ahojte babeny, chcem sa vas spytat, ci ste niektora boli na ultrazvukovom vysetreni v 11. az 14. tt na zistenie NT. nas toto vysetrenie caka v pondelok, a preto chcem vediet ako to bude prebiehat a kolko to cca trva. priznam sa, trochu sa obavam pretoze vysetrenia tohto typu vobec nemusim a obzvlast nie, ked neviem co ma tam caka. dakujem za vase odpovede.
dakujem za odpoved a upokojenie, tesime sa aj s partnerom, ktory ide so mnou. som zvedava ako rastie a ako sa mu dari. 🙂 len dufam, ze bude vsetko ok 🙂
to neviem. viem, ze moja gynekologicka mi brala krv na nejake geneticke testy a este mam ist na jeden odber o par tyzdnov, ale.to uz budem po tomto uzv. vsak uvidime, co mi dr. povie v pondelok.
to mi tiez brala, nejakych 5 ampuliek krvi, to som bola pred mesiacom a teraz mi brala len jednu. na toto je moja dr. dost pedantna.
bola som, UTZ trval cca 30 min a odobratie krvi, vysledky z UTZ povedali hned a ostatné do 3 hodin 🙂 Tiež nam povedali pohlavie mimča 🙂
@lucyvivien tak skoro pohlavie mimča?a čo budete mať? 🙂
@silviw ano ,ked je dobre natočené tak na tom NT screeningu ti to povedia, vyzerá to na chlapca 🙂
@silviw a ešte k tvojej otázke, vo 4 týždni ešte nieje vidiet fazulku , obvykle len gestačný vačok 🙂 Tehot. knižka sa dostáva cca v 9 týždni niekedy aj v 12 týždni, krv sa berie myslím v 9 týždni, potom okolo 12 týž. je nt screening (nieje povinný ) tam sa tiež berie krv a potom myslím zase niekedy okolo 20 týž. a ešte asi niekedy ku koncu tehotenstva, stále sa to mení a každý mudr. to má trochu iné 🙂
@lucyvivien ale asi stačí na upokojenie nie? doktor už by mal vidieť či to neni mimo maternicové však? 😒
musí vidiet zárodok v delohe, dokial ho neuvidí , tak sa to nedá s istotou povedat, počítaj tak v 5- 6 týždni, že to už budeš vediet 🙂
@silviw ja som doatala knizku cca v 8 tt. vtedy mi brala krv prvy krat na zistenie pohlavnych a infekcnych ochoreni. v 11 tt mi brala na geneticke testy a dalsia cast odberu ma caka v 16 tt. robi sa este odber na diabetes a dalsi na hepatitidu. to by mali byt asi vsetky... teda len o tychto viem..🙂
@bubik11 - krv, stery, ultrazvuk, nemusis sa nicoho bat a ked nebudes niecomu rozumiet, treba sa pytat... nam u oboch chalanov uz povedali aj pohlavie 🙂
@anjelicek26 tak dufam, ze aj nase male bude spravne natocene... 🙂 a.dakujem za odpoved.. krv a stery mi uz brala moja doktorka..
Baby, vyšetrenie dopadlo super. máme 1,4 mm hodnotu. a pán doktor bol milý a profesionálny. fakt som sa bála zbytočne.. 🙂
Aj si sa dozvedela pohlavie? Lebo ja mam ist 2 dni pred 14tt a toto by ma potesilo kebyze sa da zistit... som strasne zvedava🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bubik11 ahoj, nemusis sa nicoho obavat, sono robia bud vaginalne alebo cez brucho, mne robili cez brucho, bol to krasny zazitok..dr ti zmera drobca, povysvetluje, vsetko poukazuje a nakoniec pozrie, ci ma drobcek nosovu kosticku a zmera sijove prejasnenie..podla maneranych hodnot ti vsetko vysvetli, stanovi termin porodu, upresni, v kolkom tt si..u toho sijoveho prejasnenia ti povie, aka je norma, vacsinou som citala, ze baby pisali do 3mm je to ok, aj na nete som to citala, ale dr mi povedala, ze norma je do 1,7mm..asi to zavisi od kazdeho zariadenia.neboj, vsetko bude ok a budes nadsena, ked uvidis drobceka, ako ti vystraja v brusku 😉