je to proste nevhodné a škodlivé a hotovo.
Mne fajčenie vadilo a vadí celý život, smrdí mi to a v živote by som sa nebozkávala s fajčiarom - to môžem rovno popolník olizovať. A dokonca poznám dosť fajčiarov, ktorým tiež cigaretový dym od iných vadí. Takže výhovorka, že tvoj priateľ "nepozná ženu, ktorej by to vadilo" by u mňa ani trochu neobstála... A ešte keď zaujme takýto postoj, že vlastne ty si fajnová a precitlivelá, tak by som sa silne zamyslela, či s takým niekým chcem žiť a vychovávať dieťa...

akika722
8. júl 2012

cigaretovy dym mi vadil pred tehotenstvom,počas tehotenstva MAXIMALNE -no ludia okolo mali rozum a popri mne nefajčili..a vadí mi to aj v dobe ked tehotna niesom...
tvoj priatel mi pride sebecky ak mu je to uplne jedno../no uvedomiť by si to mal on/.
mne vadil aj manželov parfum,smrad z cibule,smrad suroveho mäsa-no viac veci mi smrdelo že ak som zacitila hned som bežala 🤐

norwayka
8. júl 2012

Celkovo neznasam ten smrad. A este ako mi to vadilo v tehotenstve. Normalne som povedala kolegom, ze ak maju mat stretnutie so mnou, nech racia fajcit skorej ako tesne pred, lebo potom ja nepojdem do jednej miestnosti s nimi. Ale co je zabava, tak ku koncu tehotenstva by som zabila za cigaretu. Nefajcim a v zivote som nefajcila 😀

kikus6989
8. júl 2012

ahojte, za to co teraz napisem ma urcite nikto nepochwali a kludne mi mozte aj nadat ja sama sa citim hrozne pri kazdej cigarete ktoru si zapalim. wzdy som si myslela,ze ja nebudem na tom tak zle ze nebudem wediet prestat az teraz som zistila,ze je to neskutocne tazke a aj ked sa snazim prestat po urcitej dobe mi je tak zle ze jednoducho si musim zapalit. bywam u priatela w prostredi ktore uz dlho naburawa moju psychiku a bez cigy by som bola stratena ale snazim sa babu dat wsetko co potrebuje, snazim sa zdrawo jest beriem witamíny a pijem stawy a tak..... je to moje prwe tehotenstwo bez priprawy , prislo to necakene a ja newiem dokopy nic o tom co mozem a co nie keby ste by mi poradili bola by som welmi wdacna a s tym fajcenim naozaj uz newiem co mam robit sama som uz zufala z toho citim sa zle bez cigy ale aj po nej lebo wiem, ze tym babätku ublizujem. prosiiiiiim aspon mi niekto odp

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre