ak som mala posledny menzes 30 aprila, a viem celkom presne ze sme pocali 9 maja alebo 16 maja - v akom tyzdni som? podla mna to je treti alebo stvrty, podla tehu kalkulacky piaty - ako to bude brat lekar? berie do uvahy kedy sme pocali alebo sa to prosto pocita podla tabulky? co ak su datumy pocatia mozne 2? vdaka
lekar to berie podla poslednej menstruacie... su pary, ktore presne vedia, kedy sa im to podarilo, ale zase pary, ktore sa snazia o babo casto, tak ti nemaju sancu vediet kedy sa to podarilo...ono casom sa termin porodu upravi...moze to trosku kolisat
@matuskova003 dakujem, som tam uz asi 3x bola a nevidela kde to vyratat, teraz som "odslepla" 🙂
dakujem baby
ahoj, ráta sa to podľa posednej menštruácie. Si 5+3tt a k oplodneniu mohlo dôjsť "podľa tabuľky" cca. 13.5. čo u vás viac menej aj sedí, kedže uvádzaš možný termín oplodnenia 16.5.
@zddenka No ono je to tak, ze tehotenstvo sa rata o dva tyzdne skor nez sa dieta pocne. Nevedela som to kym som teraz sama neotehotnela a pozeram ako mi to vypocitala moja aplikacia v mobile ze co?? A potom som sa docitala, ze v momente pocatia (co je vtedy, ked si mala ovulaciu) ma tehotenstvo uz dva tyzdne. To ze sa to pocita od poslednej menstruacie je trosku hlupost resp. nepresny odhad, lebo to by platilo len ak by nastala presne dva tyzdne pred ovulaciou, co u vacsiny zien vobec neplati.
Tiez pocatie nenastava hned vtedy ked mas styk, ale vtedy, ked je ovulacia, pokial su vtedy pritomne spermie. Ak si mala styk 9. a 16. maja a otehotnela si, tak spermie vedia chvilu (5 dni sa hovori, alebo max. tyzden) pockat na ovulaciu, cize mohla si otehotniet najneskor okolo 21. - 22. maja. A najskor 9. maja. (Dost rozptyl, ze?) Vsetky odhady su priblizne lebo zalezi na tom, kedy bola v danom cykle ovulacia. U mna sa napriklad posunula asi o tyzden, co viem vdaka tomu ze si cykly sledujem (teplota, hlien - prirodzene planovanie rodicovstva). Cize keby som to ratala podla poslednej menstruacie vyslo by mi ze som tehotna o tyzden viac nez som.
Trosku som sa na to pytala lebo este som sa nedostala k lekarke, ale zistila som, ze oni potom vedia urcit presny tyzden tehotenstva podla toho, co vidia na ultrazvuku, takze potom ti to upresnia. Termin porodu je tiez priblizny, v norme je +-dva tyzdne hore dole.
@zddenka Termín pôrodu sa počíta vždy približný - určuje sa podľa termínu poslednej menštruácie. Je to v podstate tak, že v deň očakávanej ďalšej menštruácie si už akoby 4 týždne tehotná, aj keď reálne môžeš byť tehotná 1-2 týždne. To kedy máš pohlavný styk ešte neurčuje, kedy si otehotnela. K oplodneniu vajíčka spermiou môže dôjsť 3-10 dní od pohlavného styku. Tzn., že keď sa aj robia tehotenské testy, neznamená to, že keď testuješ na štvrtý deň po oplodnení, že to máš robiť na štvrtý deň po pohlavnom styku, pretože vtedy ešte vôbec nemusí byť vajíčko oplodnené. Reálne sa naozaj oplatí si robiť tehotenský test až v deň očakávanej menštruácie. A čo sa teda týka výpočtu toho pôrodu, vždy sa uvádza, že je to len predpokladaný termín pôrodu a reálny môže byť plus - mínus 2 týždne. Dobrá stránka na výpočet pôrodu je táto: http://tehotenstvo.academy.sk/ 🙂 Je tam krásne rozpísaný a vysvetlený týždeň po týždni 🙂
Ahojte som veľmi štastna a zaroven sa bojím robila som si dnes 4testy a všetky vyšli ako som chcela pozitívne zajtra idem k doktorovy ale bojím sa že mi povie že nie som alebo niečo podobne .....aj vy ste sa bali alebo to prehanam
Na všetky otázky ohľadom záhadnej tehotenskej matematiky nájdeš odpoveď aj vo Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/vypocet-tyzdna-tehote...
viete mi poraditvktorom tyzdni tehu som??tu mi ukazuje 10.tyzden a vsade inde 9+1 alebo tak nieako
Ahojte som medzi 2-3 tt to.mi ukazal tehotensky test.. mam taky priblem ja si nepanetam kedy som mala naposledy menstruaciu... dokaze mi lekar zistit presne v ktorom som tt dnes mam kontrolu som trosku nervozna toro je moje prve babo... dakujem
Ahojte žienky chcem sa opytať poslednu ms som mala 29.10...plodne dni mi zacali od 5 a trvali do 11 ..styk sme mali až 9 ....test mi ukazal dva čiarky neviete mi povedať v ktorom tyždni som ? zajtra idem na krv 🙂
dakujem
Ja idem V stredu 😊 som zvedavá, ako toto rozlusti doktor, dôležité nech sa všetko vyvíja ako má😊 A sono ti nerobili?... na odber nemusím nalačno že? Výsledky sú asi V ten deň nie? A ako sa cítiš?
Napíšem A budem sa tešiť, keď sa aj ty ozves😊✊
Ahoj 😊 tehotenstvo potvrdené 🙌🙌🙌 som šťastná 💜 zatiaľ sme srdiečko nevideli, ešte je skoro ale O dva týždne by malo byť vidieť 😊 verím,že všetko bude dobre... Je maličký ako mak 😍 neuveriteľné
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
chod na www.tehotenstvo.academy.sk tam ti vyrata 🙂