GUAJACURAN,,,,,uzivali ste ho niektora v 3. trimestri???,,,ak ano, dovod??vdaka,,,,,, 🙂 🙂
Ja som ho užívala v 34 týždni a dôvod bol že som sa začala otvárať bola som otvorená na 2 prsty tak som ho užívala 2 krát denne ale vybrala som len jednu škatuľku a potom som už bola v 36 týždni tak mi doktorka vysadila .Prečo ho máš užívať ty?
@hokejka111 Ja som ho užívala v 34 týždni a dôvod bol že som sa začala otvárať bola som otvorená na 2 prsty tak som ho užívala 2 krát denne ale vybrala som len jednu škatuľku a potom som už bola v 36 týždni tak mi doktorka vysadila .Prečo ho máš užívať ty?
@lussy013 užívala som ho celé tehotestvo, a to aj 2-3x denne. Ja trpím ťažkou nespavosťou, take toto sa lekárom zdala ako prijateľná alternatíva hzpnotík. Okrem toho so sa v 6. mes yačala otvárať, mala som hdráždivú maternicu, takže vlastne aj na toto. Určite mi Guajacuran neublížil ani diaťatku.... takže v pohode.
Mne ho predpísal moj gyn, ale pdla primara v nemocnici vraj ucinok guajacuranu niako zasadne neovplyvni datum porodu..ale ja som ho brala z ineho dovodu, takze mne asi pomohol🙂
@rebecca2006 no ja som ho brala 2týždne ale mne vôbec nerobil dobre príšerne ma všetko bolelo hlavne svaly mala som ich úplne ocabnuté nevydržala som ani na nohách stáť a nemohla som v noci spať bolo to nepríjemne potom ked som ho už nebrala om sa cítila oveľa lepšie ....no neviem povedať na 100% či to bolo kôli nemu ale začalo to všetko ked som ho začala brať.
@lussy013 a prečo ti ho vlastne predpísali? Gujacuran je okrem toho , že je liekom na vzkašliavanie- áno, to je pôvodná indikácia, robí aj svalovú relaxáxiu a trošku upokojuje. Tieto posledné 2 účinkz sa bvzužívajú u tehotných napríklad pri nespavosti alebo dráždivej maternici. Ale veľký zázrak sa nedá očakávať, hkavne ak žena predtým bola zvyknutá na silnejšie liekz, v mojo prípade klasické hzpnotiká, popro tom Guajacuran bol len lentilka. Ja som naopak nemala moc pocit, že mi pomáha, el aspiň trošičku mi ymiernil napätie. Prosémom v gravidite hje nespavoť, tam nie je moc čo podať, tak gznekologovia to riešia magnesiom a guajacuranom- lebo tie sa mlžu, je to rokmi overená prax. Na otváranie, skracovanie krčka, tonizáciemň, kontrakcie sa dáva tiež, ale mzslím, že nie je veľmi účinný skôr ako pomocný liek. Takže ak nepomáha, naopak, máš sa pri ňo horšie, preber s gznekologom otázku vzsadenia alebo nahradenia iným prípravkom. Ja som ho brala doslova z núdze cmosť.
@rebecca2006 no pokiaľ viem bolo to kôli tomu že som sa začala otvárať v 34 týždni lebo vtedy mi kázala ležať a povedala že mi pomôže sa trošku uvolniť.no neviem ja som bola dosť aktívna v tehotenstve vlastne doteraz som ešte teda podľa možností .Potom po 2 týždňoch mi ho už vysadila že už nie je potrebný .Takže už to nejak neriešim len teraz nie a nie porodiť 😀
Ahojte, ja som v 30. tt, vcera som bola v poradni a kvoli tvrdnutia bruska a makkemu krcku mi doktorka predpisala Guajacuran 3x1 a Magnerot 3x1. Len som uplne nepochopila, ci mam brat jedno alebo druhe alebo mam brat oboje naraz. V pribalovom letaku pisu, ze magnezium zvysuje ucinok Guajacuranu (alebo naopak) a ze to treba uzivat opatrne. Neviete mi prosim niekto poradit ako sa to teda uziva? Doktorke som sa dnes nedovolala a teraz cez vikend neviem ako to brat. Vcera vecer som si dala obe a dnes na striedavo jeden a druhy... Diky moc.
@petra.hasonova som 30.tt, ako ste potom užívala ten guajacuran plus magnerot aj mne bolo 3x povedane a ties som natom ze neviem ako to užívať Lebo som na 1 prst otvorena a babo je veľmi nizko dole hlavou ďakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja v prvom trimestri sestrav tretom kvoli zapalu zaludka