ahojte dievcata som v 10tt a moj gynekolog mi uz 3krat robil vaginálne sono je to normalne alebo nie?ale ked som sa pýtala ci je vsetko v poriadku tak povedal ze ano ze sa nemusim nicoho bat dakujem za odpoved 🙂
@jasmin12 mne tiez dr robila tak.. v 5tt potvrdenie tehu, v 6 alebo 7tt uz bolo aj srdiecko vidiet a potom este kvoli meraniu sijoveho prejasnenia atd a pri prvom tehu som to tiez mala podobne
Mne robí každý krát keď idem na kontrolu a to chodím každé 2týždne, teraz kvôli sviatkom po 3týždňoch. Aspoň každý krát vidím malé ako rastie 🙂
Ultrazvuk je nieco ako rontgen, sice zivot babatka neohrozi, ale zeby bol zrovna zdravy(???) Robili mi ho raz a odvtedy ultrazvuk odmietam, na to, aby som vedela, ze je moje dieta v poriadku ho nepotrebujem zbytocne ozarovat a stresovat ultrazvukom. ale pohodlie mamicky je najdolezitejsie, ja to citim takto a chapem, ak maminky chcu miminka pozorovat aj ocami🙂
ja som bola uz 2x na vaginalne sono a je to dobra vec lebo mi zistili ze mam nadory a cez ultrazvuk na bruchu sa to neda zistit.
@nikiflinstone rontgen???je ozarovanie.ultrazvuk je prenos zvuku do obrazu.diametralne rozlisne vysetrenie
@jasmin12 vaginalne sono sa robi do nejakeho 15tt /mozno aj dlhsie - to si uz nepamatam/ pretoze v tom obdobi je presnejsie.. neskor sa prechadza na normalne sono.. nie je to nebezpecne, je to to iste, ako ked ta vysetruje prstami - a to musi, kedze zistuje konzistenciu krcka..
ja mam totiz gynekologa, co rad rozprava a tak mi vzdy vsetko vysvetloval 😀
Aj ultrazvuk je v menšej miere škodlivý to je dokázané. A k tým utzv ja som mala v 5tt v 6tt v 9tt v 10-11tt a v 12tt. Čiže ja som ich mala hodne , ale z vlastných dôvodov
ano, neskodi rovnako ako wifi, telefony a pred par rokmi nebol ani rontgen skodlivy, ze ano🙂 ale ved sa kludne nechajte, kazda mame svoje dovody;)
Ahojte baby , keby som bola tehotná v 10 týždni , vide by to doktor vaginálnym sonom že ? 🙂 ,. Lebo som mu povedala že by som chcela prehliadku a že som si musela dať tabletku po ,tak že ci je všetko v poriadku ..Tak mi strčil nieco do pošvy a čumel na obrazovku , bolo to sono však ? 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mne robil sono v 5tt na potvrdenie tehu, potom v 8tt na potvrdenie či nabehlo srdiečko a potom v 13tt také dôkladnejšie aj s meraniami bábenka.