Dobrý deň!!!
Prosím Vás o radu!!!
Som v tretom mesiaci tehotenstva a mám veľmi tvrdú stolicu.Uškodí to dieťatku keď moc tlačím, alebo mám radšej používať nejaké preháňadla???Ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše odpovede!!!
Presne ako radí iinuska plus kyslomliečne výrobky - jogurty, acidofilné mlieka, kompóty a kompótové šťavy.
v tehotenstve je tento problem casty, skus viac pit. Doporucujem susene slivky, kvasenu kapustu, acidko, tlacenie ublizi skor tebe a prehanadla nie su vobec vhodne. Jedine taky sirup, obsahuje figovy a slivkovy extrakt. Vyhybaj sa ryzi, bananom, cokolade a bielemu pecivu. Ked ta si pozri na nete co prehana a co naopak zapeka.
Urcite netlac!
skor,viac ovocia typu slivky,figy,lanove semiacka,plus mozes aj psyllium,to je vlaknina,treba ju vsak zapit velkym mnozstvom vody.
a hlavne vela pi!
nalacno,este mozes skusit,pohar teplej vody.
vecer namocit susene slivky,rano zjest slivky a tu vodu vypit.
V tehotenstve sa moze uzivat sirup Duphalac, ten je proti zapche. Je na predpis, takze u lekara. Obycajne prehanadla v tehotenstve nie su vhodne.
Ja tiež odporúčam, podobne ako siska53 -ľanové semienka (treba ich denne 1 kávovú lyžičku čerstvo zomlieť a zapiť dostatočným množstvom tekutiny) a rovnako psyllium. Mala som rovnaký problém v každom tehotenstve a tieto veci mi pomohli (odporúčal mi ich sám gynekológ)- keďže klasické vlákniny (zelenina, ovocie, slivky...) mi v tomto období nezaberali.
Ahoj.urcite ziadne prehanadlá.radsej vyuzi prirodnu vlakninu.a preskumaj jedalnicek, ci nepapkas vela cokolady, pripadne banany a vela tvrdych syrov.
Výrazne zvýšiť pitný režim!!!!-hlavne čistú vodu, pridať prípadne aj hruškový džús 100%. Výborne pomáhajú slivky! či kompót,či džús. Ale tá voda vo zvýšenej dávke urobí veľmi veľa. držím palce. 😉 😉 😉
skus do stravy zaradit psyllium, je to prirodna rozpustna vlaknina, ja som to "papala" cele tehotenstvo, mozes si to rozrobit vo vode alebo v jogurte, kupis to bez problemov v lekarni, ja som mala toto http://www.mojalekaren.sk/asp-psyllium-150g/ a je aj psyllium plus, tam su aj nejake lactobacily a ked uz by to neslo vobec, tak si kup glycerinove cipky, tie zuzitkujes aj po porode 😉
Naco prehanadla? Jedz ovocie a zeleninu. Obsahuje vlakninu, ktora Ti pomoze. Tvrda stolica bude s vyssimi stadiami tehotenstva stale vacsi problem, vela tehotnych sa ku koncu stazuje na tehotensku zapchu a nasledne aj po porode maju problem ist na velku.
Ja som pocas celeho tehotenstva jedla kvanta ovocia a zeleniny, na co bola prave sezona. Davala som si pozor, aby to boli druhy, ktore sa bezne pestuju u nas (vyhybala som sa citrusom). Bola som schopna zjest aj kilo jahod denne. 🙂
A ako Ti tu uz niekto radil - Psillium. Je to cisto prirodna vec, nemusis sa toho bat - cista vlaknina. Kazde rano do pohara s vodou lyzicu a vypit. A zapit dalsim poharom vody.
Pitny rezim ani nehovorim - mala by si vypit aspon o liter viac ako doteraz.
mala som rovnaky problem v prvom trimestri.. skusala som lan, jogurty, viac vody, no najlepsie mi zabrala surova mrkva (nestruhana, len osupat a hryzt..)
Aj ja som to mala,nevedela som ist na zchod dva tyzdne.dala som si glycerinove cipky.zabralo po 10.min.to nejako neskodi babu,mozes kludne.alebo skus teplu vodu alebo do nej zamiesat smotanu :-P 🙂
Ja som brala dva krat denne cele tehu psylium a pomahalo
mne najlepsie zaberala rano kava s mliekom a za tym psylium a pol litra vody a ja som v poslednom trimestry jedla vela jablk, strasne mi chutili a vtedy sa mi stolica upravila
mne velmi pomahali cerstve figy (ale to bolo v lete samozrejme). Este doporucim 100% jablkovu stavu - predavaju aj v tych velkych 3 az 5-litrovych kartonoch s kohutikom 🙂
ZELENE JABKLA su vyborne mala som aj teraz pred pol hod. a uz som letela na wc 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
skor by som skusila viac vlakniny v strave, strukoviny, vela ovocia a zeleniny, a vela tekutin