Užívanie Polygynaxu v tehotenstve

mlil77
13. júl 2015

Lekar mi predpisal polygynax na mykozu. Som v 28 tt tehotenstva, mate niektora s tym skusenost, v letaku je uvedene ze tehotne a dojcace to nemaju uzivat. Moze to ublizit babatku ?

yyyyanula
13. júl 2015

Ja som ho brala minulý rok, bola som cca v 32.tt, a teda neviem, či zhoda náhod, ale od prvej tabletky ma začal strašne bolieť vaječník, skončila som v nemocnici s krvácaním. Potom som to skúsila ešte raz a po ďalšej tabletke som ho vysadila úplne. Mala som ho brať kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu, nakoniec som porodila v 39.tt.

mlil77
autor
13. júl 2015

Neviem, ci to mam zacat uzivat alebo nie, ta mykoza ma trapi, kazdy den asi cca 2 hod. svrbenie a taky slaby tvarohovity vytok ale bez zapachu. Lekar ktory mi to predpisal je dobry, skuseny ale aj napriek tomu mam obavy ho zacat uzivat ked je tam napisane ze tehotne zeny by ho nemali. Som prekvapena ze si ho brala kvoli hroziacemu porodu, pretoze ten liek nie je urceny na taketo problemy. Aspon som sa nic v letaku o tom nedocitala.

yyyyanula
13. júl 2015

@mlil77 Jeeeminky, prepáč 😖 Ja som si ho pomýlila s utrogestanom. Polygynax som brala v prvom tehotenstve, nemal by Tebe ani bábätku nijako ublížiť. Tiež som ho brala pri výtokoch, keď som ležala v nemocnici. Ak by Ti nerobil dobre, poraď sa s lekárom, ale podľa mňa Ti pomôže.

mlil77
autor
13. júl 2015

hned som kludnejsia 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre