Umelé oplodnenie a sprchovanie sa v horúcej vode

majcenka1
17. okt 2016

Prosim vas pekne,mozte mi niekto poradit Ak viete 😕.Dnes som presla umelym oplodnenim.Vecer som sa sprchovala -MAM rada horucu vodu a Moj mi povedal ze aby som Si horucu vodu nedavala Lebo sa to zo Mna moze vyplavit.Teraz MAM strach ze ci sa Alebo Nie.Moze sa oplodnene vajicko vyplait z maternice sprchovanim sa v horucej vode? Prosim poradte mi niekto Ak viete.Dakujem

lilyianka
17. okt 2016

@majcenka1 nie nemoze sa tak vyplavit....dokonca ani ked si kychnes tak z teba nevybehne 😉

zuska2001
17. okt 2016

myslím, že nie - ked žena otehotnie, ano o tom prvý mesiac nevie a robí všetko ako predtým - ja som sa tiež sprchovala v horucej vode, pila pivo, cvičila v posilovni ostošesť. tie prvé dni je to hop alebo trop - nedá sa to ovplyvniť. horúca voda sa neodporúča vo vyšších štádiach tehotenstva - môže spustiť potrat, príp. pôrod. ale ja som bola aj v horúcej sprche, dokonca v kupeloch v 40 stupňovej vode a v poho. zbytočne sa stresuješ...

ukulela
17. okt 2016

@majcenka1 videla si pasla kone na betone? tam, ked mlada otehotnela, posadili ju do vane s horucou vodou a liali do nej vino ... tak si urob nazor. neodporuca sa ani sauna ...
toto som nasla hned v gugli:

Teplý kúpeľ vo vani môže spôsobiť potrat
PRAVDA
Aj keď bol predtým našou obľúbenou činnosťou, počas tehotenstva sa ho treba radšej vzdať. „Sedavý kúpeľ môže spôsobiť infekciu pôrodných ciest, navyše prehriatie panvovej časti môže zapríčiniť kontrakcie a predčasný pôrod. Horúcej vani sa teda radím vyhýbať a neodporúčam ani horúcu sprchu,“ hovorí doktorka Nadežda Maličkayová z medicínskeho centra Medifera. Tehotným ženám sa z podobných dôvodov neodporúča ani pobyt v soláriu, v saune alebo na priamom slnku. Dlhodobé prehriatie organizmu spôsobuje nielen dehydratáciu, ale môže zapríčiniť i poškodenie plodu a potrat.
Čítajte viac: http://zena.sme.sk/c/5276738/tehotenske-povery....

brisilda
17. okt 2016

@majcenka1 nemalo by sa nic stat ... ved si sa sprchovala max. v 40C vode aj to mozno prehanam 😉 Urcite si nebola v sprche pol hodinu .... ine je horuci kupel a ine sprcha ....Ja som tiez milovala a aj milujem horucu sprchu 🙂

majcenka1
autor
25. okt 2016

Ahojte zienky,dakujem vam velmi pekne za pomoc .Velmi ste ma potesili.V tej sprche som bola v teplejsiej vode ale nie nejako pridlho-15 minut-lebo som si zmyvala hlavu,a vodu som si neliala priamo na bruskow.V kazdom pripade v sobotu si Mam urobit tehotensky test...tak dufam Ze bude stastny vysledok ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre