Užívali ste Ascorutin počas tehotenstva?

allesandra
3. aug 2013

Ahojte, lekar mi predpisal Ascorutine, no po precitani pribaloveho lataka som zistila, ze tehotne by to vobec nemali uzivat. Zatial teda neuživam.
Načo vlastne tento liek je a mate niekto s tym skusenost? Uzivali ste?

cerez
3. aug 2013

@allesandra Ja ho používala na začiatku tehotenstva. Ak sa nemýlim, je to vlastne vitamín C. Ja som trocha krvácala, tak to bolo na stiahnutie.

aristka
3. aug 2013

je to vitamín a dr. vie ,že si tehu,tak vie čo ti má predpisovať.....inak neviem či by som chodila k dr.ktorému neverím 😒

m_ij_ka
3. aug 2013

@allesandra ako píšu baby je to vitamín, doktor vie aké dávky môžeš užívať tak aby to neublížilo tvojmu tehu 🙂

exupery
3. aug 2013

@allesandra je to len vitamin C,zvysena davka-Ja som uzivala proti krvacaniu pri prvom,aj teraz pri druhom tehu ako cukriky,nakolko som pri oboch na zaciatku krvacala.

bublinka711
3. aug 2013

Mne ho lekár tiež predpísal na kŕčové žily, ale po porade s inou známou lekárkou, aby som ho rozhodne neužívala, som ho nebrala a nahardila som ho mstičkou, ktorú mi poradil. Pomohlo, žilky krásne zmizli. Ono záleží aj od toho na aký problém ti ho predpísal. Mne už keď mi ho predpisoval, to okomentoval slovami, že to nerád robí, lebo môže spôsobiť poškodenie plodu...☹ ale, že veď uvidíme. Inak by mi ani nenapadlo ten leták čítať...

malapepka
3. aug 2013

ja som ho brala síce krátko, ale tiež kvôli krvácaniu. Čítala som nielen leták, ale aj na nete, či sa smie, či nesmie používať. Vraj to je v letáku pre istotu, ale vraj to u plánujú z letáku stiahnuť, že to len zavádza. Tak som čítala 🙂 Ja som ho vtedy brala ako záchranu, keďže som z toho krvácania bola vyplašená. Inak, syna mám už na svete a nielen tento liek, ale aj tie ostatné, čo som brala, mu nijako nepoškodili 🙂 našťastie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre