Užívali ste vitamíny v tehotenstve?

scarletka34
26. mar 2018

Zienky ake vitaminy ste uzivali v tehotenstve. Staci len kyselina listova ?

vierocka888
26. mar 2018

@scarletka34 Ahoj. Ja som do konca 1.trimestra brala kyselinu listovu, potom som uz nebrala nic.... hlavne zarad vela zeleniny a ovocia do jedalnicka, pokial su krvne testy OK, netreba umele vitaminy 🙂

kmysiakova
26. mar 2018

Ahoj, ja som bola na meranie latok v tele a tam mi dali vitaminy ako B,C,Omega3,Magnezium a multivitamin ☺

osky
27. mar 2018

Femibion 1 ,to je pre snazilky a mamicky v prvom trimestri,neskor potom 2-je pre pokrocile tehulky.
Ale je vela roznych.

shades3
27. mar 2018

ahoj, ja som pri prvom tehu nebrala nic, len jod, co mi doki predpisal, a neskor zelezo, tiez co mi predpisal.. teraz v druhom som brala este aj pred otehotnenim, a to som si kupila v DM od Tetesept FemiBaby, tie sa mozu pred tehu aj pocas celeho tehu, a obsahuju vsetko, aj kyselinu listovu.. a zatila myslim, ze je to ok, vsetky vysledky mam v uplnom poriadku a nic mi nechyba, len preventivne zas jod musim brat cele tehu aj pocas kojenia potom ...

lavender21
27. mar 2018

Ja som brala Femibion 1 a potom 2. Ale ten som si dávala každý druhý deň.

trinneo
27. mar 2018

Ja som pred otehotnením brala len kyselinu listovú a potom som si kúpila Prenatal od Jamiesonu na prvý trimester(je to vraj zmeska mnohých vitamínov) plánujem dobrať a potom si dávať už len ten Femibion 2 - som totiž príliš lenivá jesť veľa zeleniny a ovocia, hoci ju mám rada, ale jednoducho nedonútim sa k tomu každý deň a teraz cez zimu nie je ani toľko príležitosti na čerstvú a domácu zeleninu a ovocie... keby som toho jedla viac, tak by som pravdepodobne neuvažovala o iných doplnkoch než kyseline listovej a železe...

lusyc
27. mar 2018

Určite kyselinu listovú, a to davno pred pocatim a cely 1. trimester. Potom si myslim, ze su dolezite omega3 mastne kyseliny a jod a mozno horcik pre pohodu, ale ktovie kolko sa ho vstrebe. V prvom tehu som brala len kys. listovu a neskutocne ma zvozili v nemocnici pred porodom, ze som mala brat femibion a hned mi ho aj kazali uzivat. Ale moj lekár netrval na ziadnych vyzizovych doplnkoch, sama som sa snažila jesť pestro, aj ryby, ktore fakt ze nemusim.

d_ika
27. mar 2018

Ahoj ja som užívala kyselinu listovú a potim Femibion 1 a 2... bola som spokojná
Odporučil mi ich môj endokrinológ keďže som v sledovaní kvôli štítnej zlaze a obsahujú mix vitamínov vhodných aj pre takýchto pacientov
Okrem toho som brala aj
Dcko lebo som mala nízke hodnoty, ale to zistili po osobitnom odbere krvi

kika831
27. mar 2018

@scarletka34 mam 2 deti, pri prvom som nebrala nic, len pestra strava. Pri druhom som v 1. trimestri uzivala cistu kys listovu. Nemyslim si, ze chemicke doplnanie vitaminov je potrebne. Samozrejme ak lekar neurci inak. Pestra a vyvazena strava je zaklad 😉

nuska
27. mar 2018

Super je vitaaktiv. Obsahuje kyselinu listovu a tiež aj iné vitamíny B. Okrem toho obsahuje vitamín D a E, čo je tiež pre bábätko prospešné. No najlepšie je, že je to čistý koncentrát z ovocia a zeleniný, žiadne chemické tabletky. Toľko ovocia cez deň do seba nedáte a ak aj áno, tak bohužiaľ ta kvalita vitamínov, hlavne teraz v zimnom období, nie je bohviečo. Na internete sa dajú nájsť výskumy, ak chcete aj pošlem, ako klesá. Plus by som už pred otehotnením a počas celého tehotenstva odporúčala brať omega 3 kyseliny, lebo rýb tiež toľko nejete určite. Sú dobré pre správny vývoj mozgu hlavne. Tak keď chcete mať múdre detičky 🙂

mata682
27. mar 2018

Ahoj. My sme babo planovali, takze som uzivala kyselinu listovu cca 2 mesiace pred otehotnenim. Potom mi doktorka povedala, aby som ju uzivala prve tri mesiace tehotenstva. A posledny mesiac a pol som este uzivala zelezo. Ale zase podla mna, ak ma zena dobre vysledy, netreba. Vraj z tych vseliakych vitaminov sa potom rodia velke deti.

asia83
27. mar 2018

@scarletka34 Ja len Femibion č. 2. Sú to perfektné tabletky.

grandzero9
18. apr 2018

@mata682 toto som este nepocula, podla mna tie deti praveze potrebuju tie vitaminy, aby bez problemov rastli ako maju a hlavne aby boli zdrave.
Myslim, ze toto je nejaky mytus 🙂

shades3
19. apr 2018

@grandzero9 ja som pocula, ze ked sa je vela magnezia a vitaminu B, tak sa rodia velke decka, ale ci to je pravda.. tazko povedat. ale vitaminy sa brat maju v kazdom pripade, len tie spravne, a nie len B6 do seba hadzat :P

nuska
19. apr 2018
domculik
19. apr 2018

@scarletka34 ja som brala prvy trimester femibion1 a potom mi sice gyn. odporucila ladeevitu ale z tej mi bolo pri predoslom tehotentsve nevolno, tak som sa pri sone na prenatalny skrining spytala vysetrujuceho lekara, ktory ma mimochodom 2 deti, ze ktore vitaminy by odporucil, a on ze omnoho lepsie urobim, ak si kupim pol kila mrkvy denne ... 🙂

viellik
27. apr 2018

Nie je to pravda @shades3, ja som užívala vitamíny od doby kedy sme sa začali o dieťa snažiť a aj celé tehotenstvo a teraz Femibion užívam aj naďalej, malá sa narodila a mala krásne miery, hotová modelka, aj výška akurát, aj váha, čo som sa tešila veľmi a teraz sa teším z toho, že je zdravá lebo to je pre mňa priorita

shades3
27. apr 2018

@viellik uh tak potom super x ja som to na vselijakych forach citala... mne by sa aj zislo, prva dcerka bola mini-pidi 😂

lavender21
27. apr 2018

@shades3 neviem čo je na tom pravdy, ale ja som brala Femibion a malá mala teda cez 4kg 😀 ale my sme to mali aj v rodine, to je ťažko povedať takto...

shades3
28. apr 2018

@lavender21 tak ja som bola tiez malinka po narodeni, aj muz, tak asi genetika... len pri nej som nebrala nic..

viellik
15. máj 2018

@shades3 Vážne sa toho vôbec nemusíš báť. Aj keď píšeš, že by si to aj prijala. No jednoznačne vitamíny nemajú žiadny vplyv na veľkosť dieťatka. Veľkosť dieťatka záleží fakt od rodičov a nie od nejakých vitamínov. Niekedy ľudia popíšu riadne bludy na tie fóra 🙉🙈
@lavender21 To bude tým, že to máte v rodine!😉🙂

alobalka
15. máj 2018

@scarletka34 závisí to od stavu budúcej mamičky aj týždňa tehotnosti. Pred tehu a prvé 3 mesiace sa užíva aspoň listova. Za mňa určite Femibion 1 (lepšie vstrebatelna forma + aj navyše vitaminy). Neskôr komplexnejsie vitaminomineraly, osobne som postupovala intuitívne, nie nutne každý deň tbl. Záviselo to aj od mojich nevolnosti. Opäť Femibion 2 (aj pre omegakyseliny) . Dr doporucil navyše magnezium a železo. Posledný trim som si dávala aj probiotika pre tehotne s dokazanym vplyvom na minimalizáciu alergie- ekzemu dieťaťa. Podobne som užívala doplnky a lieky aj v predošlých 3 tehotenstvach a najväčšie dieťa malo 3330g.

shades3
15. máj 2018

@viellik hihi, no na sone nie je zatial ani velky, ani maly, vsetko tabulkove... uvidime, cim ma prekvapi x

gabina23
15. máj 2018

@alobalka prosim ta ktoré probiotika si brala? Dakujem

dorotik
15. máj 2018

@gabina23 To som aj ja zvedava 🙂.

skjatqo
15. máj 2018

Tak to by som mala potom obrov 😉))

Nezabudajte na vitamin C. Aspon Paulingov protokol. Studie hovoria naprikald o novorodeneckej zltacke, ze ak ma dieta vyssie hladiny vit. C, nema zltacku a opacne. Pre tehotne to znamena posledny trimester aspon 1 gram vit. C denne. Potom dieta nebude mat zltacku. A ak uz je na to neskoro, podavat novorodencovi praskovu kys. Askorbovu podla hmotnosti. Ak uziva mamicka dostatocne davky, dieta to dostane v mliecku.

alobalka
15. máj 2018

@gabina23 probio-fix trim. Na mesiac vychádzajú 13€.

skjatqo
15. máj 2018

Kys. Listovu neodporucam, pisala o tom uz dokonca a bulvarna tlac. Odporucam prirodnu formu folatu, L-metylfolat alebo podobne nazvy, musi tam byt ten metyl. Najvacsi vyznam to ma pred a v prvom trimestri.

Ja som uzivala
- vit. C 12-18g denne - taka je moja davka uz roky
- vit E 400UI kombinacia tokoferolov
- vit D 10 000UI
- jod vo forme Kelp okolo 800mcg
- NAC N-Acetyl Cysteine - fantasticka pomoc aj pri nachladnuti
- obcas zelezo vo forme glukuronatu
- ostatne podla potreby napr probiotika alebo kyolic cesnak alebo GSE cize nieco ako citricidal.

skjatqo
15. máj 2018

8 kmenov, 4 miliardy, 1 kapsula denne, balenie na 2 mesiace 9,10 €.

http://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Gr8-Dophilus-...

viellik
17. máj 2018

@shades3 Vidíš, tak zatiaľ je všetko v poriadku a môžeš byť rada. V koľkom si týždni? A možno ťa ničím neprekvapí 😀 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre