Ultrazvuk v 11. až 14. týždni

bubik11
6. apr 2013

ahojte babeny, chcem sa vas spytat, ci ste niektora boli na ultrazvukovom vysetreni v 11. az 14. tt na zistenie NT. nas toto vysetrenie caka v pondelok, a preto chcem vediet ako to bude prebiehat a kolko to cca trva. priznam sa, trochu sa obavam pretoze vysetrenia tohto typu vobec nemusim a obzvlast nie, ked neviem co ma tam caka. dakujem za vase odpovede.

donna11
6. apr 2013

@bubik11 ahoj, nemusis sa nicoho obavat, sono robia bud vaginalne alebo cez brucho, mne robili cez brucho, bol to krasny zazitok..dr ti zmera drobca, povysvetluje, vsetko poukazuje a nakoniec pozrie, ci ma drobcek nosovu kosticku a zmera sijove prejasnenie..podla maneranych hodnot ti vsetko vysvetli, stanovi termin porodu, upresni, v kolkom tt si..u toho sijoveho prejasnenia ti povie, aka je norma, vacsinou som citala, ze baby pisali do 3mm je to ok, aj na nete som to citala, ale dr mi povedala, ze norma je do 1,7mm..asi to zavisi od kazdeho zariadenia.neboj, vsetko bude ok a budes nadsena, ked uvidis drobceka, ako ti vystraja v brusku 😉

bubik11
autor
6. apr 2013

dakujem za odpoved a upokojenie, tesime sa aj s partnerom, ktory ide so mnou. som zvedava ako rastie a ako sa mu dari. 🙂 len dufam, ze bude vsetko ok 🙂

donna11
6. apr 2013

@bubik11 ja som sa tiez dost bala, aby bolo babo a hodnoty v poriadku, moj priatel bol nadseny a uplne uneseny..inak potom tuto nameranu hodnotu by mali dat do pomeru s vysledkami z krvi - teda pokial ti budu robit kombinovany test.

bubik11
autor
6. apr 2013

to neviem. viem, ze moja gynekologicka mi brala krv na nejake geneticke testy a este mam ist na jeden odber o par tyzdnov, ale.to uz budem po tomto uzv. vsak uvidime, co mi dr. povie v pondelok.

donna11
6. apr 2013

@bubik11 ak ti brala krv cca niekedy od 11tt, tak to patri k tomuto vysetreniu a potom medzi 15-16tt sa robia tripple testy.

bubik11
autor
6. apr 2013

@donna11 v 11 tt mi brala prvy krat a povedala, ze na konci mesiaca mi zoberu druhy krat. takze to akurat vychadza na 16 tt.

donna11
6. apr 2013

@bubik11 nooo tak to bude ono..niektori dr nerobia tie kombinovane testy..a ked pises, ze prvy krat ti brala krv v 11tt, predtym ti nebrala na krvny obraz, virusy a neviem co este??

bubik11
autor
6. apr 2013

to mi tiez brala, nejakych 5 ampuliek krvi, to som bola pred mesiacom a teraz mi brala len jednu. na toto je moja dr. dost pedantna.

donna11
6. apr 2013

@bubik11 no tak super..tak mas o vsetko postarane..a toho sona sa neboj, urcite kazda z nas ma z toho strach, ale uvidis, aky to bude potom pocit..neopisatleny.. 🙂 drzim paste

bubik11
autor
6. apr 2013

@donna11 dakujem krasne, vsak v pondelok dam vediet ako sme dopadli 🙂 mali by byt aj nejake fotecky... 🙂

lucyvivien
7. apr 2013

bola som, UTZ trval cca 30 min a odobratie krvi, vysledky z UTZ povedali hned a ostatné do 3 hodin 🙂 Tiež nam povedali pohlavie mimča 🙂

silviw
7. apr 2013

@lucyvivien tak skoro pohlavie mimča?a čo budete mať? 🙂

silviw
7. apr 2013

@bubik11 prosím môžeš mi poradiť koľko krát sa berie krv? a kedy sa dostáva tehotenstka knižka? dakujem 🙂

lucyvivien
7. apr 2013

@silviw ano ,ked je dobre natočené tak na tom NT screeningu ti to povedia, vyzerá to na chlapca 🙂

lucyvivien
7. apr 2013

@silviw a ešte k tvojej otázke, vo 4 týždni ešte nieje vidiet fazulku , obvykle len gestačný vačok 🙂 Tehot. knižka sa dostáva cca v 9 týždni niekedy aj v 12 týždni, krv sa berie myslím v 9 týždni, potom okolo 12 týž. je nt screening (nieje povinný ) tam sa tiež berie krv a potom myslím zase niekedy okolo 20 týž. a ešte asi niekedy ku koncu tehotenstva, stále sa to mení a každý mudr. to má trochu iné 🙂

silviw
7. apr 2013

@lucyvivien ale asi stačí na upokojenie nie? doktor už by mal vidieť či to neni mimo maternicové však? 😒

lucyvivien
7. apr 2013

musí vidiet zárodok v delohe, dokial ho neuvidí , tak sa to nedá s istotou povedat, počítaj tak v 5- 6 týždni, že to už budeš vediet 🙂

bubik11
autor
7. apr 2013

@silviw ja som doatala knizku cca v 8 tt. vtedy mi brala krv prvy krat na zistenie pohlavnych a infekcnych ochoreni. v 11 tt mi brala na geneticke testy a dalsia cast odberu ma caka v 16 tt. robi sa este odber na diabetes a dalsi na hepatitidu. to by mali byt asi vsetky... teda len o tychto viem..🙂

anjelicek26
7. apr 2013

@bubik11 - krv, stery, ultrazvuk, nemusis sa nicoho bat a ked nebudes niecomu rozumiet, treba sa pytat... nam u oboch chalanov uz povedali aj pohlavie 🙂

silviw
7. apr 2013

@bubik11 dakujem🙂ja uz tu knižku tež chcem 🙂

bubik11
autor
8. apr 2013

@anjelicek26 tak dufam, ze aj nase male bude spravne natocene... 🙂 a.dakujem za odpoved.. krv a stery mi uz brala moja doktorka..

bubik11
autor
8. apr 2013

@silviw neboj sa, dockas sa... 🙂

bubik11
autor
8. apr 2013

Baby, vyšetrenie dopadlo super. máme 1,4 mm hodnotu. a pán doktor bol milý a profesionálny. fakt som sa bála zbytočne.. 🙂

karina95
11. dec 2017

Aj si sa dozvedela pohlavie? Lebo ja mam ist 2 dni pred 14tt a toto by ma potesilo kebyze sa da zistit... som strasne zvedava🙂

alojzova
10. okt 2019

@bubik11 Nt mate 1,4 ci Crl

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre