Ublíži deci piva v tehotenstve?

kikaski
6. dec 2012

ahojte dievčatá, asi jedna z veľa krát opakovaných tém...ale stalo sa mi, že som neodolala a odpila som si z mužovho piva - asi 4 glgy a teraz mám výčitky...čo mi na to poviete ??? mohla som tým nejako ublížiť ? akurát začíname 21 týždeň...

bluff
6. dec 2012

moje nervy taketo priblble temy .... ☹

povuma
6. dec 2012

Nič sa nestane..nechcem podporovat alkohol v tehotenstve , nie je to nič pozitívne pre matku ani pre dieťa, ale jedna malá desiatka piva občas taak dobre padla 😀 😀 😀 ja som si dala počas tehotentva alkohol - pivo- víno-šampus--všetko by som ale spočítala na prstoch jednej ruky a vždy len v malom množstve....pár glgov, ked tá chut už bola na nevydržanie 😀

sisinka29
6. dec 2012

@kikaski určite nie, pivo je zdravé samozrejme ak si dáš pár glgov a nepiješ ho den co den. Ja som radlera pila v lete ale aj to max deci na chut.

juzanka77
6. dec 2012

ahojky........nemusis mat z toho ziadne vycitky..... 🙂 , nic neboj,babatku si neublizila..... 😉 ...mne dokonca odporucili....ze si mozem sem-tam dat B-vit. v tekutom stave.....samozrejme s mierou.... 😉

clarissa
6. dec 2012

vycitky akeho druhu mas? 😀 ja som sem tam v tehu zasla s muzom aj na cele pivko nie len na glg a nic sa nestalo...neboj babo si urcite neopila a seba tiez nie 😉

malinkaaninka
6. dec 2012

v pive môžu pri kvasení ostať nejaké látky,ktoré by mohli dieťaťu ublížiť.ale to skôr v prvom trimestri a vo väčšom množstve.takže pokial si nedáš štyri glgy z jeho borovičky,nemaj výčitky svedomia. 😀

andy03
6. dec 2012

ja som mala extremne nizky tlak a doki mi povedal ze pol deci-deci vinka si mozem dat hocikedy ze take to prehananie co sa tyka alkoholu v tehotenstve je absurdne.tak vobec sa nestresuj.ja so si ce zleto aj z radleru cucla 😀 😀 😀

nicky07
6. dec 2012

mne zase povedala dr ked som zacala v 24tt krvácať že pol deci červeneho vínka taktiež neuškodí, vraj sa to celkom dobre používa na uvolnenie kontrakcii maternice a predčasné tvrdnutie bruška, ktore som v tom čase dosť často mávala a hrozil mi predčasný pôrod. Takže magnezium 3x denne pol deci vínka raz do týždna klud na lôžku a rodila som týžden po termine indukciou :D

missia
6. dec 2012

v pohode taketo glgocky aj nabuduce 🙂)

abbie
6. dec 2012

ja si skor myslim, ze tato otazka je vtip a zakladatelka, ktora sa prave zaregistrovala nie je ani tehotna 😉

lea641981
6. dec 2012

jen si dej ses bledej 😅

dodkap
6. dec 2012

ved si precitaj nieco o tom, co a kolko mozes, jasne, ze ti tolko piva neublizi, to snad nemyslis vazne, hm? 😅 radsej o tom nieco vediet, nez mat nervy za kazdu hlupost, takze hor sa do "studia"

jania023
6. dec 2012

Ale koceny klud ved je to kocka co ani nieje tehotna ma urcite nejakych 15-16rokov a pridala chelych 1 prispevkov na MK takze sa ani neoplati odpisovat pubertiackam ktore uz davno maly byt v skole o 8hod a ni tu na nete 😀 😀 Jedna dospela zena vie ze vino, a pivo je liek v malej davke 😉

prasiatko30
6. dec 2012

Ja som pijavala to bezalkoholicke a ked sa vytiahla pri sobotnajsom alebo nedelnajsom obede aj flasa kvalitneho vina tak som si dala aj deci cerveneho - na krvotvorbu🙂 ale az po prvom trimestri .

bajboj
6. dec 2012

ja som pila male pivo skoro kazdy den a teraz na mliecko cierne, neviem sa ho dopit

tilly
6. dec 2012

🙄 nebud precitlivela... nepi tvrde, dve deci vinka alebo male pivo neublizi...

zuzi0911
6. dec 2012

Nic sa ti nestane.male pivo ti neublizi actak isto ani cervene vinko.samozrejmme nie denne a vela.

cerez
6. dec 2012

Neublíži ti. Ja som si dala tiež glga, hlavne keď som mala jedlo, po ktorom ma pobolieval žlčník. Tie štyri glgy nemôžu ublížiť.

vesa78
6. dec 2012

jasne,že nie 🙂

carmella
6. dec 2012

nie

lussy23
6. dec 2012

alkohol je škodlivý, môže spôsobiť vážne zdravotné problémy

zuzka1008
6. dec 2012

nie

dionyzka
6. dec 2012

... na tvojom mieste by som druhykrat ovladla. Alkohol i v malom mnozstve sposobuje zdravotne problemy. Ale zase teraz nerob paniku zo 4 glgov, hlavne ked ich uz mas v sebe.

evina57
6. dec 2012

nabudúce maj v zásobe nealko 😉

katka1981
6. dec 2012

4 glgy raz za cas (nie pravidelne) neublizia, ale ja som tehotna ani len pralinkam nepricuchla, ak by nahodou nieco nebolo v poriadku, nech si nevycitam.
@bajboj, velmi spravne, zaklad je dodrzat pravidelnost. Tiez poznam taku mamicku, co s tym nemala problem a obe jej dospele deti si tiez lubia dobre vypit. Zamysli sa nadtym, ked sa nevies dopit piva ci si v poriadku. Ked uz ako kojaca matka si to nevies odopriet.... sorry, mozno si to len blbo napisala, ale nikomu by som neradila pravidelne pit alkohol pocas tehotenstva a kojenia.

koniarova
6. dec 2012

Srandičky, srandičky. 😀 😀 😀 😀

lussy666
6. dec 2012

ked nedostanes flaskou do hlavy, tak neublizi🙂

ludka77
6. dec 2012

No jasné že hej. Narodí sa malý alkoholik. Fakt rozum zastáva!! 🙄

slniecko41
6. dec 2012

Samozrejme, že neublíži.....ale si dospelá vieš čo robíš....

nadhera
6. dec 2012

radsej si daj 4glgy pivka ako 4glgy presladenej "čubridže" akoze malinovky v 2litrovych flasiach za par centov. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre