Ublíži alkohol a kúpeľ v treťom trimestri?

adriel22
31. dec 2012

Moze neako ublizit plodu ak by som si dala vino a potom teply kupel?

jaruska8
31. dec 2012

Ja osobne v tehu ani kvapku a kúpeľ neublíži, veľmi teplý akurát môže možno pomôcť k pôrodu. 🙂

pralinka25
31. dec 2012

asi ti to najskor rozbehne porod

adriel22
autor
31. dec 2012

@jaruska8 to by som chcela,aby sa rozbehol porod.len nechcem aby to ublizilo babu
@pralinka25

jaruska8
31. dec 2012

@adriel22 No, tak sexuj!! 😀

jaruska8
31. dec 2012

Alebo choď po schodoch. 😉
@adriel22

adriel22
autor
31. dec 2012

@jaruska8 nemam s kym,kedze sa dnes namna vykaslal,preto chcem rodit

pralinka25
31. dec 2012

ja by som ten kupel ked tak dala ale bez vina. nevies co sa moze skomplikovat a predsa len alkohol moze robit sarapatu aj ak by nahodou porod prebehol a skomplikoval sa trebars cisarskym a nutnou anestezou. vino by som vynechala. clovek nikdy nevie.

adriel22
autor
31. dec 2012

@pralinka25 ako kupem sa a aj v teplej dost vode ale zatial to neucinkovalo

pralinka25
31. dec 2012

no ak drobec neni pripraveny ziadne babske rady nepomozu ani schody ani sex ani vino ani voda. skratka v tom pripade len vyvolavacka a ani ta nemusi zabrat. porod nevyvolas ak to tam uz neni nachystane tymito babskymi rada mi sa moze len nieco urychlit ale len v pripade ze vsetko sa uz tak trochu zacalo. ty mas do terminu este pomerne daleko tak by som povedala ze asi si moc nepomozes 😕

xlucia
31. dec 2012

@adriel22 velmi blbe napady mas. urobis blbost, lebo si nastvata na niekoho kto sa zachoval ako riadny debil a nechtiac ublizis babatku. kedze sa ti nespusta porod, este nema riadne vyvinute pluca, a posledny tyzden az dva prechadzaju na dieta cez placentu matkine ochranne latky. NIE SKôR!!!! potrebujes porodit nutene skor a mat nonstop chore dieta???
vykasli sa na chlapa, vylez z vane, priprav si tasku do porodnice, uprac si ak by ta to chytilo nech sa vratis do poriadku. zavolaj rodicom, alebo kamoske alebo koho chces mat pri porode alebo ta aspon odvezie. ale HLAVNE NEBLBNI.

ivushka0209
31. dec 2012

no ja by som to vino tiez vynechala .. ale preco chces rozbehnut porod ? .. a nepockas si kedy sa same vypyta prec

adriel22
autor
31. dec 2012

@pralinka25 Daleko? ved to uz moze kedykolvek namna prist nie?

adriel22
autor
31. dec 2012

@xlucia oki,jasne. urcite babu ublizit nechcem. len mi tvrdne brucho a chcem ist do vane. pit som nepila

adriel22
autor
31. dec 2012

@ivushka0209 ale ano pockam,len uz ma vsetko aj tak boli a chcem mat malinku pri sebe

ivushka0209
31. dec 2012

adriel22 mna v poslednom case tiez vsetko boli .. tesim sa na drobca ale aj mi bude chybat brusko a tie mini a maxi kopance

adriel22
autor
31. dec 2012

@ivushka0209 no ja by som to uz chcela mat za sebou a viem ze ten malinky poklad ma potrebuje

iveta70
31. dec 2012

ak nechces mat dieta poskodene FAS - fetal alkoholovy syndromom tak urcite ani jednu kvapku, uz malicke mnozstvo alkoholu poskodzuje dietatu mozok...ale toto by kazda mamina skor ako otehotnie mala vediet...potom, ked sa poskodene dieta narodi tak mamicky riesia rozne, ako ADHD a podobne...a nariekaju ake maju problemove dieta, ale ze si to spravili same tak o tom uz pocut nechcu...

xlucia
31. dec 2012

@adriel22 nemyl si pojmy s dojmami. potrebuje ta, to ano. ale tak ze je dobre schovane u teba. v reale potrebujes teraz viac ty to dieta, ale nie je to mudre. poskodila by si mu. ked porodis realita bude ina ako si predstavujes, a tulkania bude malo. len pekne pockaj, trening trpezlivosti a obetavosti sa ti este zide....

adriel22
autor
31. dec 2012

@xlucia jasneo alkohole viem uz davno,len tiez som citala ze v malom mnozstve sa moze trosku ale nie casto
@iveta70 a na babulku si pockam urcite

moon1979
31. dec 2012

@adriel22
si len v ukončenom 37tt, plúca sa ešte len vyvíjajú, za donosené sa považuje dieťa v ukončenom 38tt, teda začiatok 39tt ... nesprávaj sa ako puberťáčka, že kvôli tomu, že chlap išiel žúrovať, by si silou mocou chcela z trucu veci urýchliť a priviesť dieťa na svet a ešte k tomu rozmýšľať nad tým, že si pomôžeš alkoholom, to nemyslíš vážne ... ešte fakt nie je čas ... správaj sa zodpovedne ako budúca mamička a nevymýšlaj .... ak otec tvojho dieťaťa nemá toľko rozumu, tak ho maj aspoň ty ...

adriel22
autor
31. dec 2012

@moon1979 tu ide o to ze uz chcem mat malu v naruci

pingu1
31. dec 2012

ked si ho vypila liter, tak ano. ked deci, tak nie. kupel? preco nie? ja som tak odlahcovala moje mega tehotenske telo vo vani

maznacik007
31. dec 2012

@adriel22 no ja by som tak povedala ze tu nejde o to co chces ty ale o to co je najlepsie pre tvoju malu, tak nevymyslaj blbosti, to dieta za to nemoze ze si sa ty nepohodla s partnerom...

moon1979
31. dec 2012

@adriel22 to chceme každá, ale nie za cenu "nech to stojí čo to stojí" ... si prvorodička, ešte aj prenášať môžem úplne v pohode, tak sa drž v maximálnej pohode a vypusti blbosti z hlavy ...

adriel22
autor
31. dec 2012

Jasne ved uz je to ok a malinka za nic nemoze

adriel22
autor
31. dec 2012

@moon1979 ano mozem este prenasat ale ja som uz mala riziko predcasneho porodu tak preto cakam ze by to mohlo prist skor

moon1979
31. dec 2012

@adriel22
to aj ja a nakoniec nepomohla ani vyvolávačka a skončila som sekciou 🙂 čo platilo pred týždňom, o týždeň už nemusí 🙂

traktor
31. dec 2012

..*tu ide o to ze uz chcem mat malu v naruci*... ver tomu, ze kazda buduca mama by chcela mat svoje dieta v naruci a najlepsie hned..ale tak to nefunguje..musis si pockat, kym pride jeho cas.myslim, ze toto je len taka pomsta priatelovi.ze isiel prec..ty zacnes rodit a mas mu co vyhodit na oci, ze nebol pri tebe..tvrde zhrnutie?mozno..ale tak to vychadza..a nic tym nedokazes, jedine ublizis dietatku a v konecnom dôsledku aj sebe..nechaj to tak..vyloz si nohy,daj i čokošku ,dobry caj ci dzus.. kukni daky dobry film..ked sa ten tvoj vrati, nech vidi, ze si v pohode..ze aj bez neho vies fungovata a je ti fajn..

dankako
31. dec 2012

Co ja by som dala za to, keby som dovrsila 37tt a viac, adriel22 bud rada, ze nemas ine tehotenske problemy a neblbni urychlovanim, vsetko ma svoj cas. Ja som porodila v 33tt a presli sme si vselicim a ked teraz citam, ze chce niekto z rozmaru ukoncit skor tehotenstvo nejakymi urychlovacmi, tak no comment...ale snad aj taketo komenty ti otvoria oci a rozum 😉

adriel22
autor
31. dec 2012

@traktor ano chcela by som ju uz mat v naruci :( tak sa citim ze som na vsetko sama. ale uz som ok,vyplakala som sa,urobila som si kolacik z tvojich receptov aj pletenku v tvare senvica a idem k telke a papkat. len keby aspon nebol silvester tak v pohode by som bola sama,nieje to jednoduche byt tak sama ked plno ludi oslavuje.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre