Ahojte, baby prosím Vás odkedy Vám v tehotenstve lekár robil vaginálne vyšetrenie a kontroloval krčok maternice? Ja som v 16 tt a klasicky vaginálne ma lekár nevyšetril ani raz, pritom počas celého tehotenstva špiním a som po jednom potrate. Lekár zatiaľ vždy urobil len sono. Ani moč mi nevyšetrovali. Mala by som sa toho vyšetrenia dožadovať sama, alebo sa to robí až neskôr?
@veronika4495 Ako vedel, ze si otvorena na spicku prsta, ked ta nevysetril vaginalne?
ja som teraz 16+5tt a pri kazdej poradni ma vysetri aj palpacne...naposledy ked som bola minuly tyzden, tak som mu spominala, ze pri prvom som mala problem so skrateným krckom asi od 7 mesiaca, tak si poznacil a pri dalsej poradni mi ho aj zmeria.
@dominikak4 mna hned na zaciatku, pri potvrdeni tehotenstva a nasledne az v 20tt, kedze som nemala ziadne problemy.. vzdy zmeral tlak, skontroloval moc a mrkol krpca.. a vzdy sa ma spytal, ci mam daky problem (vtedy by ma skontroloval aj zo spodu)
@dominikak4 moj gynekolog pocas kazdej poradne🙄..az to bolo uz neprijemne..
Mňa stále tak vysetrovala doktorka, od začiatku, moc tiež na každej poradni, plus sono urobí
Moč, tlak a sono na každej poradni.
Zospodu na začiatku tehotenstva a potom po 30tt.
@veronika4495 Aha, ze az na pohotovosti ta vysetrili a zistili, rozumiem. Tak drzim palce, nech je uz vsetko ok 🙂
Mňa na každej poradni zatiaľ, teraz som 17tt
Mne robil gynekológ len sono. Vedel s tým pozrieť i krčok, či sa neotvára. Zospodu pozerali až v pôrodnici, takže mesiac pred terminom
Ja som 22 TT a moč, tlak, sono aj palpacne vyšetrenie na každej poradni, aj odber krvi okrem teraz poslednej poradne. Nemám žiadne problémy, vždy všetko v poriadku, u nás je to takto bežné.
Ďakujem za odpovede ☺
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?