Tretie bábo. Zvládneme to?

martuska90
15. jan 2018

Baby...som v šokuuu..alebo neviem ako to nazvat..
V prvom rade anoooo!!!!! Vieeeem ze ked sme nechceli babo tak sme mali davat pozor!!!!! No s otehotnenim sme mali aj prvy aj druhy krat problemy...tak som si nejako myslela ze sa nezadari?
Nooo a buuum...dnes mala prist mrcha a na teste slaba //
Anoo ak budem tehu a dobre to dopadne (uz sme mali 2potraty😥😥) tak ho budem milovatt !!!!!! Ale ta panika...ze teraz sme sa prestahovali...splacame dom

Ako to zvlaaadneme jeden 4rocny druhy bude mat 9mesiacov...

Ste tu niektora co tak neplanovane otehotnela??
Zvladate to???

Dakujeem..vlastne som to len potrebovala zo seba dostat..

veronikaszabova
15. jan 2018

V prvom rade gratulujem a prajem vela zdravicka :*
Moja maminka vzdy vravela, kde sa najedia dve deti, naje sa aj tretie ( sme tri sestri )

lily111
15. jan 2018

Ja by som brala takyto mily "omyl". Moj manzel uz tretie nechce, z casoveho,financneho hladiska a najma sa boji,zeby nemuselo byt zdrave

jana_eyre
15. jan 2018

jasne ze to zvladnete, precoby nie? moj treti je sice planovany, ale druha bola take prekvapko 😅, vdaka prekvapku som zistila ze cim mensi rozdiel medzi detmi, tym.je to. jednoduchsie.. tak hlavu hore, mas cca 8m na zvyknutie a uvidis, ze ked si zosynchronizujes deti, vsetko bude super.. moj posledny ma rok, je to nervacik, ale nemenila by som.. je super mat deti, cim viac t lepsie.. 😃 (kazdy to. samozrejme vidi inak, ja to vidim takto)

cabby88
15. jan 2018

Jasne ze to zvladnete 🙂 zvladas dve,zvladnes aj tretie...da to niekedy zabrat,mam dni,kedy nic nestiham,ale potom su zase dni kedy mi tie moje male lasky dokazuju,ze mat ich troch,bolo to najlepsie,co som kedy mohla urobit 😍

kluska
15. jan 2018

bude to tazke, ale nakoniec budes rada neboj 🙂 ja zase si myslim naopak, ze cim mensi rozdiel medzi detmi, tym je to horsie. Ale zase ja nemam ziadnu pomoc, ked mas niekoho na vypomoc, bude to super 🙂 ale inak my mame 2 deti a tretie ked bude, tak to bude tiez nehoda ;)

jana_eyre
15. jan 2018

@kluska myslis ze ja pomoc mam? nie nemam, ja to len viem. porovnat.. medzi. prvymi. dvoma je 20m a medzi druhou a tretim takmer tri roky..

jaroe
15. jan 2018

Neboj sa, tri deti fakt nie tak vela, ako sa na prvý pohlad/šok zdá🙂

mala_katie
15. jan 2018

Ak by mal mladší 9 mesiacov, tak znamená, že si ešte v sestonedeli.. To ti ešte stále môže ukázať 2 čiarky.. A ak si tehu, tak to dáte..

jana_eyre
15. jan 2018

@mala_katie sestonedelie trva len 6tyzdnov, to by ma. porazilo 9m mat 😅😅

mala_katie
15. jan 2018

Jaaaj, som ta pochopila tak, že ratas, keď sa narodi 😂pardon, materská..

kluska
15. jan 2018

@jana_eyre no ale je rozdiel mat 2 deti a rozdiel 3, teda nikdy nevies ake by to bolo keby si medzi prvym a druhym mala vacsi rozdiel, lebo ti tvoji dvaja su partaci a tretie je este velmi malicke. Ja zase viem, ze by to bolo lahsie, lebo si viem porovnat aky bol moj prvorodeny v 2 rokoch a aky bol rozumny uz ked mal 3. Tiez zalezi od toho aky ma charakter ten prvorodeny. Moj prvorodeny bol na mne viac zaveseny ako ten maly drohorodeny.

badimeria
15. jan 2018

Práve som dopadla ako ty pred par dnami ak chceš napíš ip

jana_eyre
15. jan 2018

@kluska no ved ja viem ze je rozdiel mat dve a tri, ved ich mam. doma a zazila som obe varianty 😅.. ale jednoducho ked sa narodil treti prvi dvaja uz sice boli rozumnejsi (mali 3 a 4,5) a bolo tazsie ich zabavit.. ked sa narodila druha dcera a prvy syn mal rok a pol tak bol sice namna nalepeny, ale na zabavu mu stacilo hadzat kamienky do vody, stacilo ze bol hodit plienku do kosa, viac spal atd, proste prakticke veci.. len mi to. pride lahsie proste, jasne ze kazdy to vidi inak..

ja som sa ozvala hlavne preto, ze nemam moc rada ak sa predpoklada, ze ked sa niekto nestazuje, ake to je tazke musi mat automaticky pomoc od niekoho dalsieho..

a nemyslim to v zlom, nechcem sa hadat, je to len konstatovanie.. myslim, ze kazdy kto. ma deti vie, ze vypate situacie su ci je dieta jedno, alebo 4 ale nie je to tak, ze bez pomoci sa zblazni..

bluka2
15. jan 2018

@mala_katie smejem sa, super komentár! 🙂

veronika0122
15. jan 2018

Gratulujem. Vsetko zvladnete. Mám tri dost po sebe. Najstarší bude mať teraz 5. Je to najkrajšie obdobie. Potom, keď už budú veľké a nebudú nás tak potrebovať si uvedomíme, aké to bolo krásne obdobie ☺

optive
15. jan 2018

anooo aj my tak , ked som zistila ze cakame tretie bola som uz v 6tt =D teraz som v 16tom tt a este stale si to neviem predstavit =D najma tie tehotenske nevolnosti na zaciatku boli masaker pri dvoch detoch

ankare
15. jan 2018

Gratulujem! 💚

pemasinika
15. jan 2018

Gratulujem. Určite to zvládnete. Moje štvrté nebolo plánované a som veľmi vďačná za to, že to tam Hore niekto tak zariadil. 🙂 Niekoľkokrát denne ďakujem za ten nečakaný darček. Ako často počujem, ako ma miluje, že som tá najlepšia mamička na svete... A súhlasím, ten menší rozdiel raz bude veľká výhoda. Medzi mojimi dvoma najmenšími je niečo cez dva roky rozdiel a sú to veľké parťáčky. Je menej práce s nimi, už od malička, lebo sa dokázali samé zahrať, majú spoločné záujmy, krúžky, kamarátky ..., najdôležitejšie je podľa mňa prekonať prvý rok, ten bol naozaj ťažký, možno pre mňa aj preto, že som sa rozvádzala. Držím prsty a verím, že aj vy raz budete takto ďakovať za toto dieťatko. 🙂

danielahamar
15. jan 2018

tiež by sme to doma predýchavali /môj muž hlavne/, ale nakoniec sa aj tak tešíš, takže gratulujem

cuculiatko88
15. jan 2018

My mame tretie neplanovane,najskor to bol sok,potom.sme sa potesili a zvladame to niekedy tazsie inokedy lahsie ...vsetko zvladnete ,neboj sa 😊

pemasinika
15. jan 2018

@danielahamar Keď som zistila, že som tehotná, bol to pre mňa veľký šok. Odhodila som tehotenský test a myslela si, že sa mi to len sníva. Prišla som sa naň pozrieť asi o 10 min, keď som to trochu predýchala s tým, že za ten čas tá druhá čiarka zmizla. 🙂 Ale ona tam bola. Jasná, veľká, žiaden duch... Prišlo niekoľko preplakaných nocí a dní, ako ďalej. Chápem to. Človek musí v sebe dlhšie spracovať, keď mu život sám naplánuje nenaplánované . Jediné, čo som vedela s istotou, že to dieťatko má právo na život, že ho milujem už teraz, lebo ono nemôže za to, či sa narodí ako prvé, alebo ako štvrté, je moje a raz tu bude a budem ho rovnako hladkať, milovať ako svoje ostatné deti. Ttou veľkou láskou som ho v sebe živila a ona krásne rástlo až sa narodilo to pre mňa to najlepšie a najkrajšie dievčatko na svete. Ale viem porovnať tehotenstvo, na ktoré sa tešíš a nevieš sa doslova tej druhej čiarky na tehotenskom teste dočkať a keď to príjde nečakane ako z jasného neba.

alby2014
15. jan 2018

@jana_eyre suhlasim ja mam rozdiel 19 mesiacov a od porodncie doteraz spia spolu na obed napr. Starsi neziarlil, v pohode mu na zabavu staci ihrisko s pieskom a ja som vedla v kociku sospaicim mensim citala casopis. Maly rozdiel dobry rozdiel.

spuntikmathiasko
15. jan 2018

@martuska90 pisem spravu - takyto sok som zazila 5.12.2016.

nika_kika
15. jan 2018

Ja som toto zažíva pri druhom tehu tiež sme sa akurát presťahovali ale do bytu hypotéka na krku drobec mal síce niečo cez rok no ten prvý rok bol hrozný po jeho zdravotnej stránke každý týždeň sme museli chodiť k dr potom mal 2 operácie potom liečenie tak som sa viac obávala ako to bude s druhým ci bude všetko ok alebo si budeme musieť tým všetkým prejsť znova a ak hej tak ako to zvládneme všetko ale na druhej strane som sa neskutočne tešila drobec sa síce vypýtal skôr ako aj jeho brat no našťastie zdravý a pred viac ako rokom som ostala opäť neplánovane tehu zas tie stresy či to dáme aké to bude no povedala som si že kde sa najedia štyria naje sa aj piaty a mám predsa kopec veci po chalanoch že dokupim len pár vecí zatiaľ to zvládam aj keď chalani mi dajú zabrať niekedy no nemenila by som drobec je tak dobre babo od narodenia usmievavý aj keď noci nič moc no vynahradzam si to doobeda keď najstarší je v škôlke a oni dvaja spia tak si lahnem k nim 😀 stíham aj variť v pohode dokonca aj sem tam upiecť ono sa to dá v pohode keď si nájdeš dáky systém na to všetko 🙂 Držím palce nech to všetko dobre dopadne a nech vám drobec potom robí len radosť iste to zvládnete a myslím ze aj straší trochu pomôže ako zabaviť súrodencov 🙂

renarik
15. jan 2018

@martuska90 neboj sa to zvladnes a budes stastna! Ja som zazila presne to iste...tiez som roky nemohla otehotniet potom prisli dve deti a potom necakane tretie. Drzim ti palce!

olivnik
15. jan 2018

takto ti poviem 🙂 ja som tretie dieta, nahoda lebo nasi nemali peniaze lebo stavali dom , dve velke deti 10 a 9rocne a bum, zrazu janic..keby si ma nenechali ,nemali by mna ani uzasnu vnucku, kroru som im dala a taak. Kde su uz dve deti tak tretie neni az taky problem vychovat 😜

bosoriak
15. jan 2018

@martuska90 Ja ti hlboko rozumiem, ja cakat stvrte, tak ma slahne... Preto som poslala muza po tretom porode na vazektomiu (odporucam).

Teraz z teba hovori sok, daj tomu tak tyzden. Nemysli na to, neries co bude, proste plavaj zivotom ako doteraz a po tyzdni si k tomu sadni a pouvazuj. Pravdou je, ze rodicia ste dvaja, splodili ste dieta dvaja, ale zena je ta, co tym tehotenstvom a porodom "utrpi" viac (ale aj viac dostane, vsak 😉 ). Takze sa ty sama musis v sebe porypat a uvedomit si, co tvoje konanie sposobi. Interupcia sposobi, ze nebude nieco, co by mohlo byt. Mna by napriklad asi znicilo rozmyslanie, co by teraz bolo keby... preto by som na interupciu ist nemohla. Ale to som ja a ani ja, ani nikto iny ti do toho nema co hovorit. Ak mas byt zvysok zivota podvedome nahnevana na dieta, ak ho mas vinit z toho, ze ti zrusilo zabehany system (a to vobec nemyslim ironicky, presne viem, co to obnasa mat system s tromi detmi), tak to radsej ukonci.

Je to intimna otazka na teba a tvojich blizkych, len vy to mozte rozhodnut. Ja si myslim, ze sama uz vies, co chces urobit, teraz uz len to rozhodnutie prijat aj s nasledkami.

Drzim palce.

bosoriak
15. jan 2018

@martuska90 A teraz citam, ze cakas "len" tretie, ale to je jedno, myslienka sa nemeni 🙂

kamr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kratulka
18. jan 2018

žienky ja som na padrť. ..čakáme 4...neplánovane revem už 2 dní. ..Po treťom ktoré má teraz 1.5 sme kúpili auto že väčšie A už do neho nevojdeme ak sa dieťa narodí. ..MuZ ani počuť kúpiť 7 miestne nedá si auto...hresI že skončili dovolenky. .poisiela má na potrat. . Ja nechcem lebo mi to nepríde správne. ... Som vhodná na psychiayriu A ešte čakám tie super komenty od rodiny A okolia. ...namysleneho svagra A tak....
strasne hrozne neviem sa s tým zmierit

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre