ahojte pobolieva ma mechur ja som s tym mala aj v minulosti problemy a jedine co zabralo bol čaj a teraz som sa dočitala ze sa nemoze pit ja uz kncm treti mesiac aked ma to bolelo tak som ho pila ...je to vlemi skodlive dufam ze som malemu niečo nesposobila...co by ste mi odporucili na mechur. viem ze tu uz jedna taka diskusia bola ale ja sa potrebujem poradit???
no ja som brala az 7 krat !!unasyn aj ine atb pocas tehu!bolo treba [podla mojho gynekologa]-radsej to preliecit aby infekcia sa nedostala dovnutra...alebo aby som nemala az take bolesti ktore mozu sposobit potrat ak ti caj zabere mozes pit ale nie vsetky druhy ,mne zabrali brusinky musim ich pravidelne brat-nevynechat ,tie max brusinky od swiss pharna su ozaj kvalitne momentalne beriem mega brusinky tiez od Swiss
Ja som v 30tt ležala v nemocnici a kedže som mala tehu cukrovku, mala som piť iba nesladený čaj a nesladený čaj v nemocke varia len urologický a normálne mi ho dávali piť. Jasné, že je viac koncentrovaný, ale myslím, že ked už dalej ho piť nebudeš, nič strašné sa nestalo 😉 ... celkovo bylinkovým čajom sa treba vyhýbať, nemám ti čo poradiť iné, nemám zatiaľ skúsenosť.
Ahoj, v piatok som sa vratila z nemocnice. Som v 26 tt a mala som hroucky az 40,5. Pravdepodobne zo zapalu mocovych ciest, uz v nemocnici sestricka mi kazala , aby mi niekto priniesol urologicky caj. O par dni ma dalsia sestricka upoznila , aby som to s tym cajom neprehanala, ze max 1. sacok denne. Takze podla mna si nic tak zleho nespravila, len sa to nesmie prehanat. No ked som prisla domov, radsej som to zamenila (na odporucanie farmaceutky ) za Cys-control , brusinky v prasku a luhujm si caje z brusiniek... V kazdom pripade plati stare zname, hlavne pit,pit a pit....🙂
kup si urologicky caj urinal ten sa moze aj pocas tehu ja ho prave pijem 🙂 a ma aj dobru chut je to cisto prirodny je z brusnic
ja som jedla brusnicovy kompot 😉 ak si to s tym cajom neprehanala, tak by sa nic nemalo stat...lisia sa aj nazory lekarov, niektori ho zakazuju a niektori ho dovolia normalne pit, ...
Ahoj, ja som mala v 5. mesiaci zápal močových ciest , ktorý sa dostal až na obličku..vďaka veľkým bolestiam som skončila na urológii, bolo to kvôli tlačeniu bábätka na jednu stranu a začalo sa mi to tam zanášať..brala som antibiotiká, pila urologický čaj a denne som musela vypiť 3 litre tekutín ( minerálka Drobček, Lucka, brisnicové džúsy). Všetko mi odporučili lekári a dokonca aj vraveli, že keby znovu cítim bolesti, mám si ten čaj dať. Takže myslím, že to závisí od lekárov a vážnosti situácie, či ten čajík môžeš piť. .Každopádne držím palce, aby bo to bolo len prechodné a nerozšírilo sa Ti to ďalej ako mne. A určite radím navštíviť lekárov, nie je to sranda..
ahojte, ja som tiez mala velky problem s mechurom.
u mna to pride nahle: bolesti, hned krv, cikala som ziletky, v priebehu par hodin (cca 6). takze ja som OKAMZITE nasadila kuru sypanym urologickym cajom namiesanym v bylinkarni (kto chce, napisem mu do IP zlozenie) - na taketo pripady ho mam doma, a precistila sa litrami caju. zabralo. do toho brusnice (uroval rapid) a vitamin C.
o par dni som mala poradnu, jasne, ze moc este nebol ok a gyndoska ma dotlacila do antibiotik - nazov si uz nepamatam, ale ze jedine, ktore sa v tehu mozu. ja som ale alergicka na penicilin, takze som hned prvu tabletku v neskutocnych krcoch vyzvracala a pokracovala v bylinkovej kure. preslo to velmi rychlo, bez chemie a vsetko bolo v najlepsom poriadku. 🙂
Prave som v nemocke koncim 29tt dnes..prijali ma sice s kontrskciami a zacinajucim predcasnym porodom ktory nastastie zastavili ale zistili mi ze mam okrem ineho zapal mocovych ciest.a pijem 2urolog.caje denne viac nemozem a ked som sa pytala ci je to vobec spravne tak mi povedali ze pokial su tazkosti,jeden dva caje sa mozu viac nie,aj to len do ustuputazkosti..mne nasli zapal aj v moci aj v krvi ale ja som pocitovo problemy nemala..
ahoj ano nesmu sa pit bylinkove caje a vobec urologicky caj lekar by ti mal predpisat antibiotika co mozu tehulky
Chcem sa opýtať,som v 36tt,včera som bola pri dr mala som v moči stopy bielkovín a dr mi povedala aby som pila urologický čaj...Doma som našla urologicky s brusinkami...Mala som aj pichanie v rozkroku no už sa cítim lepšie...No teraz na MK som sa dozvedela,že by som ho piť nemala...Tak som sa vystrašila,že neviem či som neublížila malinkej...Urobila som si tak 1 liter a vypila som...Dakujem za všetky rady
no ja keď som v prvom tehu mala nejaký problém, mi dr. vravela, že urologický čaj a iné kupované také bylinkové by sa počas tehu nemali piť, lebo, že nie je presne jasné čo všetko sa v tých sáčkoch nachádza. Je lepšie si urobiť svoj vlastný čerstvý čaj, pri uro. problémoch mi dr. vravela že si mám spraviť čaj z petržlenu/listov z petržlenu, ja si napr. robím čajík z našej medovky - je upokojujúci, aj pre lepší spánok, môže sa piť aj zázvorový čaj, čaj zo žihľavy/pŕhľavy, z listov jahôd, teraz keď mám nádchu mi bola odporúčená šalvia....
Proste čaje z byliniek, ktoré sú vhodné aj počas tehu, najlepšie z čerstvých/sušených lístkov,tak máš istotu čo sa tam nachádza, lebo v tých kupovaných sa môžu nachádzať nepreverené byliny a mohli by mať nežiaduce účinky, niektoré podporujú sťahovanie maternice (ku koncu tehu sa môže napr. z malinníka- ale až ku koncu tehu) , alebo môžu zle vplývať na vývoj plodu...... ale myslím si, že ak si vypila malé množstvo takého čaju, nemalo by to mať nejaký zlý vplyv na dieťatko,alebo iné nežiaduce účinky.....
tehulky na petržlenový čaj pozor,on totižto spôsobuje predčasný pôrod moja sestra sa kôli tomu začala otvárať v 7tt.
Takisto ta salvia... Tiez by som ju nepila vid zoznam: http://www.paula.sk/materstvo/vhodne-nevhodne-k...
Baby jedzte cesnak! Je to silne prirodne antibiotikum!
Ja som v 9tt uz Asi 3tyzdne sa z toho neviem dostať .. vlastne mám zápal len asi maly niekedy má Páli na konci cikania niekedy nie ale aj tak je to dlho liečila som to len homeopatikami a tie zaberali len pokial som ich brala ... dnes som volala sestričke že či môžem teda urologicky čaj (svokra homeopatka mi doniesla priamo od bylinkárky ona tým z obchodu neverí ) a povedala mi že som si mala dať už dávno že vôbec nemám riešiť nič pekne čaj nohy v teple a verte neverte pomáha to už teraz 🙂 takze za mna urologicky čaj áno ale nie tie z obchodu do tých veľmi neviete čo dávajú 🙂 a súhlasím s cesnakom ako prírodným antibiotikom škoda že minie z neho momentálne zle :/
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj ja Ti jednoznačne radím miesto urologickeho čaju brusinky.. daju sa kupit v lekárni napr. tie od fi Swiss MAX BRUSINKY su super ale to záleží na výbere od imunologičky viem že sa možu brat cele tehotenstvo + probiotiká a dostatok tekutín... brusinky okysličuju moč a tým zabranuju patogennym bakteriam rozmnožovat sa...a často pit aby sa vyplavovali...