Ahojte. Prosim Vas, ste tu také čo sa liečite na vysoký tlak a zostali ste tehotné? Ja som si dnes robila test a vysiel mi pozitívny. Sme na dovolenke do konca týždňa, a užívam lieky na tlak a tep Nebilet. Síce iba 1/4tabletky , no aj tak ma to trápi a k dr sa dostanem až o týždeň. Tak som sa chcela opýtať ci ste niektorá užívala tento liek v tehu. Ďakujem.
@minyminy no dopelgyt a magnezium sa dava ,skus dat magnezium ved chid na pohotovost,tam ti zmenia lieky
Ak ste na dovolenke tak doktorovi hneď zavolaj. Poprípade na farmako konzilium. Niektoré lieky na tlak sú pre babo nebezpečné
@minyminy ahoj, hlavne žiadna panika, nebivolol je betablokator, a môže znižovať prekrvenie placentou, ty si ešte na začiatku, placenta sa ešte len tvorí, vymenia ti ho za dopegyt či iný betabloker.ja som brala Metoprolol a dopegyt, ale ja som mala vysoké dávky.
@janula2511 ahoj dakujem . A kedy ti vymenili. V ktorom tyzdni ? A v pohode si zvládla tehotenstvo? Ďakujem
@pseudomonas87 ahoj dakujem. Ty si sa predtym tiez liecila na tlak? Ci az v tehotenstve? A ako si zvladla tehotenstvo? Dakujem
@minyminy to presne už neviem v ktorom TT som bola. Ale približne 4-5tt.dopegit som mala potom. Nemala som sním problém tlakom. Dobrý som mala celé tehotenstvo.
@janula2511 ďakujem čiže tiež si ho užívala ze si bola tehotná a nevedela si o tom? A potom zo dna na den ti zmenili na dopegyt? Ďakujem.
@minyminy joooj, ja mam aj okrem tlaku, ešte problémy s obličkami. Už pred tým som sa liečila na tlak a brala som vysoké dávky. Počas tehotenstva som brala dopegyt 2x denne, myslím 250 mg, potom Metoprolol, ráno a večer a občas magnezko.tehotenstvo bolo ok, len ku koncu už bolo jasné že mala bude menšia a bude musieť prísť skôr, rodila som cisárom, ale chvalabohu všetko dobre dopadlo.drzim palce.
@pseudomonas87 ďakujem ti. Veľmi mám strach ako vsetko dopadne. Ty si predrym nez ti zmenili tiez mala Nebilet? Ďakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@minyminy nebilet sa nesmie užívať v tehu. Ja som tiež tak bola ako ty nebilet som brala. Čo najskôr choď k doktorovi pre iné