Pekný večer. Myslíte si že Rtg zuba može uškodit v posledných týždnoch tehotenstva ? Predsa bábo je už vyvinuté len priberá na váhe. 😝
Keby to bolo pre babo nebezpečne, nerobili by ti ho
Robim v stomatologickej ambulancii a tehotnym pacientkam Rtg nerobime. Je to take surne, ze uz to tych par tyzdnov nepocka?
@zuz008 ma strašne bolí zub ... a má íst vonku .. lenže bez rtg ho vytiahnut nemožu ... a zase každý den trpiet bolestou a večer si dat jeden paralen čo pomože na 10 minut a potom celu noc nespat ... a ktomu idu sviatky a newem či 2 týždne ete pretrpím s bolestami .. pokial som vonku je to ok ale akonáhle prídem domov je to neskutočná bolest
mne trhali zuby aj bez rtg..
Presne tak, kojenie nie je prekazkou. Drviva vacsina extrakcii sa robi bez rtg. Nejde nahodou o zapaleny nerv, ked hovoris ze po prichode domov to rozboli? V tom pripade by zub bolel pri teplom podnete a chlad by mu naopak robil dobre. Tiez su typicke bolesti vo vecernych a nocnych hodinach..
ja som mala tiez problem v tehotenstve so zubami a RTG mi urobili az po porode, musela som cakat, ale pocas kojenia sa moze robit, nema to vplyv
tak ak mas napr. hnis na koreni zubu, tak to par tyzdnov uircite nevydrzis. chod k zubarovi, ten musi vediet, co ti moze robit a co nie.
mne robili rtg v asi 32tt, lokalne iba toho 1 zubu, mala som na sebe vestu.
@zuz008
@wiki20 ja som u zubára ako niekto u kaderníčky či manikurre.... 😉 pýtala som sa na injekciu a povedal že je to lokálne, že to nejde do krvi a že ani RTG neškodi že vraj je to overené,ale že dávaju vždy tehulkám tu olovenu zásteru. tak neviem čo si o tom myslieť.... každý má asi svoju pravdu 😒
@anna1980 vplyv anestezy na plod nebol testovany... ale v pokrocilom stadiu tehotenstva, pokial je to naozaj nutne a tiez po dohode pacientky s gynekologom by podanie lokalnej anestezy nemalo uskodit. Olovena zastera a tiez stit chraniaci stitnu zlazu by mali byt sucastou kazdeho RTG zuba. Presne ako hovoris, vela zalezi od konkretneho zubara.. ale ja osobne by som svoje nenarodene dieta dobrovolne nevystavila ziareniu.
Mne robili RTG zubov aj 3x, ked som bola 3tt, este som nevedela , ze som tehotna,ale mala som olovenu zasteru..... teraz som 34tt a podla gynekologa vsetko je v poriadku, ale cele tehu mam obavy , ze ci naozaj bude vsetko poriadku.
@congobongo prepacte ale narodilo sa babo v pohode? ja sa pytam kvoli rongenu...
Áno - áno chvalabohu všetko je v poriadku,syncek je max.zdravy ako rybička, pekne rastie .... zbytočne som sa stresovala celé tehu...
Rtg chrupu pokial nejde o brucho neohrozi ani tehotnuu zenu, nemusis sa bat, a pokial ide o maly i.o. snimok jednotlivych zubkov tak to uz vobec nie, tam su tak minimalne davky ziarenia a tie nove stroje este mensie.. moja teta robi sestricku na zubnom a normalne snimkuju..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Určite to škodí počas celého tehotenstva.