Užívali ste No-Spu v tehotenstve?

keiperka
8. okt 2013

Ahojte ženy. Včera som bola u gynekológa a troška sa posťažovala, že mi sem-tam tvrdne brucho. Som v 29 tt a ževraj je to normálne. Väčšine tehotným, ako som čítala, sa predpisuje magnézium. On mi však predpísal NO-spa. Reku okey. Keď som predložila recept v lekárni, lekárnička sa ma opýtala, že či mám neznesiteľné bolesti...vyvalila som na ňu oči, že niéééé...povedala, že nech ani neužívam tie dve tabletky za deň, stačí mi polovička, lebo je to ozaj silný liek, ale kedže mi to predpísal gynekológ, vie asi prečo...Máte prosím vás niekto skúsenosti s týmto liekom? ďakujem moc

demo
8. okt 2013

@keiperka sama vidis, ze to nepotrebujes. Nejedz to. Proti tvrdnutiu brucha to nie je. Som inak v soku.

sunset
8. okt 2013

Ked ti tvrdne brusko len obcas a neotvaras sa, tak to neuzivaj, na to je lepsie Magne B6. Ja som uzivala aj No-spa a maly je OK, ale mne tvrdlo brucho nonstop a mala som dost velke bolesti posledne 2 mesiace.

bezaz
8. okt 2013

@keiperka podla mna neber, ved si precitaj http://www.bojujteprotikrcom.sk/index.html urcite to nie je na tvrdnutie bruska, to co ti predpisal???? ja som to brala, ked som mala zlcnikove zachvaty

ianitka
8. okt 2013

ja som to brala kvoli krcom - nie kvoli tvrdnutiu, ale len obcas, nie pravidelne. Mne praveze magne b6 robilo strasne zle - nechcem ho uz nikdy ani vidiet

cerez
8. okt 2013

Sestra to brala v tehotenstve, lebo mala žlčníkové záchvaty. Na tvrdnutie bruška som ja brala magnézium.

ivetka32
26. okt 2013

hm nospa v tehotenstve mno neviem ci je to dobre ja tiez som brala ked som nebola musim poklopat som tehu a zatial nic az sa to bojim napisat nahlas bo to ja si privolam hned. tfuj tfuj tfuj.....magnesium ale to nevadi ze obcas tvrdne brusko to moze byt vela veci preco.aj ked su zapchy a ked mas tvrdu stolicu a ked daco zjes co nafukuje to v poho len iba vtedy to je zle ked tvrdne v strese tak nestresovat.

barrilla
31. okt 2013

Aj môj gynekológ mi povedal, že to môžem užívať na striedačku s magnéziom, keď mi tvrdne bruško. Ale ja mám z toho taký divný pocit - nejak mu neverím...., radšej som to nebrala.

mibi41
31. okt 2013

Aj ja som uzivala pri prvon,predpisal mi to koli tvrdnutiu a vysveltil mi to ze to uvolnuje krce pri tvrdnuti bruska a na mimi to posobi tak aby ho to tam netlacilo.Ja som brala len jednu a to rano.Magnezium je som brala aby sa mi zastavilo otvarani,lebo mi hrozil potrat.A potom sa sa neotvarala tak sme museli ist na sekciu :(.

castania
31. okt 2013

Ležala som v 32 tt v nemocnici kvôli tvrdnutiu brucha a každému nám tam dávali nospu ráno vecer a aj magnezium . Aj doma som to potom doma,brala .

dejnas
31. okt 2013

ja som brala v tehu NO-spu, nie kvôli tvrdnutiu brucha, ale kvôli iným komplikáciám... 2x denne ... všetko ok, malá je úplne zdravá 🙂
viem, že dr. to predpisujú aj pri tvrdnutí brucha... ak máš pochybnosti, prekonzultuj to radšej znovu s doktorom 😉

miminka327
31. okt 2013

@demo nechcem sa hádať,ale ak nie si lekár,tak ako môžeš vedeiť či to nepomáha ? Len sa pýtam..no spa uvoľňuje kŕčovité stavy a teda určite aj brucho .

demo
31. okt 2013

@miminka327 no-spa nie je proti tvrdnutiu brucha v tehotenstve. a myslim, ze nie vsetky krce sa maju riesit prave takymito liekmi. jednoducho treba patrat po pricinach, nie rovno nasadit no-spu. toto je take skratkovite riesenie. Lekar sa ani nepokusil riesit magnezium, ktoreho nedostatok v tehotenstve je velmi bezny a prave taketo stavy sposobuje. Rovno supne nejaku no-spu. je to take typicke a preto ma to poburuje

lija21
6. dec 2013

Mne gynda predpisala no spu aj magna 6, ked somprisla so silnou neidentifikovatelnou bolestou.. nakoniec ma poriadne prehnalo a mala som tiez silne vetry, potom to pominulo,tak som to vobec nebrala. Pri poslednej kontrole som spomiala bolesti v krizoch, tak mi povedala, ze mam brat nospu aj magnu 6, co mi predpisala.

slonik8888
26. feb 2015

Ja by som k tomu chcela povedat ,ze v tehotenstve ak niesu vazne zdravotne problemy tak lieky by sa nemali uzivat .Mne osobne gynekologicka ich predpisala viac ako dost a ma aj chcela vystrasit tym ze mi povedala ze ak ich nebudem uzivat tak porodim predcasne ...ja tvrdim ale opak ...a teda lieky neuzivam hoci z lekarne som ich vybrala neuzivam ich ! Nuz k tomu tvdnutiu brucha ak to nieje caste je to v poriadku lebo telo sa pripravuje na porod a teda sa precvicuje maternica ...sem tam stvrdne alebo pri zvysenej namahe vtedy si treba trosku oddychnut a vsetko bude v poriadku ....a teda ani magnezium nieje dobre uzivat ho vela ...lebo babetko po nardeni sem tam sa bude strhavat teda svaly ktore budu pracovat a ked spi vyzera to nepekne ako sa strhava chudatko a to vsetko koli msgneziu ....lekari niesu svedci ani vsemohuci treba ich brat s reservou a hlavne nebrat stale vazne to co nam povedia ...dolezite je naucit sa porozumiet vlasnemu telu a skonstatovat ci naozaj sa citim tak zle ,aby sme potrebovali lieky od bolesti ci antibiotikaa ine zraviu skodlive veci ...a hlavne tehotenstvo trva len devet mesiacou a nieje to choroba teda nemalo by sa liecit ..!!!!ako to robia gynekologovia mali by nam len poradit porozpravat sa s nami a liecit ak je to potrebne!!!

vilki
14. jan 2017

Ahojte neviete ci sa moze no spa popri antibiotikach? Nie som tehotna. Beriem atb na zapal pluc, zajtra mam poslednu a dnes ma rozbolel zaludok.

luci1983
14. jan 2017

@vilki myslim ze v klude mozes, ja som pri zapale obliciek a hnisavej angine sucastne brala ATB 2 druhy aj nos spu kvoli bolestiam.

vilki
14. jan 2017

@luci1983 dakujem pekne za odpoved.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre