Ultrazvuk v 6. týždni

meranti
23. dec 2016

Ahojte mamicky,chcem Vas poprosit o Vasu radu. Dnes som bola u mojej doktorky na potvrdenie tehotenstva. Podla PM by som mala byt v 5tt+5d,no ovulaciu som mala na 16-17DC (robila som si ovu testy),takze nie presne v strede cyklu. V septembri tohto roka som potratila v 10tt (babatko sa od zaciatku pomaly vyvijalo a v 6-7tt sa prestalo vyvijat). Dnes mi vysetrenie urobila velmi narychlo,v podstate len skontrolovala,ci nieco vidiet v maternici,ja som ani nic nevidela,kedze som lezala a na monitor som nedovidela. Najviac ma zarazilo,ze mi ultrazvuk nerobila zo spodu cez posvu ale cez brucho...skonstatovala len,ze ano,som tehotna,ze je tam "machulka" o velkosti 14mm a jej to vychadza na 4tt+5d,poradnu urobime potom 3.1. na poradni pozrieme,ako plod rastie,nic viac....teraz som strasne zmatena a opat vystrasena,kedze tie velkosti podla PM a jej merania nesedia,no na druhej strane si vravim,ze cele to robila strasne na rychlo,v podstate ona chcela len potvrdit,ci ide o vnutromaternicove tehotenstvo a mozno keby robila sono zospodu,tak by vedela presnejsie namerat a vychadzali by jej ine hodnoty....myslite,ze je to pravdepodobne alebo mam mat opat hlavu v smutku??velmi sa bojim po tej mojej predchadzajucej zlej skusenosti,uz si tym nechcem nikdy prejst 😔

zeytin
23. dec 2016

Neboj, trpezlivost. Prave preto som si bola tehu vzdy potvrdit az v 8 tt 🙂 To uz bolo vidiet aj srdiecko 🙂

sunflower80
24. dec 2016

@meranti na to, aby nieco videla cez sono je este velmi skoro. Neboj, vsetko bude v poriadku, len treba pozitivne mysliet.

3petka
24. dec 2016

Ahoj, ja som bola u dr. V 6-tom tyzdni a videl len ciernu bublinku a to aj ja lebo mi ukazal ultrazvuk. Robil ho ale odspodu. No tehotenstvo mi potvrdil az v 9-tom ked uz tam naozaj nieco videl v tej bublinke.

ludkaj100
24. dec 2016

@meranti vsetko zalezi od gynekologa.. Ja som bola v 6tt pri gynekologovi a ten mi tiez len potvrdil cez sono ze som tehu a nerobil zo spodu lebo ze je to zbytocne .. Takze sa nicoho neboj.. Treba len vydrzat 😉 a rozdiel v merani moze byt aj + - 2 tyzdne, to je norma.. Nas drobcek bol tiez o viac ako tyzden mensi a teraz to dobehol 🙂 prajem prijemne a hlavne kludne tehulkovanie.. Psychika robi vela 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre