Tvrdá stolica v treťom mesiaci. Môžem použiť preháňadlo?

zuzka5681
19. feb 2014

Dobrý deň!!!
Prosím Vás o radu!!!
Som v tretom mesiaci tehotenstva a mám veľmi tvrdú stolicu.Uškodí to dieťatku keď moc tlačím, alebo mám radšej používať nejaké preháňadla???Ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše odpovede!!!

iinuska
19. feb 2014

skor by som skusila viac vlakniny v strave, strukoviny, vela ovocia a zeleniny, a vela tekutin

mammaroma
19. feb 2014

Presne ako radí iinuska plus kyslomliečne výrobky - jogurty, acidofilné mlieka, kompóty a kompótové šťavy.

katka1981
19. feb 2014

v tehotenstve je tento problem casty, skus viac pit. Doporucujem susene slivky, kvasenu kapustu, acidko, tlacenie ublizi skor tebe a prehanadla nie su vobec vhodne. Jedine taky sirup, obsahuje figovy a slivkovy extrakt. Vyhybaj sa ryzi, bananom, cokolade a bielemu pecivu. Ked ta si pozri na nete co prehana a co naopak zapeka.

siska53
19. feb 2014

Urcite netlac!
skor,viac ovocia typu slivky,figy,lanove semiacka,plus mozes aj psyllium,to je vlaknina,treba ju vsak zapit velkym mnozstvom vody.
a hlavne vela pi!
nalacno,este mozes skusit,pohar teplej vody.

mavema
19. feb 2014

vecer namocit susene slivky,rano zjest slivky a tu vodu vypit.

bosoriak
19. feb 2014

V tehotenstve sa moze uzivat sirup Duphalac, ten je proti zapche. Je na predpis, takze u lekara. Obycajne prehanadla v tehotenstve nie su vhodne.

mahu74
19. feb 2014

Ja tiež odporúčam, podobne ako siska53 -ľanové semienka (treba ich denne 1 kávovú lyžičku čerstvo zomlieť a zapiť dostatočným množstvom tekutiny) a rovnako psyllium. Mala som rovnaký problém v každom tehotenstve a tieto veci mi pomohli (odporúčal mi ich sám gynekológ)- keďže klasické vlákniny (zelenina, ovocie, slivky...) mi v tomto období nezaberali.

miraklemeister
20. feb 2014

Ahoj.urcite ziadne prehanadlá.radsej vyuzi prirodnu vlakninu.a preskumaj jedalnicek, ci nepapkas vela cokolady, pripadne banany a vela tvrdych syrov.

doory
20. feb 2014

Výrazne zvýšiť pitný režim!!!!-hlavne čistú vodu, pridať prípadne aj hruškový džús 100%. Výborne pomáhajú slivky! či kompót,či džús. Ale tá voda vo zvýšenej dávke urobí veľmi veľa. držím palce. 😉 😉 😉

senta_sofia
20. feb 2014

skus do stravy zaradit psyllium, je to prirodna rozpustna vlaknina, ja som to "papala" cele tehotenstvo, mozes si to rozrobit vo vode alebo v jogurte, kupis to bez problemov v lekarni, ja som mala toto http://www.mojalekaren.sk/asp-psyllium-150g/ a je aj psyllium plus, tam su aj nejake lactobacily a ked uz by to neslo vobec, tak si kup glycerinove cipky, tie zuzitkujes aj po porode 😉

kofoluska
20. feb 2014

Naco prehanadla? Jedz ovocie a zeleninu. Obsahuje vlakninu, ktora Ti pomoze. Tvrda stolica bude s vyssimi stadiami tehotenstva stale vacsi problem, vela tehotnych sa ku koncu stazuje na tehotensku zapchu a nasledne aj po porode maju problem ist na velku.
Ja som pocas celeho tehotenstva jedla kvanta ovocia a zeleniny, na co bola prave sezona. Davala som si pozor, aby to boli druhy, ktore sa bezne pestuju u nas (vyhybala som sa citrusom). Bola som schopna zjest aj kilo jahod denne. 🙂
A ako Ti tu uz niekto radil - Psillium. Je to cisto prirodna vec, nemusis sa toho bat - cista vlaknina. Kazde rano do pohara s vodou lyzicu a vypit. A zapit dalsim poharom vody.
Pitny rezim ani nehovorim - mala by si vypit aspon o liter viac ako doteraz.

lent1lk4
20. feb 2014

mala som rovnaky problem v prvom trimestri.. skusala som lan, jogurty, viac vody, no najlepsie mi zabrala surova mrkva (nestruhana, len osupat a hryzt..)

miskacharly
20. feb 2014

Aj ja som to mala,nevedela som ist na zchod dva tyzdne.dala som si glycerinove cipky.zabralo po 10.min.to nejako neskodi babu,mozes kludne.alebo skus teplu vodu alebo do nej zamiesat smotanu :-P 🙂

exupery
20. feb 2014

Ja som brala dva krat denne cele tehu psylium a pomahalo

moni244
20. feb 2014

mne najlepsie zaberala rano kava s mliekom a za tym psylium a pol litra vody a ja som v poslednom trimestry jedla vela jablk, strasne mi chutili a vtedy sa mi stolica upravila

brnka
20. feb 2014

mne velmi pomahali cerstve figy (ale to bolo v lete samozrejme). Este doporucim 100% jablkovu stavu - predavaju aj v tych velkych 3 az 5-litrovych kartonoch s kohutikom 🙂

mimina00
20. feb 2014

ZELENE JABKLA su vyborne mala som aj teraz pred pol hod. a uz som letela na wc 😀

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre