Tvrdnutie v podbrušku v 17. týždni tehotenstva.

zdenkakelemanova
30. sep 2019

Čaute baby som v 17 týždni tehotenstva a už je tomu skoro 2 hodinky čo som zacitila v podbrušku taky ako tlak.... Je to tam také tvrdé ale sem tam to zmekne. Je to presne v strede v podbrušku je to také ak napnuté neviem to presne ani opísať.
Bojím sa že o bábätko prídem. Tak prosím ak viete o tom ničo alebo máte nejaké skúsenosti dajte mi vedieť ďakujem ❤️

gabuliacik
30. sep 2019

Preco by si mala o babatko prist? Daj si magnezium,lahni si na lavy bok a skus oddychovat a mysliet pozitivne. Drzim palce

zdenkakelemanova
autor
30. sep 2019

@gabuliacik bojím sa lebo beriem antibiotika som po obličkovéj kolíke k tomu mi zavádzali stent.... Skúsim nejako vydržať

veronikaszabova
30. sep 2019

@zdenkakelemanova ak sa ti nieco nezda, bez na pohotovost.

gabuliacik
30. sep 2019

@zdenkakelemanova pozri,ak mas velke bolesti,smer pohotovost! Tu ti naozaj mozeme len poradit... rozhodnutie je na tebe..
za mna,vzdy ked sa mi roztahovala maternica,mala som strasne bolesti. Niekedy aj 3dni vkuse. Aj som zbehla na pohotovost,ked som si nebola ista... ale nikdy to nic zle nebolo. Mozes mat velmi citlivu maternicu,tak ako ja. Ale nemusis...

zdenkakelemanova
autor
30. sep 2019

@gabuliacik no ja sa chcem len poradiť.... Nechcem za každým behať na pohotovosť
Zatiaľ sa to dá vydržať nie je to až také zlé
Keď to začalo tak som mala pocit ako keby tam bolo bábätko len neviem ci v začiatku 17 týždňa sa dá cítiť už niečo také

botanka
30. sep 2019

@zdenkakelemanova tvrdnutie bruska je uplne bezne..magnezium pomaha..najlepsie tabletky, nie tie sumaky..ak to tvrdnutie netrva dlho a nie je to v pravidelnych intervaloch, tak by som pohotovost zatial neriesila..ale ty sa musis poznat sama...ja som bola pri prvom tehotenstve vylakana preco mi tak tvrdne brucho..skoncila som na infuzkach, nikto mi nepovedal, ze na to sa dava magnezium a internet som nestudovala 😀

miadi
30. sep 2019

@zdenkakelemanova moze sa ti babo tak pučit ak to citis ako taku hrudku v brusku .. a tvrdnutie je take celoplošne ze ti cele brusko tuhne. Neboj nic važne to nebude asi je to tvoje prve teho ?

janynyna
1. okt 2019

Určite magnézium. Ja som to na poradni spomenula gynekologovi a ten mi predpísal magnézium.

cajnik
1. okt 2019

Mne sa to niečo podobné stávalo od štvrtého mesiaca, hlavne ráno (keď som ležala na chrbte s plným mechúrom), ale trvalo to len chvíľu. Najskôr som si myslela, že mi tvrdne brucho, ale potom mi gynekologička povedala, že to nebude tvrdnutie brucha, skôr dieťa takto tlačí na brucho, keď sa krúti, ale že ak si nie som istá mám si dať magnézium. A v 17 tt môžeš v pohode cítiť pohyby 🙂

miadi
1. okt 2019

@cajnik presne toto co si opisala som mala aj vcera .. a viem ze to nie je tvrdnutie bruska ako povedala tvoja dr. Tak si to tiez vysvetlujem. Tvrdnutie prislo az po 30tt

maryka26
2. okt 2019

Ahojte, čakám prvé babetko, aké boli u vás prvé pohyby a kedy su najviac?

botanka
2. okt 2019

@maryka26 ja uz si presne na to prve nepamatam :D ale typujem okolo 19. tt a zacalo sa to najprv ako bublinky, ze som nevedela, ci su to creva alebo maly :D pri tomto tehotenstve som zacala citit uz okolo 13-14tt a pohyby podla mna suvisia aj s tvojim rezimom...my chodime doma strasne neskoro spavat, takze aj v tomto tehotenstve zacne byt mala akcna tak okolo 10-11 vecer :D ale samozrejme aj cez den...cim budes mat babatko vacsie, tym castejsie sa bude aj hybat, lebo byva aj viac hore a menj spi

evuska135
2. okt 2019

Mne tvrdlo cele tehu, aj ked no tvrdnutie vacsinou zacina az okolo 23tt, nic to nieje, pokial to nieje caste, nasadit magnezium to pomaha

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre