Kočky, prosim vas poradte mi, dnes mame dat vediet znamym, ci s nimi pojdeme na dovolenku do Chorvatska, ale je to koncom jula,sli by sme autom, ale to uz budem na zaciatku osmeho mesiaca 😅 Mama , ked to pocula skoro vyskocila z koze, ci som normalna, tak neviem , fakt by som chcela ist, ale necham to na vas , co mi poradite 😀 dakujem
ja by som tiez uz nesla, ale ono vsetko zalezi od toho v akom celkovom zdravotnom stave budes.
v 8 uz urcite nie 1. bude sa ti tazko sediet, chodit, nohy puchnut... nie je to 20km od porodnice jednak cesta, horuco, ja by som urcite neriskovala
Ja by som nešla, mne stačilo cestovať len do Popradu 330 km v 7 mesiaci a bolo mi hroooozne v aute, myslela som, že umriem. Radšej buď doma, lebo nikdy nevieš čo sa stane. Na dovolenku už môžeš ísť budúci rok aj s babätkom 😉
ahoj, ja som v 34.tt , zijem na severe talianska, a prave som cestovala na tyzden na dovolenku na slovensko...kedze chcem rodit v taliansku a mat pri sebe priatela, trochu som sa obavala ale zatial je vsteko ok...ked budes cestovat, pi vela vody a davaj si prestavky...najhorsie je to asi pre nohy ale inak celkom ok...tak tufam, ze to na mna este nedojde🙂tebe vela stastia
Urcite nie,je to uz vysoke stadium,hrozne teplo,dlha cesta,ked si predstavim ako som sa citila v osmom mesiaci,....radsej sed doma,a budes mat istotu...co ked nahodou...potom sa nieco stanea budes si to vycitat,nestoji to zato.
ja som v osmom mesiaci teraz a necestovala by som tak daleko ani za svet. nikdy nevies kedy to moze prist a ani sa na to uz necitim fyzicky. nechces snad porodit na dialnici v zapche 🙂
tak takto dopredu to nemozes "dat znamym vediet" - mozno v tom case budes uz maminou mozno nie, alebo nikdy nevies co sa mozes stat, ci nebudes mat dovtedy nejake komplikacie...samozrejme ze ti to neprajem v ziadnom pripade, ale ja som si tiez vselico planovala a skoro cely 8 mesiac som prelezala v nemocke, a do 9. som sa uz nedostala 😝
Pokial by si sa citila fajn tak potom mozes (ale to budes vediet az v tom danom case, nie teraz) ale potom nezabudni na nejake pripoistenia keby nieco 😉
Ani sa mame nedivim....
Keď budeš v 8. mesiaci budeš štastím bez seba, že nemusíš cestovať ani pár km 😉 To ťa len teraz napadajú myšlienky na dovolenku. Dovtedy sa ešte vela zmení 😉 .....okrem iného bolo by to pre teba i dieta riziko
ja som behala po tatranskych kopcoch ale tak cislo na horsku sluzbu a nemocnica v poprade to istili 🙂)) ale taku dlhu cestu autom, v horku, v juli a v 8mom mesiaci by som urcite nesla.. ta vystrie jak budes mat problem obsediet a budes ubolena, mozno opuchnuta, k tomu tie tepla, budes rada ze zijes. ja som zas mala dlho naplanovany brusel v 6/7mom - vychadzalo to na maj/jun ale uz ani to som nesla, predsalen je to dialka a cestovanie bolo coraz nepohodlnejsie, zaroven jeden nikdy nevie ci neporodime skor.... a do ineho statu k tomu... keby si zacala rodit nechcem si predstavit tie vybavovacky, a vsetko mozne potom /isli by ste aj s kabelou na porod a pozistovanymi vecami?/ ked potrebujete vypnut a uzit si este poslednu dovo - chodte niekde sami v klude a pobliz. bude to na dlho vasa posledna vo dvojici ;) tak si ju uzite a naladte sa na prichadzajuceho drobceka
nie, tak ako radia kocky
podla mna je to absolutna kravina, sama nevies ako sa budes citit, tiez som bola taka frajerka na zaciatku tehu ale potom v osmom mesiaci aj ked som bola fit, uz som nemala odvahu cestovat dalej ked nebolo treba. DOvolenku si vies uzit aj na SK s tym ze si blizko lekarov ak by nieco. Neznmena ale ze mas sediet doma a nerobit nic, ja som este tyzden pred porodom hopsala na aeroiku
no ja som chcela ist v 7 mesiaci do Viedne[,3 hodina cesty od nas] a gynekolog neodporucal ,sice som bola v poriadku ale pytal sa ma ci chcem porodit na ceste niekde? ze porod moze mat aj rychly priebeh[30-40min]jednoznacne nechod nikam v 8 mesiaci aj ked by to bola gratis vylet na Hawai !
