Ahojte dievčatá: slight_smile: Potrebovala by som poradiť. Poslednú menštruaciu som mala 10.apríla a keďže mi to meškalo dlhšie ako obvykle, urobila som si tehotensky test, ktory na moje prekvapenie vyšiel pozitívne. Len vzhľadom k tomu že mám dlhší cyklus ( okolo 40 dnī) si neviem vypočitať, v koľkom týždni približne som. Ďakujem za vaše odpovede 😊😊
@persefona25 si v 6 TT....tu nezáleží na tom aké máš dlhé cykly,počíta sa to od poslednej MS.... na utzv v tomto týždni už je vidieť krasne srdiečko☺a gratulujem,snáď chceneeee
@snehuuulienka Fuuuha, že srdiečko už je vidieť 😊😊 Ešte len pred štyrmi dňami som sa dozvedela, že som tehotná a to som už v šiestom týždni 😊😊 Ďakujem pekne za odpoveď aj gratuláciu ☺ Bábätko sme síce neplánovali, spočiatku to bol šok ale skôr pre mňa ako pre priateľa ale teraz sa veľmi tešíme. Len mám ešte jeden problém. V priebehu tých predchádzajúcich 6 týždňov sme boli na jednej menšej oslave a tam sa pil alkohol. Dokonca som sa uplynule týždne užila aj niekolko tabletiek proti bolesti hlavy. Ak by som vedela, že som tehotná, určite to neurobím. Mám sa teraz obávať nejakých následkov? 😦😳
@persefona25 s určitosťou Ti to nepoviem,na to sa opýtaj lekára😉ale viem,že prvé 2 týždne po oplodneni ešte nie je bábätko prepojené s matkou čo sa týka krvného obehu
@persefona25 ak mávaš dlhší cyklus tak sa budeš asi riadiť podľa prvého sona 😉 dlhší cyklus = neskoršia ovulácia..
@persefona25 mne meskal menzes, test bol negativny, tak som si na oslave dopriala cervene vinko (celkom ho bolo dost 🙈) a potom dobry horuci kupel aby sa mi mrcha konecne spustila...rano som mala divny pocit tak som spravila zase test a uz bol pozitivny 😁 dufam, ze sa u mojho syna neprejavia sklony k alkoholizmu 😀 vela zien nevie, ze su tehotne a piju fajcia a vsetko je ok..
ďakujem vám všetkým veľmi pekne za odpovede 😊😊 A vedeli by ste mi poradiť nejakú výživu v tehotenstve alebo práve naopak čomu by som sa mala vyhybať? 😊
@persefona25 teraz sa vytešuj a papaj to čo si teľo žiada . Ja som sa tiež takto vypytovala lebo som chcela bábätku hneď od začiatku pomáhať ale v piatom týždni prišli nevoľnosti a už dva týždne celé dni a noci zvraciam a jesť sa mi nedá nič 🙂 Tvoje teľo ti presne povie čo mu chýba a to čo nechce do seba nedostaneš ani za svet aj keby ti to doporučovalo 1000 ľudí 🙂))
Tazko takto odhadnut cas, ktory mozes byt tehu. Najlepsie bude ak si zajdses k lekarovi a on ti povie presne ako dlho mozes byt tehotna a budes vedie. tu ti to podla mna nikto z brucha nepovie. Tak len pekne sup sup k doktorovi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@persefona25 ked pojdes na gyndu lekar ti vypocita v ktorom si tyzdni a TP podla poslednej menstruacie a kedze mas taky dlhsi cyklus tak v 12.tt.zacne lekar upravovat termin podla velkosti plodu ak to nebude sediet,mne to tak robil moj pri dcerke