ahojte dievčatá, asi jedna z veľa krát opakovaných tém...ale stalo sa mi, že som neodolala a odpila som si z mužovho piva - asi 4 glgy a teraz mám výčitky...čo mi na to poviete ??? mohla som tým nejako ublížiť ? akurát začíname 21 týždeň...
Nič sa nestane..nechcem podporovat alkohol v tehotenstve , nie je to nič pozitívne pre matku ani pre dieťa, ale jedna malá desiatka piva občas taak dobre padla 😀 😀 😀 ja som si dala počas tehotentva alkohol - pivo- víno-šampus--všetko by som ale spočítala na prstoch jednej ruky a vždy len v malom množstve....pár glgov, ked tá chut už bola na nevydržanie 😀
ahojky........nemusis mat z toho ziadne vycitky..... 🙂 , nic neboj,babatku si neublizila..... 😉 ...mne dokonca odporucili....ze si mozem sem-tam dat B-vit. v tekutom stave.....samozrejme s mierou.... 😉
vycitky akeho druhu mas? 😀 ja som sem tam v tehu zasla s muzom aj na cele pivko nie len na glg a nic sa nestalo...neboj babo si urcite neopila a seba tiez nie 😉
v pive môžu pri kvasení ostať nejaké látky,ktoré by mohli dieťaťu ublížiť.ale to skôr v prvom trimestri a vo väčšom množstve.takže pokial si nedáš štyri glgy z jeho borovičky,nemaj výčitky svedomia. 😀
ja som mala extremne nizky tlak a doki mi povedal ze pol deci-deci vinka si mozem dat hocikedy ze take to prehananie co sa tyka alkoholu v tehotenstve je absurdne.tak vobec sa nestresuj.ja so si ce zleto aj z radleru cucla 😀 😀 😀
mne zase povedala dr ked som zacala v 24tt krvácať že pol deci červeneho vínka taktiež neuškodí, vraj sa to celkom dobre používa na uvolnenie kontrakcii maternice a predčasné tvrdnutie bruška, ktore som v tom čase dosť často mávala a hrozil mi predčasný pôrod. Takže magnezium 3x denne pol deci vínka raz do týždna klud na lôžku a rodila som týžden po termine indukciou :D
v pohode taketo glgocky aj nabuduce 🙂)
ja si skor myslim, ze tato otazka je vtip a zakladatelka, ktora sa prave zaregistrovala nie je ani tehotna 😉
jen si dej ses bledej 😅
ved si precitaj nieco o tom, co a kolko mozes, jasne, ze ti tolko piva neublizi, to snad nemyslis vazne, hm? 😅 radsej o tom nieco vediet, nez mat nervy za kazdu hlupost, takze hor sa do "studia"
Ale koceny klud ved je to kocka co ani nieje tehotna ma urcite nejakych 15-16rokov a pridala chelych 1 prispevkov na MK takze sa ani neoplati odpisovat pubertiackam ktore uz davno maly byt v skole o 8hod a ni tu na nete 😀 😀 Jedna dospela zena vie ze vino, a pivo je liek v malej davke 😉
Ja som pijavala to bezalkoholicke a ked sa vytiahla pri sobotnajsom alebo nedelnajsom obede aj flasa kvalitneho vina tak som si dala aj deci cerveneho - na krvotvorbu🙂 ale az po prvom trimestri .
ja som pila male pivo skoro kazdy den a teraz na mliecko cierne, neviem sa ho dopit
🙄 nebud precitlivela... nepi tvrde, dve deci vinka alebo male pivo neublizi...
Nic sa ti nestane.male pivo ti neublizi actak isto ani cervene vinko.samozrejmme nie denne a vela.
Neublíži ti. Ja som si dala tiež glga, hlavne keď som mala jedlo, po ktorom ma pobolieval žlčník. Tie štyri glgy nemôžu ublížiť.
jasne,že nie 🙂
nie
alkohol je škodlivý, môže spôsobiť vážne zdravotné problémy
nie
... na tvojom mieste by som druhykrat ovladla. Alkohol i v malom mnozstve sposobuje zdravotne problemy. Ale zase teraz nerob paniku zo 4 glgov, hlavne ked ich uz mas v sebe.
nabudúce maj v zásobe nealko 😉
4 glgy raz za cas (nie pravidelne) neublizia, ale ja som tehotna ani len pralinkam nepricuchla, ak by nahodou nieco nebolo v poriadku, nech si nevycitam.
@bajboj, velmi spravne, zaklad je dodrzat pravidelnost. Tiez poznam taku mamicku, co s tym nemala problem a obe jej dospele deti si tiez lubia dobre vypit. Zamysli sa nadtym, ked sa nevies dopit piva ci si v poriadku. Ked uz ako kojaca matka si to nevies odopriet.... sorry, mozno si to len blbo napisala, ale nikomu by som neradila pravidelne pit alkohol pocas tehotenstva a kojenia.
Srandičky, srandičky. 😀 😀 😀 😀
ked nedostanes flaskou do hlavy, tak neublizi🙂
No jasné že hej. Narodí sa malý alkoholik. Fakt rozum zastáva!! 🙄
Samozrejme, že neublíži.....ale si dospelá vieš čo robíš....
radsej si daj 4glgy pivka ako 4glgy presladenej "čubridže" akoze malinovky v 2litrovych flasiach za par centov. 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
moje nervy taketo priblble temy .... ☹