ja som sa ôsmeho mesiaca ani nedočkala (porodilo v siedmom ☹ ), ale určite by som nešla, lebo žiadna dovolenka alebo neviem čo, nestojí za ten risk, či to bude OK!!!!! Materstvo, rodičovstvo je o určitom obetovaní rozličných slastí, zato sú nahradené riadnou dávkou lásky, radosti a šťastia zo svojho dieťatka, tak načo pokúšať? 🙂
my sme boli v podobnej situácii, v termíne dovolenky by som bola v 7.mesiaci. Nakoniec sme celú dovolenku zrušili, mali sme ju aj zaplatenú. Všetci nám nadávali. Presne v termíne dovolenky starší chalani dostali ovčie kiahne, takže z dovolenky by nič aj tak nebolo.
v 8. mesiaci sa už nebudeš cítiť moc dobre, cestovanie bude nepohodlné, v júli bude veľmi teplo. Takže súhlasím s ostatnými kočkami.
určite by som nešla a naviac aj tehotná žena je vyňatá z komerčného poistenia na dovolenke...
Určite nie...je to už dosť riziko a myslím aj nezodpovednosť ísť v takom vysokom štádiu tehu na dovolenku..čokoľvek sa môže stať..a čo potom, treba myslieť na dieťatko a jeho zdravie pravdaže aj svoje...treba už oddychovať a pomaličky sa pripravovať na deň D.
nie, ver tomu, ze v 8 mesiaci Ti bude cela Hrvatska ukradnuta ;) plus nechci skoncit dakde v dedinskej "nemocnici", mne stacilo raz...
urcite nie.
nesla by som...
ja by som určite nešla, neriskovala by som a okrem iného keby sa niečo stalo, tak sa mi zdá, že poistovne majú v poistných podmienkach, že žene po 6m tehotenstva nič nepreplatia v prípade komplikácií, takže zbytočne neriskuj, ohroziť môžeš dieťa aj svoje financie 😉
urcite nie 🙂 predsa vam je dietatko dolezitejsie ako dovolenka 🙂
nuz moze sa ti stat ze budes mat na dovolenke komplikacie suvisiace s tehotenstvom a tam ti nepomoze ani cestovne poistenie... budes si musiet vsetko uhradit....
viem o jednej rodine co sa jej to stalo a pekne sa im ta dovolenka predrazila... porodila tam predcasne a starostlivost o dieta bola draha... u nich /nasa poistovna jej preplatila len cenu co by preplatila tu na SVk/ a z cestovneho poistenia sa to neda uhradit
nasi boli minuly rok tiez v chorvatsku otec dostal zachvat vyzeralo to na porazku... a museli vsetko cvakat vysetrenia a tak.../uroven vysetreni hrozna/ . posielali sme im peniaze tam a potom ho hned sme boli zobrat sem.. a tu mu zistili ze ma silnu cukrovku a to bola prosto silna hypoglykemia a mal stastie ze neskoncil v kome...
v chorvatsku ti lekari na to ani neprisli...
ako nic v zlom, ale planovat si take veci na zaciatku tehotnestva je scestne 😒 ja som si tiez kadeco planovala a skoncila s krvacanim v nemocnici a cele tehu na rizikovom, moja kamoska tiez planovala a potratila v 6.mesiaci ☹
tak davaj radsej na seba pozor, este v zivote pojdes na tolko dovoleniek, ze az...vaz si, ze si tehotna a ze je zatial vsetko ok..drzim palce, aby si mala bvezproblemove tehu 🙂
Jednoznačne nie, si na začiatku tehotenstva a vieš čo všetko sa môže stať? Môžeš ostať na rizikovom, môžeš ležať v nemocnici, môžeš predčasne porodiť.... 8 mesiac je vééééľmi neskoro na dovolenku, takže ja by som nešla, ani keby mi ju zaplatili. Dieťatko je prvoradé. Vydrž, pôjdete budúci rok aj s bábätkom 😉
v ôsmom mesiaci autom do Chorvátska ani náhodou...
v ziadnom pripade!!! a budes nakoniec rada ze nikam nepojdes lebo na zaciatku 8.mesiaca sa budes citit uuuplne inak...a v tom strasnom teple a v aute 8 hodin...na dovolenku mozete ist o rok aj s drobcom
a ked si vezmes co sa vsetko sa moze stat, to je ako pokusat osud....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja by som urcite nesla,moze stat uz kadeco a nechcela by som ohrozit zivot dietata 🙂